אובונטו? למה כן? למה לא?
-
אובונטו למשתמש בייתי הוא לא פתרון.
כל ועוד תחומי העיסוק שלך הם מעבר לטקסט, (בכל צורה שלו, וורד, Web, או תכנות,)
אין לך מה לעשות עם אובונטו. אתה תבלה את יומך בחיפוש אלטרנטיבות והתמודדות עם תקלות וסתם באגים של תוכנות חלופיות.אבל,
אם העיסוק שלך מסתכם בגלישה באינטרנט, וורד וכדומה, מוזיקה ווידאו, לך על זה!
פתרון חינמי, יציב, (כל ועוד לא עושים שטוחות)
והוא קוד פתוח! שם אפחד לא יאסוף מידע שלך, כלום לא ישותף בשמך.וכמובן, לא הזכרתי את היתרונות למפתחים.
יש אין ספור.
נוחות, מהירות, טרמינל שעושה את העבודה כולה.
וכמובן, לינוקס זה העולם האמיתי בתחום הזה!אגב כך,
הייתי רוצה לשתף את טינתי באוזניכם על כך שבסמינרים מלמדים טכנולוגיות לא רלוונטית ובסביבת ווינדוס. פשוט טיפשות.היחידים היום שמקימים אתרים בסגנון הזה הם אתרי ממשלה וכדומה. (אינטרנט אקספלורר, אמרנו?)
וגם שם, כבר יש מגמת שינוי והתקדמות. -
@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
טכנולוגיות לא רלוונטית ובסביבת ווינדוס. פשוט טמטום.
תזהר על המשפט הזה אתה יכול לקבל הרחקה מהפורום . @dovid ו @clickone לא יאהבו את זה,
אגב במשרדי הממשלה זה לא כ"כ תמוה לא משתמשים בטכנולוגיות האלו, כי הם משתמשים בסביבת active directory ו dc וכו לניהול המשתמשים ההרשאות וכו, לזה אין פתרונות אמיתיים לארגונים כתחליף,
אמנם במערכות ואתרים שנועדו למשתמש הקצה כמו אתרי ממשלה שצריך דווקא אקספלורר + פלאגין זה כבר ... -
@avi_av לפעמים אני תוהה לעצמי של מי המחשב שלי או של מייקרוסופט?!?!?!
סוגר מסמכים ללא שמירה ללא רשותי
נכבה מתי שרוצה מעדכן מתנהל בסדר יום משלו...
מוריד ג'יגות שלמות על חשבוני ללא שום התחשבות ורשות!!!
(ואני מדבר טרום עידן ה500 ג'יגה - וזה לא מצדיק!)
אני חושב שהמחשב עובד יותר בשביל המערכת מאשר בשבילי בעל המחשב
לינוקס המחשב שלי והמשתמש שולט ולא ההיפך
ושמעתי מטכנאי שמי שמשחק איתם שמנסה להערים על העדכונים וכדומה זה יכול לעלות לו בתקלות לא צפויות בלתי מובנות שהם הכוונה עושים כדי שיבין...(ע"פ טכנאי עם נסיון בתחום)
@Avi_av מסכים איתי? -
@master אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
טכנולוגיות לא רלוונטית ובסביבת ווינדוס.
אגב במשרדי הממשלה זה לא כ"כ תמוה לא משתמשים בטכנולוגיות האלו, כי הם משתמשים בסביבת active directory ו dc וכו לניהול המשתמשים ההרשאות וכו, לזה אין פתרונות אמיתיים לארגונים כתחליף,יש לכל דבר תחליף טוב. לינוקס מושלם לניהול מערכות.
-
@אלי-tza אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
@שלום-עולם לכן אני משתמש בוינדוס 7... אתה יכול לשלוט עליו ממש בקלות.
האמת היא שאני לא ידעתי קודם ולא עודכנתי
וזה אחד הסיבות שהעליתי כאן שמי שירצה יוכל לקבל את כל המידע וידע לפני מה הוא עומד
וגם שיוכל לקבל מידע על האלרנטיבות ככל שישנם אם וכאשר -
-
יש לכל דבר תחליף טוב. לינוקס מושלם לניהול מערכות.
משפט ריק מתוכן,
תוכל להראות לי תחליף אמיתי ל active directory ול domain controller עם כל האפשרויות מוכנות בלינוקס? אני לא מדבר עכשיו להתחיל לבנות מאפס...
הבאתי מערכות מוכרות לדוגמא יש עוד אינספור מערכות, שהם קריטיות בסיבה ארגונית,
טוב אולי זה קצת סטייה מנושא האשכול? -
@שלום-עולם שאלה טובה, יש לי על המחשב אובונטו, וינדוס 7, ווינדוס 10, (לא וירטואלי, מחיצות נפרדות) כרגע ווינדוס 7 מנצח במבחן השימושיות עם הזמן נהגר למה שיהיה הכי יעיל בשבילי ככה עברנו גם מ98 לXP ומXP ל7. כשאתה משדרג בשלב יחסית מאוחר אתה נהנה ממערכת הפעלה בשלה יותר והמון מידע זמין ברשת.
-
@אלי-tza אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
@שלום-עולם שאלה טובה, יש לי על המחשב אובונטו, וינדוס 7, ווינדוס 10, (לא וירטואלי, מחיצות נפרדות) כרגע ווינדוס 7 מנצח במבחן השימושיות עם הזמן נהגר למה שיהיה הכי יעיל בשבילי ככה עברנו גם מ98 לXP ומXP ל7.
אכן זה רציתי לברר שניהם על מחשב אחד (רק שאין מקום בדיסק קשיח כרגע, חבל...)
למשל בשביל מה אתה צריך גם אובונטו?
לדוגמה מתי אתה סוגר חלונות ופותח אובונטו?, מה אין בחלונות שיש באובונטו?
מתי אתה משתמש באובונטו, ולמה מה חסר ב-וינדוס 10, לעומת מה אתה מוצא באובונטו שכן יש? -
@שלום-עולם האמת שאני לא צריך את האובונטו, הוא פשוט הגיע עם המחשב ומידי פעם אני משתעשע בו קצת.
אני משתמש כבד בתוכנות לסביבת חלונות ולכן אני משתמש בוינ 7 שנותן את הנוחות של וינדוס עם שליטה על מה רץ לך ברקע ומה משתמש לך ברשת.
ויש לי מקום בדיסק קשיח כי ויתרתי על SSD ולא לכולם זה שווה. -
@master אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
יש לכל דבר תחליף טוב. לינוקס מושלם לניהול מערכות.
משפט ריק מתוכן,
תוכל להראות לי תחליף אמיתי ל active directory ול domain controller עם כל האפשרויות מוכנות בלינוקס? אני לא מדבר עכשיו להתחיל לבנות מאפס...
הבאתי מערכות מוכרות לדוגמא יש עוד אינספור מערכות, שהם קריטיות בסיבה ארגונית,
טוב אולי זה קצת סטייה מנושא האשכול?צודק, אין מערכת מוכנה באותה רמה כנראה.
בדיוק דיברנו על הנושא הזה היום כמה חברים.. -
@avi_av
החוויה שלי עם לינוקס מאד ארוכה וישנה.
וכבר לפני כ18 שנה אחי צעק עלי שאני מתעסק עם שטויות (זה היה כשKDE 2.2 יצא ותירגמו אותו לעברית, ואני התלהבתי ואמרתי שווינדוס עוד מעט הולכת לפח...)
אחת הבעיות בלינוקס למשתמש הנורמלי זה פתרון תקלות ועומס חלופות לכל דבר. (וזה גם היופי בלינוקס...)קח לדוגמא את שולחן העבודה. בעוד שבווינדוס יש לך שולחן עבודה אחד בלבד.
ההתחל ברוב המקרים המוחלט יהיה בצד ימין / שמאל למטה לפי השפה. אא"כ אתה באופן מיוחד מעביר אותו למקום אחר.
בלינוקס אתה צריך להחליט איזה שולחן עבודה אתה רוצה, ואז ללמוד את הממשק שלו.בנושא הזה היו כמה גישות.
גישה אחת אמרה (בעיקר שולחן העבודה של גנום וכו') -- אנחנו בונים שולחן עבודה כמו שאנחנו חושבים ורוצים.
וגישה אחרת אמרה (בעיקר KDE וכו') -- אנחנו ננסה להיצמד לתקן ש"מייקרוסופט" הרגילה את כולם.(וחייבים להזכיר את XPde שניסתה להביא את הממשק של ווינדוס XP כנראה ללא הצלחה יתרה)
לא נכנס כעת איזו גישה צדקה בפרספקטיבה של 20 שנה בערך, אבל ברור לכולנו שאנשים שנמצאים ביותר מסביבת עבודה אחת, ירצו להשתמש באתה סביבה בכל המקומות.
ולכן, למייקרוסופט במשך שנים לא היה איכפת שיפרצו את המערכות הפעל הביתיות והאופיס שלה. כי העיקר שכשהמשתמש הביתי יגיע לעבודה, הוא יצפה ויבקש לראות את הוורד והווינדוס המוכר, ולא איזה מ"ה שהוא בקושי יודע להגות את שמה....@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
טרמינל שעושה את העבודה כולה.
טוב, זה באמת נושא שמתאים לגיקים הגדולים של לינוקס.....
עד היום קשה לי להבין את הצורך שלהם להסביר למה כל דבר פשוט להם לעשות בטרמינל ולא בממשק נורמלי.
ואל תטעה, אני איש של טרמינל. אפילו מאד אבל לא משתגע לעשות כל דבר בטרמינל, ואני חושב שמאד נורמלי לעשות כן דברים גם בממשק.
(אני מדבר על משתמשי שולחן עבודה לינוקס ולא על שרתים ששם מה שיש זה רק טרמינל)
אין צורך להוריד קובץ בטרמינל כשאתה בדפדפן ורואה קובץ ורץ להוריד אותו עם WGET או משהו דומה@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
הייתי רוצה לשתף את טינתי באוזניכם על כך שבסמינרים מלמדים טכנולוגיות לא רלוונטית ובסביבת ווינדוס. פשוט טיפשות.
(אתה תסלח לי ששיניתי את המילה שכתבת שם למשהו יותר מעודן....)
אתה מתכוון וודאי לדוטנט.
לא חושב שזו טכנולוגיה לא רלוונטית.
אם אתה לא כותב בה, זו זכותך. מכאן ועד להחליט שהיא לא רלוונטית המרחק רב מאד.
אפשר להשתמש כיום בדוטנט בסביבת לינוקס באופן מלא.
ובכלל, כיום דוטנט היא אופן סורס מלא.@avi_av אמר באובונטו? למה כן? למה לא?:
היחידים היום שמקימים אתרים בסגנון הזה הם אתרי ממשלה וכדומה. (אינטרנט אקספלורר, אמרנו?)
האתרי ממשלה שאתה מתאר משתמשים ברוב המקרים לא בדוטנט קלאסי, אלא בהרחבות סאפ וsharepoint למינהם.
שזו שטות מוחלטת כמובן.
מצד שני, אל תצפה מגוף ממשלתי שישלם קצת יותר כדי לקבל עבודה טובה.....
פעם דיברו על זה בפורום הישן. אם יהיה לי זמן אבדוק (אני זוכר ש @softs ו @ארכיטקט דיברו על זה שם)אני מסכים מאד עם מה שכתב @master לגבי למה משרדי ממשלה משתמשים בווינדוס.
להזכיר שלפני כמה שנים החליטו בגרמנייה בעיריית מינכן לעבור לשולחן עבודה של לינוקס
יש כמה בעיות.- לך תחנך את כל המשתמשים עכשיו לסביבת עבודה אחרת.
- העלות הזו, של להחליף הכל ללינוקס, היא עלות לא פשוטה.
- ההחלטה על עיריית מינכן לא הייתה רק בגלל כסף. הייתה גם אידיאולוגייה גדולה למיטב זכרוני.
העובדה היא שאחרי ההנחה הגדולה של סטיב באלמר הם עדיין התעקשו. - ואולי הטענה הגדולה. מה שעובד לא נוגעים. הכל עובד היום פחות או יותר. אין סיבה אמיתית להחליף.
@Avi_av אתה יכול להכין (תיאורתית כמובן) כזו הפצה ולנסות לשכנע את הממשלה בעניין....
יש היום הרבה ותר פתיחות בממשל זמין לעניין הזה.
רק קח בחשבון שתצטרך להביא פיתרון כולל כולל ממש. בעיקר לתקופת הפיילוט, כשחלק יהיו עם ווינדוס וחלק עם לינוקס.
וזה אחד הקשיים העיקריים.
(לדוגמא שיתוף של SMB עם הרשאות שיכול להיכשל ועוד)וסליחה על המגילה הארוכה....
-
@Avi_av
ואם כבר הזכרתי את מינכן,
אז בבדיקה קלה מסתבר שהם חזרו לפני שנה לווינדוס מלינוקס. - הבעייה הייתה, איך לא, שמישות.לפני מספר שנים עיירית מינכן עברה לעבוד על טהרת הקוד הפתוח במיכשור שלה אבל מסתבר שבעקבות בעיות בשימושיות הם הולכים להעביר את כל המכשירים לחזור לרוץ עם מוצרי מיקרוסופט.
להרחבה:
https://www.theregister.co.uk/AMP/2017/11/13/munich_committee_says_all_windows_2020/
ורק שלא יתפרש לא נכון..... אני מאד בעד לינוקס.
רק שניצמד לעובדות