תשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד
-
@רואת-חשבון
לא היה פעם בחצי שנה אחרונה שההכנסה עברה את 5944 וגם לפני שבוע הגשתי תיאום ביטוח שבסה"כ גם היה נמוך מהסכום הנ"ל
השאלה רק אם הם באמת גבו מידי הרבה מתי ואך זה חוזר אליי (כי אם זה חוזר מעצמו בסוף השנה אני לא יריב איתם על זה אבל אם כדי לקבל את זה בחזרה זה תהליך מסובך אז אני יריב איתם כבר עכשיו) -
@beri-zip עצמאי מגיש דוח שנתי למס הכנסה, השומה שיוצאת עוברת לביטוח לאומי והם מעדכנים את החישוב בהתאם.
האם יש סיבה שהגדרתם הכנסה נמוכה כל כך כעצמאית?
אם עובדת פחות מ20 שעות שבועיות יכולה שלא לשלם על זה. -
@רואת-חשבון אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:
האם יש סיבה שהגדרתם הכנסה נמוכה כל כך כעצמאית?
אם עובדת פחות מ20 שעות שבועיות יכולה שלא לשלם על זה.כן כתבתי 20 שעות שבועיות כדי שיקבלו על זה חופשת לידה
כי אם בסוף ההכנסה תהיה יותר הם יגבו את זה בסוף השנה ולא ישלמו על זה חופשת לידה -
@רואת-חשבון אמנם חשבתי שהם גובים על זה רק 6% עכשיו שהם גובים 18% אני צריך לבדוק אם זה משתלם
-
@רואת-חשבון ועוד דבר השאלה איך מחשבים את השעות? זה רק לפי הדיווח או שהם יכולים לבדוק את זה
דבר שני העסק של אשתי' השאלה אם אני נכנס גם בתוך עובד איתה בעסק (בתור המנהל הכספי) איך מתחלקים החיובים וגם האם זה יעשה לי בעיות עם קבלת דתות כאברך כולל? -
@beri-zip השעות על פי ההצהרה שלכם, טרם נתקלתי במקרה בו נערכה בדיקה מעמיקה. הם עשויים אולי, בהסברות נמוכה, לפנות אליכם ולשאול לגבי שעות מדויקות.
לגבי חלוקת ההכנסות ביניכם, בגובה הכנסות נמוך כל כך זה לא מומלץ. -
לגבי חלוקת ההכנסות ביניכם, בגובה הכנסות נמוך כל כך זה לא מומלץ.
למה לא? זה יכול להוריד מאשתי תשלום של 18% וממני את התשלום של 127 ש"ח כי אם אם אני ירשם כבעל הכנסה של 1/3 מהעסק זה יצא 450 ש"ח * 6% יוצא תשלום של 27 ש"ח בערך
השאלה מה לגבי מלגת דתות
תודה רבה -
@beri-zip דתות לא תהיה שום בעיה.
הבעיה היא בביטוח לאומי
ראשית יש תשלום מינימום, המינימום לעצמאי הוא 148 ש"ח לחודש.
שנית ביטוח לאומי לא יקבלו את זה.
שלישית - אם אתם מקווים לקבל דמי לידה, כל שקל שתורידו ממנה יופחת מדמי הלידה העתידייים. -
ומה עם זה?
@beri-zip אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:השאלה רק אם הם באמת גבו מידי הרבה מתי ואך זה חוזר אליי (כי אם זה חוזר מעצמו בסוף השנה אני לא יריב איתם על זה אבל אם כדי לקבל את זה בחזרה זה תהליך מסובך אז אני יריב איתם כבר עכשיו)
-
@beri-zip אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:
ומה עם זה?
@beri-zip אמר בתשלום ביטוח לאומי לעצמאי ושכיר ביחד:השאלה רק אם הם באמת גבו מידי הרבה מתי ואך זה חוזר אליי (כי אם זה חוזר מעצמו בסוף השנה אני לא יריב איתם על זה אבל אם כדי לקבל את זה בחזרה זה תהליך מסובך אז אני יריב איתם כבר עכשיו)
עניתי:
@beri-zip עצמאי מגיש דוח שנתי למס הכנסה, השומה שיוצאת עוברת לביטוח לאומי והם מעדכנים את החישוב בהתאם.
-
@רואת-חשבון ומחזירים את זה בלי שצריך לפנות אליהם?
-
@beri-zip כן.
באותה מידה גם מבקשים תוספת אם ההכנסה לבסוף גבוהה ממה שצפיתם.... -
@רואת-חשבון ושאלה אחרונה לסיום
יש דרך לדווח על זה באמצע שנה ? (כי הדיווח למס הכנסה הוא באפריל של שנה הבאה ואם רוצים דמי לידה צריך לשלם על זה לפני) -
@beri-zip
כפי הנראה מההודעה של ביטוח לאומי התיק נפתח ונשלחה לכם דרישת מקדמות.
תדאגו לשלם את כל החודשים לפני הלידה באמצעות הפנקס שקבלתם, באשראי או בהוראת קבע.האם התיק נפתח רק ב2018?
כי נדרשים 10 חודשים כדי לקבל דמי לידה מלאים, או 6 כדי לקבל חצי. -
האם התיק נפתח רק ב2018?
כי נדרשים 10 חודשים כדי לקבל דמי לידה מלאים, או 6 כדי לקבל חצי.כן את זה אני יודע ומחשבן את זה
תודה רבה על היעוץ (חלק מהשאלות כאן שאלתי כמה אנשים שמומחים בנושא ולא ידעו לענות לי) -
@beri-zip במקרה כמו שלכם, כאשר יש חשיבות לקביעת סכום ההכנסה החייבת, ממליצה להגיש את הדוח השנתי ל2018 באמצעות איש מקצוע שיוכל לבחון מראש מה תהיינה ההשלכות על המקדמות ששולמו, על דמי הלידה וכל השאר. תגישו לבד רק אם אתם יודעים מה ואיך לבדוק.
חבל שלאחר כל המאמצים תגישו דוח שנתי שיגרור בעקבותיו דרישה להשבת דמי לידה.... -
@רואת-חשבון איזה בעיות יכולות להיות בדוח השנתי? אני סה"כ מכניס בדוח את פירוט ההכנסות ע"פ הקבלות שהנפקתי
-
@beri-zip אם ההכנסות תואמות במדוייק את מה שצפית ועליו הצהרת, זה יהיה בסדר.
-
@רואת-חשבון זה פחות או יותר יהיה תואם
אבל לכן שאלתי אם יש אפשרות להגיש להם את הדוח לפני שמגישים למס הכנסה -
@beri-zip את הדוח - לא.
אפשר לבקש עדכון של המקדמות, אם יש לך אסמכתא מבוססת לסכום הנכון.