SQL SERVER אצל משתמשי קצה
-
-
אני לא בטוח כ"כ שבאת ללמוד. אתה יותר מנסה להשלים חורים
אם היית בא ללמוד, לא היית מתבטא "מסד של SDF" כאשר כתבתי לך בעבר שזה ביטוי חסר משמעות :evil:כשאתה שואל במה מדובר בדיוק, זה כמו שאני אומר שיש כלי תחבורה ואז תשאל במה מדובר [u:1yxwwjkh]בדיוק[/u:1yxwwjkh]...
נכון אקסס גם עונה על ההגדרה של נייד (לא צריך תוכנה לוקאלית כדי לקרוא מה שכתוב בו), וזה כמעט מסד.
ויש עוד... נכון גם SQL CE (ובלשונך הזהב "מסד SDF") נייד, ולמעשה הוא יותר מסד מאשר אקסס.
בעבר הזכרתי גם את SqlLite (מאוד טוב מבחינת ביצועים).פורסם במקור בפורום CODE613 ב26/01/2014 13:54 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
אם היית בא ללמוד, לא היית מתבטא "מסד של SDF" כאשר כתבתי לך בעבר שזה ביטוי חסר משמעות
טוב, מעתה אני אקרא ל MDF
SQL SERVERול SDF
SQL CE@דוד ל.ט.
כשאתה שואל במה מדובר בדיוק, זה כמו שאני אומר שיש כלי תחבורה ואז תשאל במה מדובר בדיוק...
נכון אקסס גם עונה על ההגדרה של נייד (לא צריך תוכנה לוקאלית כדי לקרוא מה שכתוב בו), וזה כמעט מסד.
ויש עוד... נכון גם SQL CE (ובלשונך הזהב "מסד SDF") נייד, ולמעשה הוא יותר מסד מאשר אקסס.
בעבר הזכרתי גם את SqlLite (מאוד טוב מבחינת ביצועים).אז מה מבינהם לא צריך התקנות נוספות חוץ מפרימוורק 4 ?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב26/01/2014 14:04 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
תסביר, לא הבנתי את שאלתך.
אצלי במחשב מותקן כל המסדי נתונים והכל עובד מצויין כי כשמתקינים את ה VS הכל בא ביחד, אבל כשאני בא לפתוח את התוכנה במחשב אחר שיש בו רק פרימוורק 4 שום דבר לא עובד.
במחשב אחר בדקתי תוכנה אחת שעובדת עם SQL SERVER וראיתי שבשביל להפעיל אותו צריך להתקין מעל 200 מגה, וגם אמרת שאין צורך בזה למשתמש בודד, אחר כך בדקתי בתוכנה אחרת שעובדת עם מסד SQL CE אבל גם היא לא עבדה והוציאה כל מיני שגיאות שחסר קבצים ושאי אפשר למצוא קבצים.
אז מה ההתקנות הדרושות ל SQL CE ?
והזכרת גם את SqlLite כמדומה לי שהוא לא בא עם VS לא?
פורסם במקור בפורום CODE613 ב26/01/2014 15:38 (+02:00)
-
שפתי ברור מללו.
אם צריך התקנות, מה ניידות יש כאן? אז כשאמרתי שאקסס+SQL SERVER CE+SqlLite הם ניידים, זה אומר "לא צריכים התקנה".
וכשאמרתי שSQL SERVER איננו נייד, אינך צריך להיות קטן אמנה ולבדוק ולמצוא שאכן צריך התקנה של 200 MB...והעובדה שהתוכנה שלך לא עבדה איננה בגלל שחסר התקנות אלא בגל שחסר קבצים של Reference.
ואמנם אקסס במקרה איננה צריכה קבצים מעבר למה שמכיל פרימוורק רגיל (אני לא בטוח בכך) אבל זה לא קשור לנייד, זה קשור לכך שאינך צריך להפיץ את הDLL יחד עם תוכנתך.
אם תבדוק בטבלת ההשוואות לעיל אז גם SQL CE לוקח 4 MB. אז ע"כ זה לא כלול בפיימוורק.ובקשר למה שכתבת שמחשב שלך אינו ראיה שהרי הVS מותקן, אז נקוט כלל בידך: כל דבר שמצריך אותך להוסיף Reference שלא מתוך הכרטסת של ספריית .NET, אז במחשב אחר הקבצים יצטרכו לנדוד איתך. מאוד קל לעשות זאת ע"י שמסמנים בחלון המאפיינים (על הרפרנס) את המאפיין Copy Local לחיובי, הספריות הדרושות יועתקו לתיקיית ההידור.
(SQL SERVER היה נראה לך יוצא מן הכלל, אך זה לא נכון!! SQL SERVER לא דורש שום התקנה והוא עובד מכל מחשב!! כי הSQL SERVER לא אמור להיות על המכונה בו התוכנה רצה... אלא במקום כל שהוא באינטרנט או ברשת הפנימית, והתוכנה מה לי הכא ומה לי התם...).פורסם במקור בפורום CODE613 ב26/01/2014 17:43 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
ובקשר למה שכתבת שמחשב שלך אינו ראיה שהרי הVS מותקן, אז נקוט כלל בידך: כל דבר שמצריך אותך להוסיף Reference שלא מתוך הכרטסת של ספריית .NET, אז במחשב אחר הקבצים יצטרכו לנדוד איתך. מאוד קל לעשות זאת ע"י שמסמנים בחלון המאפיינים (על הרפרנס) את המאפיין Copy Local לחיובי, הספריות הדרושות יועתקו לתיקיית ההידור.
תודה.
עשיתי ובאמת השגיאה הקודמת לא קפצה עוד אבל מיד בטעינת התוכנה קפצה שגיאה אחרת:פורסם במקור בפורום CODE613 ב26/01/2014 18:27 (+02:00)
-
-
בסופו של דבר גם בפאבליש של הפרוייקט היה מסומן V שצריך את SQL Server Compact 3.5 Service Pack 2
ובאמת הורדתי אותו מכאן והתקנתי:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5783ואז היישום התחיל לעבוד במחשב היעד ואז גם מחקתי את הDLL הנ''ל שפתחתי ברפלקטור כי כבר לא צריך אותו בתקיית התוכנה אלא הוא מותקן בהתקנה של CE.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב27/01/2014 13:21 (+02:00)
-
ואלו מקצת החסרונות שגיליתי ב SQL CE:
-
בניתי טבלאות קשרים הכל יפה מאוד, אחר כך באתי לשנות ששדה מפתח אחד יהיה identity אי אפשר ! צריך למחוק את כל האובייקט! טוב מחקתי את העמודה והוספתי אותה מחדש בסוף העמודות.
-
באתי לשנות את סדר העמודות בטבלה ואי אפשר !
כעת מה יהיה כשאגיע לשלב של שינוי מבנה טבלאות, הוספת שדות ,הוספת טבלאות למסד, גיבוי ,שחזור וכדומה שכל זה רץ ב SQL SERVER. הרי ארצה בהמשך להוציא גרסאות מתקדמות של התוכנה, ואז אצטרך לעדכן עם סקריפט את כל המסד בלא לאבד נתונים, וגם במסד זה אין פאבליש שמוציא סקריפט. וכו' וכו'.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב27/01/2014 18:11 (+02:00)
-