תיקון מעבד מזון
-
@aiib אמר בתיקון מעבד מזון:
בעקבות שינויים בקטגוריית אלקטרוניקה אני נאלץ לכתוב זאת כאן.
יש לי מעבד מזון של קנווד הפשוט והמוכר ולפתע הוא שבק חיים יש מה לבדוק בו -לבד/ ע"י איש מקצוע? או לזרוק לפח וזהו?מה הפרוש שבק חיים?
ככ סתם פתאום באמצע העבודה או שהיה בארון והגעת להשתמש ולא עובד?דרך אגב יש חשמל בשקע? (אולי קפץ הפקק של השקע)
-
@zvinissim אמנם לא קיבלת אותי לאלקטרוניקה
@aiib שלח לי בקשה ואני מכניס אותך
אבל טיפש אני לא....
יש לי כבר שערות לבנות וקרחת באמצע הראש מרוב שראיתי תקלות שלא היה חשמל בשקע (אני אומר מתוך ניסיון ומבלי לפגוע ח"ו באף אחד).
פירקתי פתחתי בנקודות שמיועדות לבעיות בדקתי ויש חשמל.
השאלה היא יותר היא לגבי המנוע ושאר הרכיבים.תבדוק קודם את הדברים הבאים:
- בדקת את המפסק הראשי שנכנס ויוצא מתח?
- צריך להיות במעבד מזון "מיקרוסיוץ" שמונע מהמעבד מזון לעבוד שהחלק הראשי עם הסכינים לא סגור או לא במקום.
צריך לבדוק אות קודם כל שהוא מתפקד כמו שצריך.
אם שלבים 1+2 תקינים אז תעבור למנוע.
זהו מנוע עם פחמים (אני מקווה שאתה יודע איך עובד מנוע פחמים - זה קצת שונה ממנוע עם קבל)
צריך לבדוק שהפחמים לא קטנים מידי ושהם מגיעים ל"עוגן" כמו שצריך.
אם גם הפחמים תקינים כנראה שיש לך בעיה בליפוף המנוע. (תנסה להסתכל מסביב לליפוף אם אתה רואה משהו שרוף
זה כבר לא נראה לי ששוה לתקן למרות שי אנשים שמלפפים מנועים (אני לא יודע כמה עולה ליפוף מנוע כזה)
(הערה: יש אולי עוד משהו שלא תוכל לבדוק אותו בעצמך זה רק מזחא "ט {מפסק זעיר חצי אוטומט טרמי} ואם זה קיים אז רק איש מנועים יוכל לבדוקמקווה שההיתי לעזר
-
@zvinissim התפרגנתי מקבלתי לתחום שבאחריותך אף ללא בקשה!! [אגב אולי מומלץ שלא תהיה לי תווית כדי לא להטעות אנשים סתם...]
לא נפגעתי מדבריך כך שאין צורך להתנצל...
בדקתי את סיעפי 1 ו2 והם תקינים כלומר גם כשהמגעים נוגעים אחד בשני ויש זרימת חשמל עדיין המכשיר לא עובד.
לפי הצעתך אבדוק את המנוע.
השאלה היא גם אם אני אראה שהפחמים לא טובים שווה להשקיע בזה? [המכשיר נראה לי עולה 450 שקל]
תודה רבה!! -
השאלה היא גם אם אני אראה שהפחמים לא טובים שווה להשקיע בזה? [המכשיר נראה לי עולה 450 שקל]
קשה לי לענות על השאלה
ראה מה כתבתי@zvinissim אמר בתיקון מעבד מזון:
אם גם הפחמים תקינים כנראה שיש לך בעיה בליפוף המנוע. (תנסה להסתכל מסביב לליפוף אם אתה רואה משהו שרוף
צריך לשאול איש ליפוף מנועים והוא יגיד לך.
אם זה היה מכונת כביסה תשובתי היה כן לתקן את המנוע בגלל שזה מעבד מזון אני לא יודע מה תהיה עלות מול תועלת (חדש כנגד תיקון)סתם ככה בדקת כמה עולה מנוע חדש? (במידה וזה מנוע?)
-
[אגב אולי מומלץ שלא תהיה לי תווית כדי לא להטעות אנשים סתם...]
תגדיר בעצמך:
http://tchumim.com/user/aiib/edit
במקטע 'כותרת הקבוצה'. -
@zvinissim אמר בתיקון מעבד מזון:
@כוכב-שמח אמר בתיקון מעבד מזון:
בדקתי רק חיובי או גם שלילי?
@כוכב-שמח אתה מוזמן להחכים אותי איך בודקים "שלילי" במתח חילופין?
עם טסטר מעגלים, כשהמכשיר לא מחובר לחשמל כמובן...
-
@www אמר בתיקון מעבד מזון:
עם טסטר מעגלים, כשהמכשיר לא מחובר לחשמל כמובן...
@WWW אני מדבר על מתח שלילי
לא על המעגל עצמו.בכלל אנשים יודעים מושגים פשוטים בחשמל כמו מתח חילופין,מתח ישיר,התנגדות,קבילות,מפסקים .
לצערי, מי שיודע לבדוק כזה מעבד מזון יקח לו בדיוק 10 דקות לבדיקה ולדעת מה הבעיה.
אני ממליץ לך קח את המכשיר למעבדה מוסמכת לפחות תרוויח את הזמן היקר שלך בחסד -
בכלל אנשים יודעים מושגים פשוטים בחשמל כמו מתח חילופין,מתח ישיר,התנגדות,קבילות,מפסקים .
התכוונת: 'לא יודעים' כנראה.
-
@WWW אני מדבר על מתח שלילי
לא על המעגל עצמו.למה נראה לך שהמתח שלילי יתקלקל, הכי מסתבר שהחיבור של המעגל השלילי התקלקל.