"מנהלת משפחתון - כיצד מתנהלת מול ביטוח לאומי
-
@מעמד משפחתון הוא מעמד מסורבל מבחינה חוקית, שלא הוסדר במלואו.
נכון להיום המצב הוא כזה:- מע"מ - קיים פטור מפתיחת תיק למשפחתון שעובד תחת משרד הכלכלה (לא עוסק פטור, אלא פטור מוחלט לפתיחת תיק)
- מס הכנסה - נתון לשיקול דעתו של פקיד השומה. יש משרדי מס הכנסה שדורשים פתיחת תיק רגילה והגשת דוחות שנתיים, ויש שאינם פותחים תיקים אלא נותנים אישור עבור המשלם (הערייה או החברה המפעילה) שהם לא צריכים לנכות מס במקור, ואז לא נדרש להגיש דוחות אלא רק לקבל מידי שנה אישור.
אציין כי בשנה האחרונה גם משרדי שומה שבעבר נתנו אישורים ללא פתיחת תיק פתחו במהלך לחייב את כלל המטפלות לפתוח תיקים, כגון פקיד שומה גוש דן שפנה באופן יזום למטפלות ודרש פתיחת תיקים. - ביטוח לאומי - יש לפתוח תיק עצמאי באמצעות טופס 6101 ולדווח על סכום ההכנסה המשוער. הסכום המקובל על פי הוראות מס הכנסה הוא סך התשלומים של משרד הכלכלה וההורים גם יחד, בניכוי 37% המוכרים כהוצאות ללא חשבוניות. על סכום זה יש להצהיר בטופס, ולשלם מקדמות באופן סדיר באמצעות הפנקס שיתקבל.
אם מגישים דוחות שנתיים למס הכנסה - הסכומים מתעדכנים מידי שנה בביטוח לאומי בהתאם לדיווח.
אם לא מגישים דוחות (כי אין תיק) - הסכומים נשארים קבועים ומתעדכנים מעט כל שנה.
לגבי קצבאות:
על פי הסכום שהוצהר לביטוח לאומי תקבל המבוטחת דמי לידה, שמירה וכד', כמובן אם היא עומדת בתנאים האחרים לזכאות לדמי לידה.
סוגיה נוספת שישנה בסיפור היא מענק עבודה (מס הכנסה שלילי).
מטפלת זכאית לקבל מענק עבודה, והוא יקבע על פי מעמדה במס הכנסה. -
@רואת-חשבון אמר ב"מנהלת משפחתון - כיצד מתנהלת מול ביטוח לאומי:
בניכוי 37% המוכרים כהוצאות ללא חשבוניות
סליחה על ההקפצה,
הניכוי הזה גם מול מס הכנסה?
כלומר שאם בעקבות איחור בהגשת דרגה וכדו' קיבלתי בשנה קלנדרית 90 אש"ח הכל יחד, אני מגיש את כל הקבלות (שסך כוללם הוא 90) ומזה מקזזים לי 37%?
ואז גם המענק עבודה ילך לפי 90,000-37%?תודה!
-
@למדן-וידען
מעשית ופרקטית לא.
(אבל אולי לפי הכללים היבשים כן)אתה בכלל לא מגיש למס הכנסה קבלות, אלא רק את האישור של המפעיל, שבד"כ הסכום שם בנוי ממספר הילדים * סכום כולל לכל ילד, פחות 37%.
-
@clickone אמר ב"מנהלת משפחתון - כיצד מתנהלת מול ביטוח לאומי:
@למדן-וידען
מעשית ופרקטית לא.
(אבל אולי לפי הכללים היבשים כן)אתה בכלל לא מגיש למס הכנסה קבלות, אלא רק את האישור של המפעיל, שבד"כ הסכום שם בנוי ממספר הילדים * סכום כולל לכל ילד, פחות 37%.
הבנתי.
אבל לא את הפרקטיקה היומיומית..
אני לא אמור להוציא קבלה על כל תשלום שאני מקבל? זה תקין? -
@למדן-וידען
אתה אמור להוציא. לא אמור להביא למס הכנסה. אלא רק את האישור של המפעיל.ושוב, רק אמור. בפרקטיקה לדעתי זה לא קורה.
-
@רואת-חשבון פטור מושלם ממע"מ
זאת מנין ??
בטופס השנתי שלי כתוב פטור עד סך 99000 ש"ח בערך
וזה לא הרבה פעוטות היום זה קצת יותר מ2000 ש"ח תכפיל ב5 ילדים ב12 חודשים ועברת את הסכום בגדול
אם יש אסמכתא זה יועיל מאודסלומון