השגת מידע בזכויות בניה - תב"ע
-
@עברי-אנכי אמר בהשגת מידע בזכויות בניה - תב"ע:
בבניין שלנו נערכה תב"ע עבור כל הדירות, כשכל דירה קיבלה כמות של מ"ר בתב"ע לבניה. יש למישהו כאן מושג, איך אני יכול למצוא את המסמך הרישמי, שמצהיר כמה כל דירה קיבלה בתב"ע?
מדובר בירושלים.באתר מנהל התכנון יש לחפש לפי כתובת או גוש חלקה ולמצוא לפי התאריך את התכנית האחרונה,
לעצם הענין, אין בתב"ע פירוט על כל דירה, אלא תכנית גלובלית לבנין כמה קומות וגודל וכדו' -
@עברי-אנכי אמר בהשגת מידע בזכויות בניה - תב"ע:
@zvi
הייתי באתר המנהל, וכדבריך לא מצאתי פירוט על כל דירה, למרות שאני יודע גם מה מספר התכנית, והגוש והחלקה.
שאלתי בכ"א, הרי זה חייב להיות איפשהו, בעירייה / במנהל מקרקעי ישראל, ולכן ניסיתי לברר - איך אני מגיע לזה.לא תמצא בשום מקום פירוט על זה, כי אין דבר כזה גם בתב"ע עצמה, ההרחבה בבנין שייכת לכל השכנים ביחד, רק בתוכניות תמ"א מסוימות יש הרחבה לכל דייר בנפרד
-
@zvi
בתכנית הכללית של התב"ע אתה צודק. אבל ישנה תכנית פרטנית, שהתב"ע הכללית חולקה בין הדירות [לא בשווה בכלל], ושכן שרוצה יותר, צריך שינוי תב"ע על כל הכרוך בכך.
בכ"מ, כאשר דייר רוצה לצאת להרחבה, איך הוא יודע כמה הוא יכול / מותר לו ע"פ התב"ע ?!..
וחוצמז'ה, שזכורני שיצא לי לראות מסמך כזה - אולי דרך האדריכל שמטפל לנו בבניין, אבל כששאלתי אותו, הוא מיהר מאד ואמר לי לחפש באתר המנהל, ולמעיישה אני לא מוצא. -
@אופקים אמר בהשגת מידע בזכויות בניה - תב"ע:
@עברי-אנכי צריך לפתוח תיק מידע בעירייה.
תיק המידע מכיל את כל המידע על אפשרויות וההגבלות על הבינוי
אני חושב שרק איש מקצוע יכול לפתוח תיק מידע.לא חייבים איש מקצוע, צריך פשוט לגשת למחלקת ההנדסה בעיריה שלך, ולבקש תיק מידע, יש עיריות בודדות שכבר יש להם תיק מידע על כל בנין, ברוב המקומות תצטרך לשלם אגרה של בערך 100 ש"ח ואחרי כמה ימים תקבל את כל המידע
-
בלינק המצ"ב, של העיריה:
https://www.jerusalem.muni.il/Residents/PlanningandBuilding/CityPlanning/FileOpening/Pages/Taba.aspx
ניתן להיכנס לתב"ע.
בתב"עות רבות, בתוך נספח הבינוי ישנה טבלה המפרטת את סך המטרים לכל דירה.
גם אם לא, בתוך הנספח הדירות ממוספרות, מצא את הדירה שלך ותראה מה גודל התוספת שם (כמה על כמה).