האם בחור יכול לעבוד בבין הזמנים וכן איזה עוסק לפתוח ?
-
@master חוק טל לא בתוקף. אבל מאז שהוא חוקק הוסדר הנושא של עבודה לבעלי מעמד בן ישיבה והדבר הזה לא השתנה.
בטופס הדיחוי רשום כמה שעות צריך ללמוד והדבר אינו מותנה מכך שבעל הדיחוי לא יעבוד.
מניסיון אישי אני יודע שאין בעיה לעבוד, גם מקרים שהם תפסו מישהו שעובד הטענה שלהם עליו היתה שלא יכול להיות שהוא לומד ועובד ביחד, כלומר שזה לא מסתדר מבחינת השעות.
וגם את זה הם לא תפסו דרך מס הכנסה אלא דרך מעקב אחרי הרשתות החברתיות, כלומר גם אם הבחור היה עובד בשחור היו תופסים אותו. -
@הכוכב-שלנו לא צריך להפריש לפנסיה על עבודה לא קבועה.
ואין שום בעיה לקבל תלוש או לפתוח עוסק. באופן כללי עוסק מורשה זה כאב ראש לא קטן, אבל לא קשור לצבא בכלל. -
@אופקים אמר בהאם בחור יכול לעבוד בבין הזמנים וכן איזה עוסק לפתוח ?:
@master חוק טל לא בתוקף. אבל מאז שהוא חוקק הוסדר הנושא של עבודה לבעלי מעמד בן ישיבה והדבר הזה לא השתנה.
בטופס הדיחוי רשום כמה שעות צריך ללמוד והדבר אינו מותנה מכך שבעל הדיחוי לא יעבוד.
מניסיון אישי אני יודע שאין בעיה לעבוד, גם מקרים שהם תפסו מישהו שעובד הטענה שלהם עליו היתה שלא יכול להיות שהוא לומד ועובד ביחד, כלומר שזה לא מסתדר מבחינת השעות.
וגם את זה הם לא תפסו דרך מס הכנסה אלא דרך מעקב אחרי הרשתות החברתיות, כלומר גם אם הבחור היה עובד בשחור היו תופסים אותו.לא מומלץ כלל להסתבך, הם עוקבים ורובינו לא לומדים 45 שעות בשבוע כפי הנדרש
-
@אופקים אמר בהאם בחור יכול לעבוד בבין הזמנים וכן איזה עוסק לפתוח ?:
@הכוכב-שלנו לא צריך להפריש לפנסיה על עבודה לא קבועה.
ואין שום בעיה לקבל תלוש או לפתוח עוסק. באופן כללי עוסק מורשה זה כאב ראש לא קטן, אבל לא קשור לצבא בכלל.נכנס חוק חדש שכל עוסק פטור צריך להפריש פנסיה.
כידוע, בעוסק פטור זה הולך לפי ממוצע שנתי על כן זה לא משנה שהוא עובד רק שלושה חודשים בשנה. -
@הכוכב-שלנו אין פה מה להסתבך. יש לו הסבר מצויין, הוא עובד רק בבין הזמנים. יש לי די הרבה ניסיון עם הנושא הזה, הרבה אברכים ובחורים עובדים מספר שעות קטן כדי לקבל תלוש ולהיפטר מתשלום ביטוח לאומי ועדיין לא ראיתי אחד שהסתבך בעקבות זה.
-
אני רואה פה שני צדדים הפוכים.
איפה @רואת-חשבון ? -
@אופקים עיין בויקיפדיה, אין לי את המקור הרשמי
https://he.wikipedia.org/wiki/גיוס_בני_ישיבות#עיקרי_ההסדרעל מנת להיכלל בהסדר "תורתו אומנותו" יש להיות צעיר יוצא צבא (גבר בגילאים 18–54 הכשיר לשירות צבאי) ולהיות תלמיד בישיבה גבוהה מגיל 16, או לסיים לימודים בישיבה תיכונית.
על פי ההסדר, על תלמיד ישיבה הרוצה להצטרף להסדר להתחייב להקדיש 45 שעות שבועיות ללימוד תורה, ולא לעסוק בכל עיסוק אחר שמקובל לקבל בגינו תמורה. לאחר אישור ראש הישיבה ומזכיר ועד הישיבות, צה"ל נותן אישור לדחיית שירות. האישור תקף לחצי שנה ויש לחדש אותו בסוף התקופה. אפשר לדחות את השירות עוד ועוד, עד גיל 41, שבו ניתן פטור מלא משירות ביטחון. קודם לכן, בגיל 31, ניתן פטור לאבות לחמישה ילדים, ובגיל 35 מוענק פטור לאבות לארבעה ילדים.
שירות שלב ב' מתאפשר מגיל 27 לאבות לשני ילדים ומגיל 29 לשאר.
במסגרת התוכנית הכלכלית לשנת 2003 בוצע שינוי בהסדר ביוזמת משרד האוצר, וניתנה לתלמידים האופציה לצאת לעבוד בגיל 23 לצד המשך הלימודים התורניים.
-
טוב עכשיו בטוח הסתבכתי
יבוא ה..... ויכריע (עם מקור\מקרה וכו' בבקשה - ואם אפשר עדכני) ויכריע -
לפי מה שכתוב פה אז יוצא שלכאורה אסור
ועכשיו אני חוזר לשאלה השניה
אם הוא ירשום את העבודה על מישהו אחר (אחות גרפיקאית) זה בעייתי ? -
טוב, אני לא יודע מה @אופקים יודע, אני יודע מה שאני יודע.
אין היום את חוק טל ולא דומה לו,
יש דיחוי גיוס מה שאומר שעד גיל הפטור (24) אתה כאילו חייל שמאפשרים לך לא לשרת תמורת מיכסת שעות לימוד
אבל...
אסור לצאת לחו''ל בלי אישור (מעל 7 ימים בשנה)
ואסור לעבוד כלל אפילו ללא תמורה, ואפילו לא בבין הזמנים(חותמים על זה בדיחוי)
ואי לכך כל פתיחת עסק או תלוש לבן הינו פונטנציאל להסרת מעמד בן ישיבה,
כלומר במקרה ויבדקו אכלת אותה זה הימור מסוכן מאוד,
ויעידו על זה שעבדו רק 4 שעות בחודש בשביל ביטוח לאומי ומצאו את עצמם נטולי מעמד
כל האמור לעיל הינו מידע אישי ומניסיון מר...
מי שרוצה פרטים מוזמן לפנות לוועד הישיבות ולשמוע ממקור ראשון 02-5385340
בהצלחה -
@א-ד-מ אכן ראיתי פה גם כמוך
@יעקב-ישראל אמר בהאם בחור יכול לעבוד בבין הזמנים וכן איזה עוסק לפתוח ?:
לפי מה שכתוב פה אז יוצא שלכאורה אסורועכשיו אני חוזר לשאלה השניה
אם הוא ירשום את העבודה על מישהו אחר (אחות גרפיקאית) זה בעייתי ? -
@א-ד-מ אכן ראיתי פה גם כמוך
לפי מה שכתוב פה אז יוצא שלכאורה אסורועכשיו אני חוזר לשאלה השניה
אם הוא ירשום את העבודה על מישהו אחר (אחות גרפיקאית) זה בעייתי ?זה כבר בעייה של האחות מול הביטוח לאומי שלה ומקודות זכות כאלה ואחרות, פתיחת עסק זה גם אחריות והכל עליה במקרה של בעיות כי זה על שמה
מבחינת הצבא לא תיהיה לו בעיה כי הם לא נביאים אין להם מושג מי באמת עובד בעסק -
@א-ד-מ אני שואל מבחינת מס הכנסה וכו' (ברור שהצבא לא בעייתי)
(בכל זאת אנו בפורום מס הכנסה )שוב
ברגע שזה על שם האחות היא הבעלים והחובות והזכויות עליה
נקודות המס היא שלה ותקרת ההכנסה היא שלה שיכלול הרווחים ותיאום המס הכל על שמה
ולכן אם זה יכול לפגוע לה בתנאים בקצבאות וכ''ו זה יפגע כי זה "עסק שלה" -
@יעקב-ישראל
יש סכום מסוים שעד אליו לא משלמים מה הכנסה ואם תרשום הכנסות של 2 אנשים על אדם אחד הוא יעבור את זה וישלם מס הכנסה
וכן ביטוח לאומי -
@יעקב-ישראל ראשית לצורך שמירת הסדר אודה להבא על שיוך כל שאלה לתחום המתאים לה. הנושא שלך כולל 2 שאלות: שאלה לגבי מעמד בן ישיבה מקומה בגומלין ולא בחשבונאות. שאלה לגבי סוג העוסק המומלץ מקומה במע"מ. כרגע נוצרה תערובת בלתי ניתנת לחלוקה....
בנוגע לשאלתך, מבלי להתייחס לענין מעמד בן ישיבה:
- רישום פעילות עסקית על שם אדם אחר אינה חוקית, כל חשבונית שהיא תוציא תהווה חשבונית פיקטיבית מאחר ולא היא ביצעה את העבודה ולא היא קבלה את ההכנסה.
- מההבט המעשי של הענין - זה עשוי לעלות ביוקר. מס הכנסה וביטוח לאומי משולמים על פי מדרגות וככל שההכנסה גבוהה יותר ישולמו אחוזים גבוהים יותר מההכנסה. כך שבמקום לשלם על הכנסתו פחות מ6% לביטוח לאומי הוא עשוי לשלם למעלה מ17%. כך גם לגבי מס הכנסה.
מלבד זאת האחות מצהירה על הכנסתה לצורך הנחה בארונה, מעונות יום, מס הכנסה שלילי ועוד. הכנסה נוספת שתופיע כחלק מההכנסות שלה עשויה לגרום לה נזק רב.
-
@רואת-חשבון אולי אפשר שהאחות תעביד אותו ותוציא לו תלוש משכורת כדין, היא תשלם עליו ביטו"ל 6 אחוז, וכל השכר שלה ייחשב לה כהוצאה, וכך היא תוכל להוציא חשבוניות על עבודות שלו.
לא כן?