דיון: באיזה פלטפורמה תעדיפו להשתמש ליצירת תוכנה עם נתונים?
-
היית כותב אך ורק דוטנט וגומר את הסיפור.
?
לידעתך כל השפות משתפרות.
לא כתבתי שלא. כתבתי "כל הזמן משתפרות". ואני מאמין שהתדירות תרד כי מוצו המסקנות בנושאים אלו.
חוץ מהפריימוורק של דוטנט יש github שלם.
כלומר, אחרים כתבו לך את הקוד. וזה ממש כמו קוד שלך לענייין: אתה חייב להיות אחראי עליו ולהיזהר מבעיות איתו, לדאוג לזמינותו באפליקציה שלך, לבחור את הטוב מבין הרבה אפשרויות. פרימוורק חוסך לך את הכאב ראש, כשאתה נותן למתכנת אחר את הכאב ראש של שלושת הדברים הללו.
למשל אם אתה מתכנת בnodejs יש לך 50K+ מחלקות מסודרות חינם כמעט לכל נושא.
**אל תדאג, יש לדוט נט יותר קוד כתוב ברשת. **
ויש שם מלא דברים שאין בדוטנט. https://npmjs.org/ .
בפריימוורק יש הרבה דברים שאין. כל דבר שהוא מידי נקודתי. אבל ברשת יש.הקטעים שלא ציטטתי הם דעה נוגדת לדעתי, אולם כל מילה שם מאוד נכונה.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 15:33 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
טוב הנה מה אני חושב:
בדסקטופ, אין בכלל שיקולים, רק דוט נט.
בווב מי שעוד לא נכנס לפחות, ורוצה להיכנס, אז רק דוט נט.
בשיקול בין ווב לדסטקופ, עם יש רצון חזק, ווב שווה יותר ברוב המקרים (למעט תוכנות לוקליות למקומות ללא אינטרנט או בעלי צרכי אבטחה מידיים גבוהים שלא כדאי לעשותם שפני ניסיון על חבלי לימוד).המעלות של דוט נט:
- שפות: הכי טובות בעולם, כל הזמן משתפרות (כן, יש שיפור בשפה בכל עדכון של הפרימוורק).
- פרימוורק: מטורף ללא תחרות.
- פקרטיקות תכנות, וצורת עבודה מאוד ברורה, עם כללים מנחים. מאוד קל לנחש "איך כדאי לעשות" (לאפוקי PHP למשל).
- הIDE הטוב ביותר.
- אינטגרציה הכי חלקה עם כל קומפוננטה אחרת בפלפורמות הייעודיות.
אני לא מצפה אבל ממתכנת PHP מוכשר (KingYes למשל) לעזוב את בית הולדתו ולנדוד,
במיוחד בגלל החבלי לידה עם שרת ווינדוס עם כל "חסרונותיו".
אבל מי שעוד לא עבר עם שרת כל שהוא ורוצה להיכנס, שייקח בחשבון את הודעתי.הצלחה בכל.
היית כותב אך ורק דוטנט וגומר את הסיפור.
לידעתך כל השפות משתפרות.
חוץ מהפריימוורק של דוטנט יש github שלם. למשל אם אתה מתכנת בnodejs יש לך 50K+ מחלקות מסודרות חינם כמעט לכל נושא. ויש שם מלא דברים שאין בדוטנט. https://npmjs.org/ .מה זה קומפוננטה?
לגבי המלצה למי שנכנס לווב. אני ממליץ המלצה אחרת מדוד ודווקא בגלל שיש לי נסיון בווב.
היום שמתכנתים בווב נצריכים להשתמש בjs אין אפשרות לברוח מזה. ובמיוחד בהתקדמות לhtml5 שמשאירה את הפלאש מאחור.
חייב כל מפתח ווב לדעת js ברמה גבוהה. (כן יש כזה דבר js ברמה גבוהה).ואם כבר אתה יודע js ברמה גבוהה למה שתלמד עוד שפה אם אתה יכול בקלות ובחינם לתכנת שרת בjs עם nodejs.
להנות מתצורת המערכת של לינוקס. להבין את הכל מבפנים.פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 15:16 (+02:00)
-
בקשר לשפה:
את שפת PHP איני צריך להכיר בשביל לקבוע ששפות דוט נט (Cs+VB.NET) הם הטובות ביותר (גם אם הייתי מכיר PHP, לא הייתי מכיר את אלף השפות האחרות).
תראה, להגיד על שפה שהיא טובה זה ממש סובייקטיבי לכאורה. אבל בא נאמר ככה, מפתחי דוט נט היו פטורים מלחשוב על שום דבר מלבד קלות ונוחות הכתיבה, והיה להם את החופש ללמוד מהשפות המודרניות PHP וJAVA כל עיקרון שתורם לפיתוח. הם לא היו משועבדים לתאימות לאחור ומוסכמות כי הם המציאו שפה, ומאידך, הם אספו מידע בנושא זה בצורה שלא הייתה כמותה.
כל זה אני כותב מהרבה הכירות עם המערכת הזו.בקשר לפריימווק:
(אגב אתה מזלזל במפתחים בסגנון סקריפט ולא OOP ואפי' MVC. מה לעשות שכל מפתח PHP שלישי נוהג בדרך זו. אכן גם בדוט נט אפשר (פחות) לפתח גרוע).
כל הפימוורקים אליהם אתה מתכוון הם מאוד ייעודיים (לעבוד עם וורדפרס זה לא אומר שתהיה פטור מלכתוב הרבה קוד בשביל פעולה פשוטה של ייבוא קובץ או להיפך) אתה בתוך מתכנת ווב חושב בעיקר על ניהול משתמשים , תקשורת עם מסד וכדומה, יצירת HTML אוטומטי וכו'. אבל אם אתה מתכנן לבנות מערכת לגמ"ח כספים נגיד, ולצורך האפיון הייעודי להם תצטרך פעולות ללא קשר לכל הללו כמו: עיבוד טקסט, עיבוד מדיה, הצפנה, ולא יודע מה עוד, אתה פשוט תישב ותכתוב הרבה קוד. אתה צודק, שאם לפי הנסיבות זה לא שכיח, אז זה לא מספיק סיבה.בקשר לIDE:
הVS הוא חד משמעית הטוב ביותר אבל לא לכל פלטפורמה ושפה. לדגומה בHTML+Css שהוא לא ייעודי להם כ"כ, WebStrom מובילה עליו בהרבה.
אבל לכן זה סיבה לפתח בשפה בה הVS תומך כי אז אתה רוכב על "ה"IDE.
החברה שמפתחת את PhpStrom מפתחת מזה שנים את התוסף ReSharper לVS. תאמין לי שאין דבר שצריך וחסר בVS+התוסף הזה וכמה כמותו. אבל גם בלי שום תוסף, הVS הוא הטוב ביותר (ובהכרח מכל IDE שמיועד לPHP, זאת משום שPHP היא שפה לא קשוחה, ממילא המהדר פחות יכול לנחש את כוונתך).סעיף 5 אומר שדוט נט כעת היא חלק בלתי נפרד ממערכות הקצה (החל מויסטה) ומכירות חזק את כל רכיביה (מערכת קבצים, רגיסטרי) וממילא העסק זורם. בתור מפתח ווב זה לכאורה לא נוגע לך, אבל זה גם משמעותי במקרה של VPS וכדומה, בו אתה מתעסק עם קונפיגורציית PHP.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 14:39 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
המעלות של דוט נט:
- שפות: הכי טובות בעולם, כל הזמן משתפרות (כן, יש שיפור בשפה בכל עדכון של הפרימוורק).
- פקרטיקות תכנות, וצורת עבודה מאוד ברורה, עם כללים מנחים. מאוד קל לנחש "איך כדאי לעשות" (לאפוקי PHP למשל).
- הIDE הטוב ביותר.
אני באמת שלא רוצה להתחיל לעשות השוואות (עלויות שרת, עלויות פרוייקט, עלויות תוספות נוספות של קודים בדוטנט), אבל רק על קצה המזלג:
- ראית את הסינטקס של PHP5.5?
- יצא לראות לך פריימורקים שכתובים ב-PHP?
- אתה מדבר על "שפת הסקריפט" של PHP. אבל אתה שוכח שאף אחד לא מתכנת אתרים ככה. כולם (אולי לא כולם.. :?: ) מתכנתים עם פלטפורמה מסויימת (אם זה WordPress א Yii, Zend וכו'). ככה שיש לך שמה בסיס כתיבה מסויים וגם צורת כתיבה עם סטנדרטים מוגדרים מראש. ככה שכל דבר שכתוב, הוא יהיה חייב להיות כתוב שמה או שמה. אין פה משחקים.
- שמעת על PhpStorm? ה-IDE המשוכלל ביותר שיצא לי להתקל בו. כל מה שרק מתכנת Web צריך, יש לו שמה ב-built-in. (טרמינל, REST API, LESS, SASS, ועוד המון המון המון פיצ'רים שעושים את החיים ממש קל, ולאו דווקא לשפת השרת, אלא גם לפיתוח Front).
- לא מבין מה הסעיף הזה אומר, אבל אל תשכח שהסביבה הנכונה והבריאה (והזולה !) של PHP זה לינוקס.. וזה היתרון מאוד משמעותי על שרתי הווינדוז.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 13:21 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
לגבי טפסי נתונים מוכנים ודוחות, אני מודה שאקסס קורצת ממש.אבל, מי שמאוד רוצה, ולומד, ישכח את אקסס מהר מחוסר תיאבון גם בנושא זה עצמו (בעיקר בדוחות).
לא בטוח.
יש לי פרוייקטים עם נתונים גם בדוטנט, דיי אכלתי קש. אם כבר בASPX זה מאד מזכיר את אקסס בפשטות, וחבל שלא מימשו את האובייקטים של הDATA בASPX גם בWINFORM. (בעיקר של הLINQ)
יש לי חבר שכתב תוכנה שלימה בWINFORM וחושב אותו דבר.... (הוא מרצה במכללה בדוטנט, WEB, ג'אווה, אייפון ואנדרואיד, וכבר ראה דבר או שניים בחייו..., אבל מודה שזהמאד מאד מתסכל לכתוב תוכנה עם נתונים בWINFORM.מה שהתנסית (אני ממש לא חושב שהיה לך מספיק זמן וכח לנסות. אחרת לא היית יודע היום איך עושים טבלה באקסס :)) + מה שחבר שלך המרצה ניסה ויודע, תשכח. לא מצאתי איננה ראיה, בפרט אם אני פה ליד ואומר לך שהתנסיתי להיפך.
אין שום הבדל בדוט נט אם אתה כעת בWEB או בWINFORMS לעניין הנתונים.בא נגיד ככה, בדוט נט, חייבים להשקיע בלימוד הרבה הרבה. וזה משתלם ומהר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 12:48 (+02:00)
-
@דוד ל.ט.
לגבי טפסי נתונים מוכנים ודוחות, אני מודה שאקסס קורצת ממש.
אבל, מי שמאוד רוצה, ולומד, ישכח את אקסס מהר מחוסר תיאבון גם בנושא זה עצמו (בעיקר בדוחות).לא בטוח.
יש לי פרוייקטים עם נתונים גם בדוטנט, דיי אכלתי קש. אם כבר בASPX זה מאד מזכיר את אקסס בפשטות, וחבל שלא מימשו את האובייקטים של הDATA בASPX גם בWINFORM. (בעיקר של הLINQ)
יש לי חבר שכתב תוכנה שלימה בWINFORM וחושב אותו דבר.... (הוא מרצה במכללה בדוטנט, WEB, ג'אווה, אייפון ואנדרואיד, וכבר ראה דבר או שניים בחייו..., אבל מודה שזהמאד מאד מתסכל לכתוב תוכנה עם נתונים בWINFORM.פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 12:26 (+02:00)
-
טוב הנה מה אני חושב:
בדסקטופ, אין בכלל שיקולים, רק דוט נט.
בווב מי שעוד לא נכנס לפחות, ורוצה להיכנס, אז רק דוט נט.
בשיקול בין ווב לדסטקופ, עם יש רצון חזק, ווב שווה יותר ברוב המקרים (למעט תוכנות לוקליות למקומות ללא אינטרנט או בעלי צרכי אבטחה מידיים גבוהים שלא כדאי לעשותם שפני ניסיון על חבלי לימוד).המעלות של דוט נט:
- הIDE הטוב ביותר.
אני לא מצפה אבל ממתכנת PHP מוכשר (KingYes למשל) לעזוב את בית הולדתו ולנדוד,
במיוחד בגלל החבלי לידה עם שרת ווינדוס עם כל "חסרונותיו".
אבל מי שעוד לא עבר עם שרת כל שהוא ורוצה להיכנס, שייקח בחשבון את הודעתי.הצלחה בכל.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב08/01/2014 11:14 (+02:00)
-