WPF קומבו עם בחירה מרובה
-
ראיתי כמה וכמה סוגים של קומבו ברשת שמציגים רשימה עם אפשרות בחירה מרובה, אבל כולם נראו לי מוסורבלים מידי, אחד לקח קומבו רגיל ועשה לו טמפלט, אחר לקח בכלל לחצן דו מצבי שבלחיצה עליו קופץ Popup ושבתוכנו הרשימה אבל גם הוא סיבך את זה עם המון מסמכי קוד.
יש דרך לעשות משהו פשוט? אני חושב שלקחת לחצן דו מצבי ולהוסיף לו Popup זה רעיון די טוב רק צריך לזה צורה פשוטה הנה התחלתי כך:
<ToggleButton Margin="193,41,12,96" HorizontalContentAlignment="Right"> <Path x:Name="Arrow" Grid.Column="1" HorizontalAlignment="Center" VerticalAlignment="Center" Data="M 0 0 L 4 4 L 8 0 Z" Fill="#FF3C2B2B" Margin="4"></Path> </ToggleButton> <Popup Margin="193,71,12,18"></Popup>
איך ממשיכים ?
תודה לכולם.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/01/2014 15:48 (+02:00)
-
יש הבדל בין קיסטום מקומי לבין הכנת פקד מאלף ועד תו. המסובכים שראית שייכים לקטגוריה האחרונה. אתה לוקח את הפרוייקט שלהם ומקמפל אצלך (לפעמים יש לך כבר מקומפל להורדה) ויש לך DLL עם פקד חדש פשוט וקל ממש כמו כל פקד קיים בארגז הכלים הרגיל.
אם אתה באמת רוצה מוכן וזהו הייתי ממליץ לך על זה של WPFToolKit.או שאתה מעונין להתאמן ולעשות לבד.
אז יש את אלו שטימפלטו את הקומובוקס ויש את אלו שכתבו מחדש פקד דו מצבי ופופאפ. אז דע, שתמיד כדאי להשתמש עם הפקד הבסיס. למה? כי זה לא עולה כסף. כלומר זה לא מגביל אותך בכלום, ומאידך מעניק לך תמיד כשתצטרך את כל הפונקציונליות הענקית שיש מאחורי כל פקד בארגז הכלים.
ההרגשה כאילו צעידה על גבי פקד קיים מגבילה אותך בכהוא זה או כופה צורת עיצוב מסויימת היא שגוייה לגמרי (בWPF).הנה מה שעשית בלי לוותר על תכונות הקומבובוקס:
<ComboBox> <ComboBox.Template> <ControlTemplate TargetType="ComboBox"> <Grid> <ToggleButton Margin="193,41,12,96" HorizontalContentAlignment="Right"> <Path x:Name="Arrow" Grid.Column="1" HorizontalAlignment="Center" VerticalAlignment="Center" Data="M 0 0 L 4 4 L 8 0 Z" Fill="#FF3C2B2B" Margin="4"> </Path> </ToggleButton> <Popup Margin="193,71,12,18"></Popup> </Grid> </ControlTemplate> </ComboBox.Template> </ComboBox>
פורסם במקור בפורום CODE613 ב02/01/2014 16:21 (+02:00)