כמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?
-
@302
אני לא יודע איזו תוכנה מדובר.2000 ש"ח עם ההתאמה לא נשמע מופקע, כולל שעות התמיכה והתכנות, מה שמאוד מוזר על מה התשלום 400 ש"ח לחודש אם זה לא כולל תמיכה.
אתה משלם כל שנה כמעט 5000 ש"ח על התוכנה ללא תמיכה כשהרכישה היא כביכול 2000 נשמע מעט מוזר, אבל כמובן כשלא יודעים במה דברים אמורים זה לא מחייב
-
מה שכמעט בטוח שאם תסתכל כבר עכשיו בראייה רחבה, תוכל לבנות לבד, ובסוף תצא נשכר מזה, גם אם זה נכון שהם השקיעו 60.000 ש"ח זה בנוי עבור עשרות עסקים או מוסדות, הצרכים שלך לא בהחלט צריכים השקעה כזו וב20% מהמחיר ופחות מכך תקבל תוכנה שלך שתתכסה בשנתיים
-
@by6199 אמר בכמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?:
ייתכן שאם הזכרתי בנייה באקסס, יקפצו כאן הרבה שיגידו לך שלא כדאי, למרות כל הצדק בדבריהם לתשומת ליבך רשתות הסלולר והמון חברות גדולות מאוד, מנהלים חלק גדול מהחיים שלנו באקסס מידיעה!!! (ישיבה עם צוותי הנדסה בחברות סלולר)
מה הקשר?
רכבים שותים בנזין אז גם אנחנו נשתה בנזין ונוכל לרוץ 100 קמ"בש?מערכת שצריך להתחבר מרחוק עם הסלולארי לא יכולה כמעט להיות אקסס, לדוגמה.
הכל תלוי מה הצרכים. -
@למדן-וידען אמר בכמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?:
@by6199 אמר בכמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?:
ייתכן שאם הזכרתי בנייה באקסס, יקפצו כאן הרבה שיגידו לך שלא כדאי, למרות כל הצדק בדבריהם לתשומת ליבך רשתות הסלולר והמון חברות גדולות מאוד, מנהלים חלק גדול מהחיים שלנו באקסס מידיעה!!! (ישיבה עם צוותי הנדסה בחברות סלולר)
מה הקשר?
רכבים שותים בנזין אז גם אנחנו נשתה בנזין ונוכל לרוץ 100 קמ"בש?מערכת שצריך להתחבר מרחוק עם הסלולארי לא יכולה כמעט להיות אקסס, לדוגמה.
הכל תלוי מה הצרכים.התגובה מאוד ענינית בהחלט.
@302 דיבר על תוכנה באקסס ומבחינה זו הכל בסדר ואין הבדל.
התייחסתי לבנייה באופן כללי שיש לזה הרבה מתנגדים ללא קשר לשליטה מרחוק -
@by6199
נכון, אני ממש לא נגד אקסס, ועל זה כתבתי שהכל תלוי מה השימוש ומה הצרכים.
ישנם מקומות שפנקס ועט זה הכי טוב שיכול להיות..
וישנם מקומות שאקסס זה הדבר.רק הדוגמה שחברות הסלולאר משתמשים בזה, זה ממש לא המקום וזה גם לא אומר כלום, כי:
א. יתכן שהם ממש לא מרוצים, רק לפעמים ישנם אילוצים וכדו'.
ב. לשימוש שלהם זה עוזר ולאחרים יתכן שזה ממש לא יקדם כלום/יזיק.עולם הטכנולוגיה הינה עצומה, הן בחומרה והן בתוכנה.
החוכמה הינה להוציא את המירב ולהתאים לצרכים האישיים.
לצערי, כמה שיותר שאני יושב עם בעלי עסקים למגדול ועד קטן, אני מגלה שזה כמעט ולא קורה בשטח.
לרוב בגלל חוסר יעוץ מקצועי בהתחלה כי אין כ"כ משאבים ותקציב, ואז מתקבעת שיטת עבודה שגויה ומסובכת שככל שהחברה גדלה כך צריך יותר טלאים שהכל יעבוד כמו ש(לא) צריך.אני מבין את מה שניסית לומר, זה בדיוק מה שאני גם מנסה לומר, רק צריך להזהר שלא יראה למתבונן מהצד שאקסס זה הדבר כי הרי חברות הסלולאר משתמשים בזה..
-
@302 אמר בכמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?:
@by6199 @למדן-וידען אשמח לשמוע מה הבעיות שיכולות לצוץ עם האקסס.
במידה ויש מחשב שכל המחשבים מוגדרים להתחבר אליו, ועל המחשב הזה יש התוכנה באקסס.
בכל מקרה אין לנו שימוש בסוללארי.
תודה רבה!
קודם כל אל תחשוב רק על היום, תחשוב על העתיד הרחוק הזה שכשהוא יבוא כל הנתונים שלך יהיו שבויים באקסס.. להתקדם ולהתרומם משם יהיה לך קשה.
ב. בריבוי נתונים הוא גם הופך לאיטי.
אני מכיר את אלו מלקוחות שמשתמשים/השתמשו בזה, לא זכור לי כעת ששמעתי משהו נוסף.
אם אזכר אכתוב. -
@למדן-וידען ומכל תוכנה אחרת, לא אמור להיות בעיה להוציא נתונים
ברגע שמחליפים תוכנה? -
@302 שפות תכנות רגילות שמדברות עם בסיס נתונים נורמאלי יודעות היום ליצא בקלות את הנתונים ולקבל מבסיסים אחרים.
אבל בהחלט יתכן שזה יתן לך מענה טוב.
צור איתי קשר במייל שבחתימה, אחרי שאבין את הצורך האישי והמדוייק שלך אני יוכל לומר לך ביותר וודאות מה לעשות.
-
@למדן-וידען שלחתי
תודה. -
@302 אמר בכמה אמורה לעלות תוכנה מוכנה?:
@by6199 @למדן-וידען אשמח לשמוע מה הבעיות שיכולות לצוץ עם האקסס.
במידה ויש מחשב שכל המחשבים מוגדרים להתחבר אליו, ועל המחשב הזה יש התוכנה באקסס.
בכל מקרה אין לנו שימוש בסוללארי.
תודה רבה!
אם אתה רוצה לשמוע מה הבעיות באקסס רצוי שתבדוק מול אחד המתנגדים הגדולים @clickone זה לא שהוא לא צודק, אבל שוב הכל בעולם בו עובדים והתאמת הצרכים, ואגב לאחר שהבנתי שכל המחשבים צריכים להתחבר לתוכנה אחת אני באמת לא רואה צורך להגיע לאקסס, כבר עבור זה לבד יהיה נוח וקל פי כמה בכל פלטפורמה אחרת ככל הנראה
-
אני אתחיל בזה שאני נגוע, ולכן לקרוא את תגובתי בהסתכלות כזו.
את התוכנה הזו אני מלווה בכמה שנים האחרונות.
לא מדובר על תוכנה שנבנתה לשימוש של עשרות מוסדות, אלא לצורך אישי של העסק שלהם.
והם משכירים את התוכנה כי הם חושבים (ובצדק) שיש להם מוצר טוב בידיים.
בעלי התוכנה אכן לא חסכו בשום שלב, כולל בדברים שהיה צריך להפוך חצי עולם כי היו כתובים קצת עקום. הם השקיעו ושינו.התוכנה כתובה באקסס מסיבות הסטוריות (עוד לפני), הם אכן השקיעו על התוכנה המון כסף, וגם שעות מורטות עצבים עד שקיבלו משהו שעושה את העבודה פיקס.
הייתה מחשבה (וכנראה שעדיין ישנה) להעביר את התוכנה לווב מלא. זה עניין של עלות פיתוח. אם הם יחליטו שזה יקרה, אז כל הנתונים שלך גם יעברו לווב.מבחינת עבודה שלך, אתה אמור לעבוד בווב, כי זה יישב על השרתים שלי, ואני כן מזרים את האקסס בווב. וכן השירות בחלקו יהיה שלי (אני מניח שמה שהם יוכלו לתת תמיכה הם אכן יתנו)
לדעתי אין שם רכישה, שים לב. מדובר על התאמה והשכרה חודשית.
@by6199 הרכישה היא לא 2000 ש"ח אלא ההתאמות. כך להבנתי.
ה400 שח לחודש זה עלות השכרה. כמו שאתה שוכר רכב ומשלם דלק בנפרד.
אני חושב שעלות בנייה של תוכנה כזו הייתה עולה לו הרבה הרבה יותר.
לגבי מה שכתבת שהם השקיעו את הכסף עבור עשרות עסקים ומוסדות זה לא נכון. הם השקיעו את הכסף עבורם בלבד.
הצורך שלו (אני יודע מה הצורך שלו) הוא מדוייק הצורך שלהם. אותה נישה.@כולם
זה שזה אקסס אצלם לא דווקא שזה חיסרון. בווב לדעתי עלות ההקמה הייתה יקרה יותר.
מה גם שזה מסיבות הסטוריות כמו שכתבתי, ואין שם בעייה של עבודה בו זמנית.אגב יש לי תוכנה שכתובה באקסס, עם עשרות שמחוברים בו זמנית וזה נוסע חלק. אמנם הDB ש הוא SQLSERVER
@למדן-וידען כשהוא ירצה להתקדם הלאה, מהכירותי עם הDB שם, הוא יוכל בקלות להגר לDB כמו SQL SERVER
לצורך העניין אכתוב, שלו יצוייר שאשתי הייתה פותחת חוג דומה, הייתי שוכר מהם את התוכנה ולא כותב מחדש.
ושוב, אני נגוע, אז לקרוא ולהגיב בעירבון מוגבל.....