מזגן, תקלה בשעון שבת
-
@zvinissim חשוב לי להדגיש, שהמצב לא כ"כ גרוע כמו שכתבתי...
אבל אם המזגנים על 22, אז בשבת בבוקר כשזה נדלק לפני התפילה, ועדיין לא כ"כ חם בחוץ,
וגם בפנים ריק, המנוע מכובה.
הייתי רוצה שיידלק לסירוגין כל כמה דקות, כי מרגישים שהמזגן לא עובד עכשיו, וקצת חם.ברגע שהמזגנים על 20 - 21, זה בסדר בבוקר, אבל מידי קר בהמשך התפילה...
-
@www אמר במזגן, תקלה בשעון שבת:
@zvinissim אבל שוב, מה כל זה קשור לטרמוסטט????
להסביר איך איך עובד גרף מולייר?
-
-
@zvinissim חשוב לי להדגיש, שהמצב לא כ"כ גרוע כמו שכתבתי...
אבל אם המזגנים על 22, אז בשבת בבוקר כשזה נדלק לפני התפילה, ועדיין לא כ"כ חם בחוץ,
וגם בפנים ריק, המנוע מכובה.
הייתי רוצה שיידלק לסירוגין כל כמה דקות, כי מרגישים שהמזגן לא עובד עכשיו, וקצת חם.ברגע שהמזגנים על 20 - 21, זה בסדר בבוקר, אבל מידי קר בהמשך התפילה...
יאאלה שיכנעת אותי
ברשות @GolanArt שלא ביקשתי רשות אך אסביר לך מה הקשר בין כל הדברים.
בכל מזגן יש 4 מרכיבים שחייבים אותם (אחרת לא יעבוד פעולת מיזוג) והם: מדחס,מעבה,מאייד ואביזר הצרה (תתפלא אבל, מאוורים לא חייבים להיות)
כדי לייצר פעולת קירור או חימום חייב שיהיה לפחות 10 מעלות הפרש בן שני הגורמים האלו כלומר, אם אתה רוצה להגיע שבחדר יהיה 22 מעלות חייב שבאויר החוזר/בחדר יהיה באזור של 30-32 מעלות.
הרגש האויר החוזר שנמצא במזגן (במידה והפלטרים לא סתומים באבק) קורא את האויר שיש בחדר וישנו עוד רגש שנמצא בתוך הסוללה הפנימית וכאשר המזגן עובד ויש הפרש קטן בניהם אזי יה הוראה לכבות את היחידה החיצונית.
כאשר יש אנשים בחדר הם פולטים חום (כ 100 וואט לאדם) והטמפרטורה עולה ואז ערך הרגש של האויר החוזר יורד והפיקוד מפעיל את היחידה החיצונית.@www אמר במזגן, תקלה בשעון שבת:
ברגע שהמזגנים על 20 - 21, זה בסדר בבוקר, אבל מידי קר בהמשך התפילה...
כאשר אתה מוריד את הטמפרטורה מהשלט של המזגן אתה מגדיל את הטווח שבין הרגש של האויר החוזר לרגש הפנימי שיושב על המאייד.
כל זה איך זה קשור שלא עושים ואקום:
כאשר לא עושים ואקום יש בועת אויר במערכת ואז מה שקוה מערכת הגז מתחילה "להשתגע" (כלומר לחצי הגז משתנים כל הזמן והם נמצאים ביחס ישיר לטמפרטורה קרי: לחץ עולה =טמפרטורת הגז ולה) ולכן הרגש הפנימי התחיל לקבל לא לחצי אמת ואז ההפרש בין הרגשים משתנה כל הזמן.
בקשר לפלטרים כאשר לא מנקים פלטרים יש אויר כלוא (אויר כלוא זה אויר שנמצא בין הפלטר לרגש אויר החוזר) ואז מה שקורא הרגש לא מרגיש את האיר האמיתי וזה גורם שהיחידה החיצונית לא תפעל (הגעתי הרבה פעמים למגזנים שרק ניקיתי פלטרים והכל חזר לקדמותו)
פרט לזה במקרה שלך צריך גם לבדוק היכן התקינו את המזגנים ומה היחס אליהם למזגנים האחרים שמותקנים ואם הם מושפעים -
@zvinissim אמר במזגן, תקלה בשעון שבת:
כדי לייצר פעולת קירור או חימום חייב שיהיה לפחות 10 מעלות הפרש בן שני הגורמים האלו כלומר, אם אתה רוצה להגיע שבחדר יהיה 22 מעלות חייב שבאויר החוזר/בחדר יהיה באזור של 30-32 מעלות.
אני לא מבין, למה המזגן לא יכול להידלק ל5 דקות ולהיכבות ל5 דקות, במקום לעשות 15 כבוי 15 דלוק, לדוגמה?
ואז ההפרש בשקלול של כמה דקות יהיה 5 מעלות ולא 10 מעלות.... -
אני לא מבין, למה המזגן לא יכול להידלק ל5 דקות ולהיכבות ל5 דקות, במקום לעשות 15 כבוי 15 דלוק, לדוגמה?
ואז ההפרש בשקלול של כמה דקות יהיה 5 מעלות ולא 10 מעלות....באיזה מגזן מדובר
יש מזגנים חדשים שאפשר להעביר אותם למצב שבת
תלח דגם (או צילום של השלט) ואנסה לעזור לך -
@zvinissim תדיראן.
מה יעזור לי מצב שבת?
מצב שבת הטרמוסטטים מתבטלים והוא עובד לפי זמנים
-
-
וישנו עוד רגש שנמצא בתוך הסוללה הפנימית
מה הכוונה?
ביחידה החיצונית? -
למה בדיוק?
חשבתי שזה בדיוק הפוך, שבכדי שיהיה אוויר קר צריך את המאוורר החיצוני, שיוריד את הטמפרטורה של הגז, שלאחר העיבוי, יהיה קר מאד.
-
-
שבכדי שיהיה אוויר קר צריך את המאוורר החיצוני, שיוריד את הטמפרטורה של הגז, שלאחר העיבוי
האויר הקר מגיע לאחר האביזר ההצרה
נכון, המאורר בחוץ נועד להוריד את טמפרטרת העיבוי אבל, אם יצוייר שהפשט את המעבה לפתוח ולא מקופל אפילו את המאוור בחוץ לא תצטרך (ע"ע מקר שיש את המעבה מאחורי המקרר) -
ואז ההפרש בשקלול של כמה דקות יהיה 5 מעלות ולא 10 מעלות....באיזה מגזן מדובר
יש מזגנים חדשים שאפשר להעביר אותם למצב שבת
תלח דגם (או צילום של השלט) ואנסה לעזור לךאיך להעביר את המזגן למצב שבת (מזגן תדיראן ,שלט כסוף ופיקוד 600 כחול)
א. שים את טמפרוטרת השלט ל 29 מעלות
ב. לחץ על הכפורים הבאים בו זמנית: COOL,29,LEFT+TIMER Clear
ג. תקבל 7 ציפצופים ונכנסת למוד שבתחזרה למוד יום חול
א. שים את טמפרוטרת השלט ל 29 מעלות
ב. לחץ על הכפורים הבאים בו זמנית COOL,29,LEFT+Delay
ג. תקבל 4 ציפצופים ונכנסת למוד יום חולכמה דגשים
1.שידור תוכנות יקלט רק במצב ON
2. אישור פקודה = 5 ציפצופים רצופים
מצב שבת יחזור למצב יום חול לאחר 72 שעות באופן אוטומטי- יש לציין שאני לא בדקתי את זה באזהו מזגן ולכן צריך לבדוק הפעולות האלו ביום חול בכדי לוודא שזה אכן עובד.
- אני לא יודע אם במזגנים שאינם עם פיקוד 600 (הכחול) אם הפונקציות האלו יעבדו