כמה השכר מינימום כיום ?
-
29.12 לשעה.
על פי חוזר של משרד האוצר המצ"ב.
0_1528034508279_2018-62.doc -
@רואת-חשבון אמר בכמה השכר מינימום כיום ?:
29.12 לשעה.
על פי חוזר של משרד האוצר המצ"ב.
0_1528034508279_2018-62.docהשכר מינימום הזה הוא בחלוקה ל182 ש"ש ואולם מי שלא חבר בנשיאות הארגונים העסקים מחוייב רק לחוק שמחלק ל186 ש"ש ויוצא 28.49 ש"ח לשעה
-
@דב ההעלאה הפרשנות המקובלת היא כי ההעלאה הינה לכלל העובדים במשק.
-
@רואת-חשבון בקיצור - אם אני כאדם פרטי ולא מעסיק או ארגון, לוקח עובד כלשהו לבית ומסכם איתו על שכר מינימום
האם אני צריך לחשב לו שכר לפי 29.12 או 28.49 ? -
@מעמד חוק שכר מינימום לא השתנה, אבל פורסם חוזר של משרד האוצר כפי שכתבתי לעיל המציין כי שכר המינימום עלה לכלל העובדים.
כמו בכל נושא בדיני עבודה הנתון לפרשנות, גם כאן העניין יקבע סופית או בשינויי חקיקה או בבית משפט.
הפרשנות המקובלת (גם בתוכנות השכר) היא 29.12.
אתה יכול לשלם לפי השכר הנמוך יותר, ואז אם העובד יתבע אותך יהיה לנו פסק דין מנחה ראשון בנושא.... -
@רואת-חשבון אמר בכמה השכר מינימום כיום ?:
@מעמד חוק שכר מינימום לא השתנה, אבל פורסם חוזר של משרד האוצר כפי שכתבתי לעיל המציין כי שכר המינימום עלה לכלל העובדים.
אני רוצה להבין בשפה רגילה של משתמש פשוט (לא של @רואת-חשבון ) כלומר החוק אומר 28.49 ואחרי זה יש עדכון של משרד האוצר ל29.12 ?
-
@מעמד החוק היבש אומר 28.49 כי הוא מתייחס ל5,300 ש"ח לחלק ל186 שעות חודשיות.
כיום משרה מלאה היא רק 182 שעות חודשיות אבל החוק לא תוקן, אז צריך הנחיות מחוץ לחוק ופרשנויות של גורמים כמו ההסתדרות ומשרד האוצר. -
-
@neria אכן, ראיתי את זה.
כפי שציינתי וכפי שמופיע גם בהנחיה עצמה, החוק לא השתנה ולא תהיה אכיפה על מעסיקים שישלמו 28.49. להנחיה הזו אין תוקף של חקיקה, כמו להנחיות והבהרות אחרות שפורסמו על ידי גורמים שונים,
מלבד זאת יש עוד השלכות רבות שנגזרות מגובה שכר המינימום שלא נקבע כיצד ליישם אותן ואף הנחיה לא מדברת עליהם.
כל עוד לא יתוקן החוק עצמו, הכל פרשנות.