זהירות ! וירוס כופר הגיע שוב לביקור בארצנו !!!
-
@מרגלית-ויסברג לא הבנתי. לא הזהרתי כלום. מי שהזהיר הם אנשים אחרים ותבוא עליהם הברכה.
אני רק התכוונתי לברר אם יש אנטי וירוס שהטכנאים ממליצים להתקין כדי להתגונן מפני התוכנות כופר הללו. -
@or אמר בזהירות ! וירוס כופר הגיע שוב לביקור בארצנו !!!:
יש אנטי וירוס ששווה לקנות, שנותן הגנה מושלמת מהכופר?
מושלמת? ברור שאין,
מומלצת? בהחלט, ESET Internet security הצליחה להגן לפחות מפני חלק מהכופרות האחרונות.
ניתן לפנות למייל שבחתימתי לרכוש רישיון. -
@מנצפך אמר בזהירות ! וירוס כופר הגיע שוב לביקור בארצנו !!!:
רבותי!
צריכים קצת זהירות ושום וירוס לא ייכנס!
כל התקן חיצוני שמכניסים צריך לבדוק שאין בו את הוירוס של קיצורי הדרך.
כל קובץ (שאינו תמונה או מדיה אחרת) שמפעילים מהתקן חיצוני או מהאינטרנט, צריך לדעת מה מקורו.
לא להתקין פריצות לתוכנות, אלא ממקור מוכר ומנוסה.
לא להיכנס ללחץ, אלא א"כ אין לך מושג במחשבים.
יש עוד מה להוסיף?התקן שנגוע בקיצורי דרך מסוכן? עד היום הייתי מתקן בקלות עם קובץ שגררתי לשם?
מצרף, אשמח שתיידע אם זה לא מספיק, או תאשר שזה בסדר 0_1524216160782_גורם לקבצים מוסתרים להפוך ללא מוסתרים.bat
-
@by6199 אמר בזהירות ! וירוס כופר הגיע שוב לביקור בארצנו !!!:
מצרף, אשמח שתיידע אם זה לא מספיק, או תאשר שזה בסדר 0_1524216160782_גורם לקבצים מוסתרים להפוך ללא מוסתרים.bat
לא מספיק, זה מוחק רק את הקיצורי דרך (שמפעילים את הוירוס), וכן מבטל את ההסתרה של שאר הקבצים והתיקיות.
עדיין לא מוחק את גוף הוירוס (שמוסתר).
צריך לסרוק עם אנטי וירוס מעודכן. -
-
@WWW יש לי קובץ דומה שהופך את כל הקבצים לגלויים. גם את הוירוס. במידה והוירוס קפץ למחשב (אם לא זוהה ע"י אנטי וירוס) אפשר לחפש אותו ע"פ השם במחשב ופשוט למחוק ואח"כ למחוק גם מהדיסק און קי בצורה ידנית. פתרון פשוט לוירוס הפופולארי. (קרדיט ליצירת הקובץ ל @yitz )
-
לידיעת משתמשי הפורום שלא מבינים בתהליכים שפעילים במחשב. ומסתבכים עם הוירוס במידה והתהליך פעיל והמחשב לא מאפשר למחוק אותו ישנה גם אפשרות למחוק אותו בצורה ידנית ע"י תוכנת אנטי וירוס. בהפעלה הבאה של המחשב האנטי וירוס ימחוק אותו.
אני מעלה פה את הקובץ שיצר @yits להפיכת הקבצים לגלויים לתועלת כולם0_1524345130848_fix.bat
-
לדעתי קצת הגזימו כאן בהפחדות אין שום צורך לדאוג שאין שום וירוס חדש שמסתובב.
אם יהיה לך חברה שיש ענין להפיל את המחשבים שלך למטרות כופר וכו' צריך לאבטח.
כבן אדם פרטי לא חושב שצריך משהו מעבר לאנטי וירוס פשוט, ולא בגלל כופר אלא סתם וירוסים שמסתובבים
-
-
@by6199 אמר בזהירות ! וירוס כופר הגיע שוב לביקור בארצנו !!!:
אני לא חושב שהוא בורר קליינטים, אבל יש כאלו שמחפשים אותם ויש כאלו שלא
כנראה אשליה שנעים לך איתה.
כשתהיה כזה אחד שמחפשים אותו, יהיה לך עשרה יועצי אבטחה במשרה מלאה. ואז הבעיה שלך לא תהיה כופר, בשביל כאלה גופים יש דברים גרועים יותר. -
נוזקות והצפנות כופר יכולות לתפוס כל אחד,
לאדם פרטי בדרך כלל הנזק מועט יותר,
אם יש לכם חומר חשוב על המחשב שאסור לכם לאבד אותו, חשוב מאד שיהיה גיבוי,(בענן או בכונן חיצוני-נושא בפני עצמו)לגבי השאלה של @ezra האם אם יש לכם אנטי וירוס זה מספיק,
עדיין הרבה מקרים ואולי אפילו ברוב המקרים מדובר שבנדאם התחבר למחשב וניטרל את האנטי וירוס ואז הדביק,לכן מאד לא מומלץ להשאיר פתוח לחיבורים מרוחקים,
מי שבכל זאת זקוק לזה שיתייעץ איך לפתוח את זה בצורה בטוחה עד כמה שאפשר.בנוסף טיפ קטן למי שכן משתמש בכל זאת בRDP והשאיר פתוח פורט לכל העולם,
תוכנת rdp-defender חומת אש קטנה שחוסמת נסיונות חוזרים,
https://softwares.center/rdp-defender/.