יש למישהו מדריך איך ניהיים מקצוענים בעיצוב ?
-
@מעמד
הוא התכוון, שלא בטוח שיתאים לכל אחד תחום הגרפיקה והעיצוב, גם אם הוא ילמד הרבה שנים..
חוצמז'ה, שגם אחרי הלימודים יש המון מה להמשיך לפתח ולהתפתח, ממשוב, מטעויות, ומלמידה של הסגנונות העכשווים המקובלים, והמתאימים לכל מקום וענין.
אגב,
שף מוצלח צריך המון חוש, והההמממווןןןןן התנסויות, מעבר להבנת ההרכבים של חלקי הטעמים שהוא מרכיב במנות. -
@עברי-אנכי אמר ביש למישהו מדריך איך ניהיים מקצוענים בעיצוב ?:
הוא התכוון, שלא בטוח שיתאים לכל אחד תחום הגרפיקה והעיצוב, גם אם הוא ילמד הרבה שנים..
זה ברור !
אני התכוונתי אחד שיש לו את זה, אז אחרי שהוא מכיר ושולט בתוכנות הגרפיקה הוא יוכל להוציא לבד יצירות יפות (בלי ללמוד בקורס מסודר) ? -
@מעמד
אם כבר דיברנו,
אצלנו במשפחה יש 2 מעצבות פנים. א' עם ניסיון וותק של כ10 שנים, והשניה צעירה עם ניסיון של כ-4 שנים בערך. מה לעשות .. ?!... אבל הראשונה על ה-פ-נ-י-ם, ההורים שלי הביאו אותה לעיצוב מטבח, ולא הבינו בכלל מה היא רוצה, ולמה היא באה. ולעומתה השניה הצעירה, מאד מצליחה בתחום ועובדת בחברה מאד מוכרת ורצינית.
ללמדך, לא לכל אחד מתאים כל תחום. הגם, שישנם דברים שלפני שנותנים לחושים ולכישורים להתנסות, לא תמיד יודעים עד כמה אנחנו מוצלחים...
ולשאלתך האחרונה: לכאו' כן, הקורס רק בא ללמד. ואם הוא למד בלי הקורס, מברוק. אבל, מסתבר שלקורס ישנם המון מעלות בהקנייה נכונה של הכלים מבעלי מקצוע וניסיון, שקצת קשה לחפות ע"ז לבד.. מה גם שיש סבירות גבוהה שלהיקף הידיעות - אין חכם כבעל ניסיון, והוא לא יוכל להגיע להכל לבד, בלי ניסיונם של אחרים.. -
אין לי מדריך אבל יש לי כמה טיפים:
- כמו שאמרה @Bitan-13, לפקוח עיניים כל הזמן על עבודות של מעצבים גדולים, טרנדים, לנתח, לבקר, להיות ביקורתי כלפי פרסומים שאתה רואה, לנסות לחשוב איך הייתי עושה את זה בעצמי.
- ללמוד במקום מסודר את הכללים. גם שפים שזרקו מצרכים לסיר, למדו את יסודות הקולינריה של מה הולך עם מה... אין תחליף ללימוד מסודר במקום מסודר שנותן לך פידבק על ההתקדמות וגם ביקורת.
- יש קורס מקוון שהשתתפתי בו לאחרונה שבו מלמדים את היסודות הבסיסיים ביותר של קומפוזיציה וגריד. שם יש ניתוח עבודות (מצגת עם יצירות שבה המרצה מנתחת את הקומפוזיציה ומסבירה את השיקולים העיצוביים).
יש במצגת הזו ניתוחים שאין לדעתי בקורסים רגילים. אבל יש 2 חסרונות: זה מיועד למי שכבר מעצב. כלומר, תוכל להשתתף אבל אולי השאלות שלך יהיו בסיסיות ביחס לקבוצה. דבר נוסף- המורה היא אישה, אם זה משנה. (לא רואים אותה) - גם אחרי הלימודים, להשתלם כל הזמן ולפקוח עיניים.
- לעבוד בזה!!! אין תחליף.
יש שאלות?
-
כהמשך להנ"ל
לדעתי הסדר זה כך:- להסתכל ולשטוף את העיניים ביצירות של הגדולים.
- להתחבר אליהם, ולזהות אותם מרחוק.
- לעשות חושבים מה עושה את היצירות האלו לטובות יותר.
- לנסות לחקות (כן, כן,) למחוק עוד פעם ועוד פעם עד שמרוצים אמנם בקושי.
- לפתח כיוון אישי ביצירות, כמובן אם התובנות שבשלב 3.