שפשוף קל יחסית לרכב שכור
-
@יהודי אולי זה קצת ינחם, אני עשיתי כזו שריטה, שדרך אגב ניראית אצלך קצת עמוקה [בהתחלת השריטה ממש הגיע לפח עצמו], לא עמדתי בלחצים והפחדים שיחייבו אותי ב2000 ש"ח כמו תיקרת החוזה, הלכתי לתקן לבד. הצבע היה שחור מטאלי והמוסכניק אמר לי שזה קצת יקר, בסוף יצאתי עם 500 ש"ח, כך שנראה לי שלא ניזוקת מי יודע מה.
רק אספר אנקדוטה מענינת, שהסברתי לערבי שעובד במוסך שיצבע רק את השריטה הזו. אבל הוא כמו... צבע את כל הצד, וכיסה שריטות רבות ואחרות חוץ משלי... שילמתי, ועדיין הייתי בלחץ כפול ומכופל שעכשיו יעלו על זה כי נעלמו כמה סימונים שיש בחוזה...
לשמחתי מי שקיבל את הרכב לא הכיר אותו והוא העביר על זה.
עד היום אני אוכל את עצמי אם עשיתי כשורה, ואני חושב שלמסקנא,
50 ש"ח לביטול השתתפות עצמית שווים את הלחצים... -
ברור שזה שווה להם כי את התעריף הם קובעים...
לפני כמה שנים החזרתי רכב עם שני שפשופים חדשים (לא ראיתי אותם) והנציג אמר לי: למה אתה לא עושה ביטול? עניתי לו: תפתח את הכרטיס שלי, תספור כמה ימי השכרה לקחתי בחצי שנה האחרונה ותכפיל בעלות הביטול, התוצאה הייתה זהה לעלות השפשופים... המסקנה שלי הייתה שכל עוד אני עושה פחות משפשוף בשלושה חודשים לא שווה לי לעשות ביטול... -
@chocolate אמר בשפשוף קל יחסית לרכב שכור:
למי שיש מספר Social Security אמריקאי ושוכר הרבה שווה לו להשיג כרטיס אשראי אמריקאי, הם משלמים על כל נזק לרכב שכור (וגם השכירות עולה פחות)
אני לא יודע מה זה Social Security אמריקאי, למיטב ידיעתי באנגליה יש משהו כזה, אולי אתה כולל אמריקאי כל חו"ל
-
@chocolate אמר בשפשוף קל יחסית לרכב שכור:
למי שיש מספר Social Security אמריקאי ושוכר הרבה שווה לו להשיג כרטיס אשראי אמריקאי, הם משלמים על כל נזק לרכב שכור (וגם השכירות עולה פחות)
תוכל לפרט?
א. האשראי האמריקאי צריך להיות דווקא ע"ש השוכר? א"כ, איך יכול בעל Social Security להזמין כרטיס אמריקא? זה אפשרי מהארץ?
ב. "הם משלמים על כל נזק לרכב שכור (וגם השכירות עולה פחות)", מה הכוונה שהשכירות עולה פחות? ומחמת איזה סעיף הם משלמים על נזק? -
@by6199
Social Security זה מקביל לביטוח לאומי פה, ורק אם מספר Social Security אפשר לפתוח חשבון בנק בארצה"ב או לקבל שמה כרטיס אשראי.
מכיון שיש תחרות גדול בין חברות האשראי שמה החברות שמה נותנות הטבות משמעיות, אחד מהם הוא שאם אתה שוכר רכב עם הכרטיס שלהם הם מבטחים את הרכב (וממילא אתה משלם פחות על השכירות מכיון שאתה לא משלם על ביטוח) קוראים לזה Collision Damage Waiver או CDW,@shraga אמר בשפשוף קל יחסית לרכב שכור:
א. האשראי האמריקאי צריך להיות דווקא ע"ש השוכר?
כן
איך יכול בעל Social Security להזמין כרטיס אמריקא?
יש שתי דרכים לקבל אשראי כזה
הדרך הראשון הוא מורכבת ולוקח הרבה זמן אבל זה הדרך הנכון, יש בזה שתי שלבים, שלב א': לפתוח חשבון בנק (פשוט מכיון שאין עוד דרך לשלם האשראי) אפשר לפתוח חשבון בבנק מקוון תוך 5 דקות וללא עלות (הכי טוב כעת לדעתי ב https://www.capitalone.com/bank/checking-accounts/online-checking-account/ - כמובן שחייבים איזשהו כתובת שמה) שלב ב': בניית דירוג אשראי (credit score) שלך כדאי שחברות האשראי יסמכו עליך וזה לוקח זמן.
הדרך השני הוא, כמעט בכל החברות אפשר להוסיף עוד משתמשים על חשבון האשראי שלך חינם והם מקבלים כרטיס על שמם (authorized user), ויש חברות שהמשתמשים הנוספים מקבלים ג"כ את כל ההטבות, אז באם תוכלו למצוא מישהו שיש לו כבר כרטיס כזה והוא מוכן להוסיף אתכם תרוויחו 3 דברים 1. שתקבלו את ההטבות 2. אין הגבלות מי יוכל להיות משתמש מאושר על חשבון של אחר, ממילא אפילו באם אין לכם כלום בדירוג האשראי שלכם תקבלו כרטיס ולא רק זה אלא 3. כל הפעילות שבעל החשבון האשראי יעשה נזקף גם לכם ובונה את הדירוג שלך (וכמו"כ להיפך באם הוא לא משלם בזמן לדוגמא זה נחשב שגם אתה לא שילמת בזמן, ומשום כך צריכים ליזהר מאוד האם הוא מנהל נכון החשבון שלו)זה אפשרי מהארץ?
"הם משלמים על כל נזק לרכב שכור (וגם השכירות עולה פחות)", מה הכוונה שהשכירות עולה פחות? ומחמת איזה סעיף הם משלמים על נזק?כנ"ל
עוד שאלות? -
@shraga יש,
דבר ראשון חשבון בנק אמריקאי מקוון לא עולה כסף ואין עמלות- תלוי כמה אתה (או עתיד ל) שוכר רכבים.
- אפשר להגיע למסגרת של $100,000.
3.אפשר להרויח אלפי דולרים בשנה מהנקודות (רוב כרטיסים כשאתה נרשם ומעביר בx חודשים הראשונים סכום מסויים אתה מקבל נקודות בונוס שיכול להיות שווה $1,000+).
4.יש עוד הרבה הטבות, ביטוח ביטול נסיעה, עיכוב נסיעה, עיכוב בכבודה ,ביטוח על דברים שאתה קונה באם זה נשבר או נגנב בx חודשים , ביטוח על דברים שאתה קונה לעוד שנה וכו' וכו'
5.באם תרצה לקבל לעתיד משכנתא בארצה"ב תרצה דירוג אשראי מצוין מכיון שמשלמים ריבית לפי הדירוג שלך (שבונים ע"י המשתמשות נכון עם אשראי)
-
@chocolate תייר לא יכול לפתוח חשבון בנק? למה צריך להיות בעל ביטוח לאומי אמירקאי?
-
@יהודי אמר בשפשוף קל יחסית לרכב שכור:
@chocolate תייר לא יכול לפתוח חשבון בנק? למה צריך להיות בעל ביטוח לאומי אמירקאי?
לא נראה לי שאפשר לקבל כרטיסי אשראי