WPF הצגת דטה-גריד עם עמודת קומבו להצגת קשרי גומלין
-
יצרתי שתי טבלאות במסד MDF, טבלת אנשי קשר וטבלת קטגוריות, יצרתי קשרי גומלין כך שה ID מטבלת קטגוריות נשמר בעמודה קטגוריה באנשי קשר,
גררתי את הטבלאות מה MDF לדטה-סט ואחר כך מהדטה-סט לחלון של ה WPF וכך נוצר לי דטה-גריד מוכן עם כל העמודות של אנשי קשר.
כעת אני מנסה להציג בדטה-גריד את האנשי קשר, ובעמודה קטגוריה שתהיה עמודת קומבו, השאלה איך אני מגדיר שהקומבו בכל שורה יראה את הרשימה המלאה של כל שמות הקטגוריות מטבלת קטגוריות ?
תודה לכולם.פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/01/2014 09:05 (+02:00)
-
הגרירה והשחרור נותנים תוצאות נחמדות אך שקשה לי לשער מה קרה שם.
עקוב אחר מקור הנתונים של הקומבובוקס (אני משער שזה עובד דרך קולקשיין), וודא שהוא מטבלת הקטגוריות.
כמו"כ קבע לSelectedValue את הקטגוריה הנוכחית.
ובדיוק מה ששמואל כתה הDisplayValue שים שם שם סטרינגי, שתואם בדיוק לשם השדה (שאתה רוצה שייצג מבחינת תצוגתית) של שבטבלת הקטגוריות.פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/01/2014 13:20 (+02:00)
-
גררתי את שתי הטבלאות גם של אנשי קשר וגם של הקטגוריות ועבור כל אחד נוצר CollectionViewSource עם מפתח משלו, וגם נוצר דטה-גריד עבור כל טבלה כאשר ה ItemsSource של הדטה-גריד הוא בינדיג ל CollectionViewSource שנוצר בשבילו.
כעת הוספתי לדטה-גריד של אנשי הקשר עמודת קומבו וכאשר באתי להגדיר שה ItemsSource שלו יהיה ה CollectionViewSource של הקטגוריות קיבלתי שגיאה כזו:An object of the type "System.Windows.Data.CollectionViewSource" cannot be applied to a property that expects the type "System.Collections.IEnumerable".
ואם אני מגדיר בקוד שה ItemsSource של העמודה יהיה Database1DataSet.קטגוריות
אז אני מקבל את כל השורות בקומבו אותו דבר כמו שכתבתי לעיל.
אולי צריך קומבו מעוצב שיכול להציג בכל שורה DataRowView, וכך גם עדיף שכל קומבו יציג יותר מידע מאשר מאפיין אחד מתוך רשומה.פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/01/2014 13:35 (+02:00)
-
אם אני עושה כך מה שהקומבו מציג זה כמה שורות שבכולם כתוב System.Data.DataRowView
קודם כל אם הגעת לכאן סימן שאתה בכיוון הנכון כי אתה מחובר לכל שורה
מה שכן אולי באמת שם השדה אולי מדויק וגם תנסה להכניס במאפייניםText=""
פורסם במקור בפורום CODE613 ב09/01/2014 13:37 (+02:00)