תוספת שכר לשעות נוספות
-
@רואת-חשבון אמר בתוספת שכר לשעות נוספות:
@deby שעות העבודה (שעת הגעה, שעת יציאה) נקבעות על ידי הבוס?
זה עבודה מהבית שאני צריכה להיות זמינה בשעות שהוא קבע
אם אין עבודה אני לא מקבלת שכר באתו זמןותודה על זמנך שאת מקדישה לי
-
-
@deby את שואלת לגבי האמור בפסק הדין?
-
@deby כמובן שפסק דין תמיד ידבר נקודתית על המקרה בו הוא דן, אך מסקנותיו מנחות גם במקרים אחרים.
בקישור שהבאתי לך שמסכם את פסק הדין רשום מפורשות: בית הדין הארצי לעבודה פסק שבימים א'-ה' יש לחשב את גמול השעות הנוספות על בסיס יומי, כאשר אל שעות העבודה ביום השישי בשבוע יש להתייחס כאל שעות נוספות רק אם השלים את מכסת השעות השבועיות הרגילות, שאינן שעות נוספות (43 שעות שעות, נכון למועד פסק הדין)
בפסק הדין עצמו נאמר: עיון בתחשיב העובד מעלה כי הוא נערך על בסיס שבועי ולא על בסיס יומי. דהיינו, בעד תקופה בה שבוע העבודה עמד על 43 שעות בשבוע, ....... חישוב זה אינו עולה בקנה אחד עם הוראות החוק וצווי ההרחבה. החישוב הנכון הוא חישוב על בסיס יומי, כאשר גמול שעות נוספות על בסיס שבועי בעד עבודה ביום השישי בשבוע משולם רק אם העובד השלים את מלוא השעות הרגילות באותו שבוע. -
@deby פסק דין נוסף (ישן יותר) מדבר על עובד בחלק מימות השבוע.
נב/242-3 (ארצי) אוריינט קולור בע"מ נגד ממן מיכל - לגבי עובד המועסק מספר ימי עבודה בשבוע בלבד, אין כל צורך לקבוע "תקרה" של שעות עבודה שבועיות. כאשר מדובר בעובדת שהועסקה במשרה חלקית מספר ימים בשבוע, וברוב המקרים - למעלה מ- 8 שעות ביום (בשבוע עבודה ארוך), לא יכול להיות ספק כי "שעות נוספות" הן אלה העולות על 8 ביום (או 7 בערב חג או בעבודת לילה). כל פירוש אחר (למשל חישוב על בסיס שעות שבועיות) לא יתיישב עם לשון החוק ומטרתו. -
@deby פסק דין נוסף (ישן יותר) מדבר על עובד בחלק מימות השבוע.
נב/242-3 (ארצי) אוריינט קולור בע"מ נגד ממן מיכל - לגבי עובד המועסק מספר ימי עבודה בשבוע בלבד, אין כל צורך לקבוע "תקרה" של שעות עבודה שבועיות. כאשר מדובר בעובדת שהועסקה במשרה חלקית מספר ימים בשבוע, וברוב המקרים - למעלה מ- 8 שעות ביום (בשבוע עבודה ארוך), לא יכול להיות ספק כי "שעות נוספות" הן אלה העולות על 8 ביום (או 7 בערב חג או בעבודת לילה). כל פירוש אחר (למשל חישוב על בסיס שעות שבועיות) לא יתיישב עם לשון החוק ומטרתו.ממש תודה
איפה אמצא את הפסק הזה שאוכל לשלוח את הלינק לבוס? -
-
נב/242-3 (ארצי) אוריינט קולור בע"מ נגד ממן מיכל - לגבי עובד המועסק מספר ימי עבודה בשבוע בלבד, אין כל צורך לקבוע "תקרה" של שעות עבודה שבועיות. כאשר מדובר בעובדת שהועסקה במשרה חלקית מספר ימים בשבוע, וברוב המקרים - למעלה מ- 8 שעות ביום (בשבוע עבודה ארוך), לא יכול להיות ספק כי "שעות נוספות" הן אלה העולות על 8 ביום (או 7 בערב חג או בעבודת לילה). כל פירוש אחר (למשל חישוב על בסיס שעות שבועיות) לא יתיישב עם לשון החוק ומטרתו.
תודה רבה ותזכי למצוות
בעז"ה אעדכן בהתפתחויות... -
זה מה שקיבלתי תשובה אחרי ששלחתי את הלינק:
במקום עבודה של 5 ימים בשבוע, מחשבים לפי 42 (הקצר מביניהם), ואז – מעבר לכך, אם יש, מחשבים שעות נוספות עבור יום, כלומר לא על 42 פלוס שעות נוספות אלא על 9 שעות פלוס נוספות (שזה לטובת העובד)
אבל כל זה- מותנה ב 42 שעות שבועיות מינימום.אני אמורה להביא עוד הוכחות?
לא מבינה בחוקים וסתם מעצבן שאני אמורה לריב על דברים כאלו -
@deby יש כמה דרכי פעולה מול מעסיקים כאלו....
- לוותר. להפנים שמדובר ברווח שולי מול הפסד ודאי ביחסי העבודה. הרווח הוא סה"כ 25% תוספת רק על הזמן שמעבר ל8.6 שעות. ההפסד הוא אבדן תחושת האמון ויחסי העבודה התקינים עם מעסיק.
עובד שמתקטנן ומתעקש על פרטים שוליים ודוחק את המעסיק לפינה גורם למעסיק לאבד כל רצון טוב במקרים אחרים בהם ההחלטה נתונה בידיו. - להתלונן על המעסיק. חשוב לדעת כי בדרך זו בדר"כ נגרם למעסיק נזק משמעותי בדרך לקבלת הזכות עליה מתעקשים.
- לתבוע את הזכויות המגיעות על פי חוק בהליך משפטי. לעתים די במכתב מנוסח ומנומק היטב שישלח למעסיק על ידי עורך דין (כולל או לא כולל איום בתביעה משפטית) כדי לגרום למעסיק לעשות את הנדרש.
יש עובדים שיתבעו את זכויותיהם שלא שולמו רק לאחר עזיבת מקום העבודה.
כמובן לפני נקיטת כל צעד שהוא יש לברר עם מורה הוראה מה מותר ומה אסור בכל הנוגע לפניה לערכאות או לתלונה.
- לוותר. להפנים שמדובר ברווח שולי מול הפסד ודאי ביחסי העבודה. הרווח הוא סה"כ 25% תוספת רק על הזמן שמעבר ל8.6 שעות. ההפסד הוא אבדן תחושת האמון ויחסי העבודה התקינים עם מעסיק.