התייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון
-
יש לי סלון בגודל 8 על 4 מטר.
איזה סוג מזגן מתאים לגודל, האם כדאי לקחת 2 מזגנים קטנים/בינונים 2/2.5 או אחד גדול, ובאיזה טכנולגיה.
שכנים אחרים בבנין עשו 2 מזגנים מתוך מחשבה שזה נותן פיזור אויר טוב יותר בחלל החדר.
השאלה,
בטכנולוגיית ON/OFF אם המדחס אינו עובד מרגישים את זה מיד, ולכן נוצר צורך לפיזור טוב יותר של הקור ויש כאלו שחושבים שאם המזגן אינו דופק קור זה אומר שהמזגן אינו מספיק טוב (וכפועל יוצא מורידים את הטמפרטורה לרמה נמוכה יותר).באינווטור, כשהמדחס עובד כל הזמן, החדר אמור להישאר קר באופן קבוע בשמירה על הטמפרטורה, האם חלל החדר הוא קר באופן קבוע ללא עוצמת מאוורר גבוה באופן קבוע, האם מומלץ יותר ?
האם באינווטור יש חיסכון במקרה כזה?
לגבי שבת זה כבר אמור להיות דיון במיקום אחר, השאלה רק טכנית. -
@חיים12 יש לי תנאי חלל ומיקום דומים לשלך (גודל 7.5X3, סלון) והבאתי איש מזגנים ידוע, והוא הכריע לשים 2 מזגנים של 1.15 כ"ס, כי אמנם זה פחות נוח להדליק כל פעם שני מזגנים, אבל הפיזור טוב יותר בשני מזגנים,
שיקול נוסף, במזגן 1 איזור המזגן יהיה קר מידי ושאר החדר יהיה חם מידי, וב2 אין את הבעיה הזאת. -
-
@חיים12 אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
איזה סוג מזגן מתאים לגודל, האם כדאי לקחת 2 מזגנים קטנים/בינונים 2/2.5 או אחד גדול, ובאיזה טכנולגיה.
שכנים אחרים בבנין עשו 2 מזגנים מתוך מחשבה שזה נותן פיזור אויר טוב יותר בחלל החדר.יש מישהו שיכול להסביר לי את ההיגיון לשים 2 מזגנים בסלון.
פרט לזה שזה "מכוער" (סליחה בלשון המעטה) זה גם לא אפקטיבי.בחדר של כ 32 מ"ר צריך מזגן בסדר גודל של כ-23,000BTU
(עדיין צריך לבדוק אזור בארץ,קומה,סוג גג,מס' נפשות גרים,חלונות וגודלם וכיוונם,זמן עבודה משוער, וכו' וכו' וכו' - יש מחשבונים שעושים את זה יפה.) - תרשום בגוגל מחשבון מזגניםבמידה ויהיו 2 מזגנים בחדר אחד מול השני יקרה המצב הבא:
אם תפעיל רק מזגן אחד קטן הוא לא יקרר את החדר
אם תפעיל את 2 המזגנים עלול לקרוא דבר מוזר מאוד:
מזגן אחד ישפע על השני ושנהם יתחילו "להשתגע" ולהכנס ולצאת מעבודה במקון שיעבדו ברצף.אם החדר מלבני אפשר לשים את המזגן בגודל הרצוי ברוחב החדר באמצע ולכוון את הכנפיים הפנמיות לצידי החדר ולמרכזו (1/3 לכל כיון)
בטכנולוגיה תצטרך להחליט מה עדיף לך.
במקרים כאלו תמיד שווה להביא מתקין מקצועי לבית *ולקבל בכתב בדף עם לוגו של המתקין את הפתרון האפשרי - כך שזה מחייב אותו לפתרון הנכוןט.ל.ח.
הרשום לע'ל זה רק בכללי ולא איזה המלצה כולשהי או תחליף ליעוץ מקצועי -
@zvinissim אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
(עדיין צריך לבדוק אזור בארץ,קומה,סוג גג,מס' נפשות גרים,חלונות וגודלם וכיוונם,זמן עבודה משוער, וכו' וכו' וכו' - יש מחשבונים שעושים את זה יפה.) - תרשום בגוגל מחשבון מזגנים
-
@yits אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
@zvinissim
ואם זה שני מזגנים על הקיר של ה 8 מטר וכל אחד לצד הקיצוני יותר (לדוגמא במטר ה 2 והמטר ה 7 ),
במקרה כזה זה גם יוצר בעיות?@yits עדיין אני לא מבין את ההגיון לשים 2 מזגנים מרוחקים באותו חדר אחד.
יותר קל לקרר חדר שהמזגן נמצא ברוחב מאשר מזגן נמצא באורך החדר.
יתרה מזו אם המזגן ישב ברוחב החדר תצטרך מזגן בתפוקה X ואם תשים 2 במזגנים בפינות החדר הקיצוניות תצטרך לשים 2 ביניים ולהפעיל את שניהם שהם שקולים ליותר תפוקה מאשר תשים אחד לרוחב.
דוכמא אם תשים מזגן ברוחב החדר תצטרך מזגן אחד של 23,000BTU ואם תשים בקצוות החדר תצטרך לשים 2X15,000BTU שזה סה"כ 30,000BTU -
@חיים12 אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
@zvinissim הבעיה במזגן אחד ברוחב, זה פיזור האויר הכללי, אחד יתלונן שזה דופק יותר מידי חזק והשני יתלונן לא מרגיש בכלל.
לכן מבחינת פיזור אולי נראה לי שעדיף 2.
@חיים12 מה יותר קל לזרוק את האויר לחלל כשהרוחב קצר או שהאורך ארוך.
תחשוב שאתה צריך לזרוק את האויר ל 5 מטר ומעלה.
פרט לזה אם תשים 2 מזגנים ושנהם יעבדו ביחד מי שישב במרכז החדר יקבל גל קור כזה שהוא עלול לברוח.
רשמתי למעלה תכוון את כנף האורכית כלפי האמצע ואת הכנפים הפנימיות לשמאל וימיו ואמצע וכך תפזר את האויר שלא יפריע למטה -
@yits אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
@zvinissim אמר בהתייעצות לגבי מזגן מומלץ לסלון:
(עדיין צריך לבדוק אזור בארץ,קומה,סוג גג,מס' נפשות גרים,חלונות וגודלם וכיוונם,זמן עבודה משוער, וכו' וכו' וכו' - יש מחשבונים שעושים את זה יפה.) - תרשום בגוגל מחשבון מזגנים
המחשבון שם לא ממש פרקטי..שאלות בלי סוף..אני יודע שממליצים בן 650-750 btu לכל מ"ר.המחמירים גם מגיעים ל800 במיוחד עם גג גבס/תקרה ללא בידוד.הכי קל הכי פשוט