דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. תוכנה
  3. שחזור תמונות שנמחקו

שחזור תמונות שנמחקו

מתוזמן נעוץ נעול הועבר תוכנה
15 פוסטים 3 כותבים 110 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מדמ מחובר
    מדמ מחובר
    מד
    כתב נערך לאחרונה על ידי

שחזרתי תמונות שנמחקו מכרטיס SD באמצעות R-STUDIO וגם באמצעות QPhotoRec וגם באמצעות chkdsk.
    R-STUDIO שוחזר כמה מאות יותר מהאחרים, אבל חלק מהם, לערך 100+- לא נפתחים לצפייה, ושם הקובץ שונתה מכגון IMG_0606.JPG ל:MG_0606.JPG$.
    פתחתי אותם בקורא HEX וראיתי שחלק גדול מהם מכיל אפסים בלבד = מחקתי אלו הקבצים.

הנשאר מהם העליתי חלק מהם לAI והחזיר לי תמונות תקינות והסביר שהסיר 'זבל' מהתחלת הקובץ.

אז ביקשתי ממני סקריפט שיעשה ככה עם כל האלו הקבצים הבעייתיים, הבעיה שעשה כן גם על קבצים תקינים, (היה לי גיבוי) אז אני לא יכול לסמוך עליו שהוא לא מוחק קטעים נצרכים כמו מטה דאטה חשוב וכו'

אז האם יודע למישהו תוכנה מצויין שעושה את זה? עדיף זול או חינמי...

shragaS אף אחד 3א 2 תגובות תגובה אחרונה
    1
    • מדמ מד

שחזרתי תמונות שנמחקו מכרטיס SD באמצעות R-STUDIO וגם באמצעות QPhotoRec וגם באמצעות chkdsk.
      R-STUDIO שוחזר כמה מאות יותר מהאחרים, אבל חלק מהם, לערך 100+- לא נפתחים לצפייה, ושם הקובץ שונתה מכגון IMG_0606.JPG ל:MG_0606.JPG$.

הנשאר מהם העליתי חלק מהם לAI והחזיר לי תמונות תקינות והסביר שהסיר 'זבל' מהתחלת הקובץ.

אז ביקשתי ממני סקריפט שיעשה ככה עם כל האלו הקבצים הבעייתיים, הבעיה שעשה כן גם על קבצים תקינים, (היה לי גיבוי) אז אני לא יכול לסמוך עליו שהוא לא מוחק קטעים נצרכים כמו מטה דאטה חשוב וכו'

shragaS מנותק
      shragaS מנותק
      shraga
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד כתב בשחזור תמונות שנמחקו:

איזה AI?
      אם זה קלוד קוד למשל, אתה יכול להמשיך לבקש ממנו שיוודא שהוא לא עושה את זה על קבצים תקינים ושלא ימחק קטעים נצרכים וכן הלאה... לכאורה הפתרון הכי טוב (מנסיון עם קבצי וידאו..).

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • shragaS shraga

איזה AI?
        אם זה קלוד קוד למשל, אתה יכול להמשיך לבקש ממנו שיוודא שהוא לא עושה את זה על קבצים תקינים ושלא ימחק קטעים נצרכים וכן הלאה... לכאורה הפתרון הכי טוב (מנסיון עם קבצי וידאו..).

מדמ מחובר
        מדמ מחובר
        מד
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@shraga כתב בשחזור תמונות שנמחקו:

איזה AI?

chatgpt.com פרו.

שיוודא שהוא לא עושה את זה על קבצים תקינים

זה לא הבעיה.

ושלא ימחק קטעים נצרכים

זה הבעיה.
        אני לא רוצה לסמוך עליו שהוא יודע היטב מה חושב ומה לא..
        אין לי קלוד כרגע. אם לא יהיה ברירה אחרת אז כנראה שאלך אצלו, אבל מקודם אנסה אולי יודע למישהו משהו מן המוכן.

shragaS תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • מדמ מד

@shraga כתב בשחזור תמונות שנמחקו:

איזה AI?

chatgpt.com פרו.

שיוודא שהוא לא עושה את זה על קבצים תקינים

זה לא הבעיה.

ושלא ימחק קטעים נצרכים

זה הבעיה.
          אני לא רוצה לסמוך עליו שהוא יודע היטב מה חושב ומה לא..
          אין לי קלוד כרגע. אם לא יהיה ברירה אחרת אז כנראה שאלך אצלו, אבל מקודם אנסה אולי יודע למישהו משהו מן המוכן.

shragaS מנותק
          shragaS מנותק
          shraga
          כתב נערך לאחרונה על ידי

אין לי קלוד כרגע. אם לא יהיה ברירה אחרת אז כנראה שאלך אצלו,

קודקס גם טוב...
          הרעיון הוא סוכן AI שיש לו גישה לקבצים שלך ויכול לבדוק אותם ולתקן את עצמו במקרה שהוא מזהה שעשה משהו לא נכון וכן הלאה.

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • shragaS shraga

אין לי קלוד כרגע. אם לא יהיה ברירה אחרת אז כנראה שאלך אצלו,

קודקס גם טוב...
            הרעיון הוא סוכן AI שיש לו גישה לקבצים שלך ויכול לבדוק אותם ולתקן את עצמו במקרה שהוא מזהה שעשה משהו לא נכון וכן הלאה.

מדמ מחובר
            מדמ מחובר
            מד
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@shraga אני לא סומך עליהם שהם יזההו שעשהו משהו לא טוב.
            מה שיש לי לא כולל קודקס.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • מדמ מד

אף אחד 3א מנותק
              אף אחד 3א מנותק
              אף אחד 3
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד מדבריך נראה שמדובר במחיקה פשוטה ומערכת הקבצים עדיין תקינה ושלמה (התו הראשון בשם הקובץ מוחלף ל 0xE5 כדי לסמן שהקובץ מחוק)
              אם לא נכתב כלום על הכרטיס אחר כך לא אמורה להיות שום בעיה לשחזר את הקבצים בלי להסתבך עם הסרת זבל וכו׳ - אם הגעת למצב הזה זה אומר שמלכתחילה השחזור לא היה מוצלח

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • אף אחד 3א אף אחד 3

@מד מדבריך נראה שמדובר במחיקה פשוטה ומערכת הקבצים עדיין תקינה ושלמה (התו הראשון בשם הקובץ מוחלף ל 0xE5 כדי לסמן שהקובץ מחוק)
                אם לא נכתב כלום על הכרטיס אחר כך לא אמורה להיות שום בעיה לשחזר את הקבצים בלי להסתבך עם הסרת זבל וכו׳ - אם הגעת למצב הזה זה אומר שמלכתחילה השחזור לא היה מוצלח

מדמ מחובר
                מדמ מחובר
                מד
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אף-אחד-3 ליתר דיוק, הכרטיס לא נמחק, אלא נתקל, ו-R-STUDIO שחזר בהצלחה כמעט הכל, למעט חלק שכלל רק אפסים, וחלק שכלל תמונה + זבל.

אף אחד 3א תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • מדמ מד

@אף-אחד-3 ליתר דיוק, הכרטיס לא נמחק, אלא נתקל, ו-R-STUDIO שחזר בהצלחה כמעט הכל, למעט חלק שכלל רק אפסים, וחלק שכלל תמונה + זבל.

אף אחד 3א מנותק
                  אף אחד 3א מנותק
                  אף אחד 3
                  כתב נערך לאחרונה על ידי אף אחד 3

@מד לא ברור מדבריך מה נתקל בו (סקטור האתחול? שרשרת ה fat? ה bitmap? תקיית השורש?)
                  בכל אופן תמונה שחסר לה התו הראשון בשם היא תמונה שנמחקה ולא תקלה
                  כנראה אלו תמונות שמחקת כבר ועכשיו תוכנת השחזור מצאה אותן
                  כנראה זה גם הסיפור של התמונות התקולות
                  אתה יכול ב r-studio להפעיל מסנן על התמונות הקיימות בלבד (את התמונות המחוקות אתה יכול לזהות - יש עליהן איקס)

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • אף אחד 3א אף אחד 3

@מד לא ברור מדבריך מה נתקל בו (סקטור האתחול? שרשרת ה fat? ה bitmap? תקיית השורש?)
                    בכל אופן תמונה שחסר לה התו הראשון בשם היא תמונה שנמחקה ולא תקלה
                    כנראה אלו תמונות שמחקת כבר ועכשיו תוכנת השחזור מצאה אותן
                    כנראה זה גם הסיפור של התמונות התקולות
                    אתה יכול ב r-studio להפעיל מסנן על התמונות הקיימות בלבד (את התמונות המחוקות אתה יכול לזהות - יש עליהן איקס)

מדמ מחובר
                    מדמ מחובר
                    מד
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@אף-אחד-3 לא יודע מה בדיוק, המצלמה פתאום מדווח שהכרטיס תקול ולא יכול לקרוא אותו, ובמחשב מופיע 3 תיקיות שבנסיון פתיחה מופיע אזהרה שאין לי "הרשאות" לפתוח אותם.
                    יצרתי IMG ממנו ושוחזרתי כנ"ל בRסטודיו ששחזר גם מבנה הקבצים בצורה שלימה סה"כ 1900+ תמונות, אח"כ הרצתי chkdsk שהחזיר 1400 תמונות בלי שמות ומבנה.
                    r-studio נתן X על כולם... ובתחילת השחזור הוא כתב שיש הרבה קבצים שמתחילות בתו שאי אפשר לשמור כשם קובץ ולכן הוא יחליף אותם ב-$.

אז נראה מדבריך שקבצים אלו היו מחוקים לפני התקלה הכללית, יתכן.

0
                    • מדמ מד

@אף-אחד-3 לא יודע מה בדיוק, המצלמה פתאום מדווח שהכרטיס תקול ולא יכול לקרוא אותו, ובמחשב מופיע 3 תיקיות שבנסיון פתיחה מופיע אזהרה שאין לי "הרשאות" לפתוח אותם.
                      יצרתי IMG ממנו ושוחזרתי כנ"ל בRסטודיו ששחזר גם מבנה הקבצים בצורה שלימה סה"כ 1900+ תמונות, אח"כ הרצתי chkdsk שהחזיר 1400 תמונות בלי שמות ומבנה.
                      r-studio נתן X על כולם... ובתחילת השחזור הוא כתב שיש הרבה קבצים שמתחילות בתו שאי אפשר לשמור כשם קובץ ולכן הוא יחליף אותם ב-$.

אז נראה מדבריך שקבצים אלו היו מחוקים לפני התקלה הכללית, יתכן.

אף אחד 3א מנותק
                      אף אחד 3א מנותק
                      אף אחד 3
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד התמונה הרבה יותר ברורה עכשיו
                      אני מניח שמדובר במערכת קבצים fat32 - במערכת קבצים הזאת (ובאלו שקדמו לה) קובץ מחוק מסומן בתו הראשון בשמו
                      שלושת התיקיות שיושבות בתיקיית השורש הן כנראה תיקיות ברירת המחדל של המצלמה - DCIM וכו׳
                      מה שנפגם הוא הסקטור הראשון של ה fat
                      כתוצאה מכך אין מידע לגבי המשך המיקום של שלושת התיקיות האלו או שהמיקום הוא קלאסטר שחורג מגבולות מערכת הקבצים ולכן קיבלת שגיאת הרשאות
                      הבעיה כנראה קרתה כשהמצלמה ניסתה לעדכן שם כניסה של קלאסטר כלשהו שיושב באותו סקטור
                      לכן chkdsk מכניס את כל השרשראות היתומות שעכשיו לא משוייכות לשום תיקיית אב להפניות שהוא יצר בתיקיית ה found
                      אם הוא מצא 1400 קבצים ואנחנו מניחים שרק הסקטור הראשון ב fat נפגע הווי אומר שאלו כל הקבצים שהיו על הכרטיס - אולי למעט מספר קבצים בודדים שישבו גם כן על הסקטור ההוא וה 1900 קבצים ש r-studio מצא הם אלו בתוספת 500 קבצים שרשומים כמחוקים ולכן chkdsk לא החזיר אותם
                      ההמלצה אם כן היא לבטל תצוגת קבצים מחוקים ב r-studio (אחרת יחזרו לך הרבה תמונות מחוקות ישנות שדרוסות בחלקן על ידי קבצים חדשים יותר) ואם אתה רוצה להיות בטוח אז תשחזר גם מה extras ותבטל שחזור של קבצים כפולים שנמצאים ב root
                      אם אתה רוצה לנסות משהו מעניין תנסה להעתיק את fat2 על fat1 ולבדוק אם זה הסתדר (כמובן על גיבוי)
                      רק לידיעה - הפעולה של chkdsk לא מיועדת להציל חומר אלא מערכת קבצים ולכן הוא יקח את הרשומה הפגומה ויאפס אותה וכל מה שיושב תחתיה יאבד - לפעמים זאת רשומה של קובץ והוא יאבד ולפעמים זאת תיקיה וכל התיקיות והקבצים שתחתיה יאבדו (כלומר השרשראות עצמן יכנסו לתיקיית ה found אבל תאבד את הסדר והשמות שלהם)
                      עכשיו אני שם לב שכתבת שהכל מסומן כמחוק אבל רק לחלק שונה השם - מזה נראה שהנזק ל fat גדול יותר מהסקטור הראשון אבל עדיין הנ״ל רלוונטי (שאפשר להעתיק את fat2)

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • אף אחד 3א אף אחד 3

@מד התמונה הרבה יותר ברורה עכשיו
                        אני מניח שמדובר במערכת קבצים fat32 - במערכת קבצים הזאת (ובאלו שקדמו לה) קובץ מחוק מסומן בתו הראשון בשמו
                        שלושת התיקיות שיושבות בתיקיית השורש הן כנראה תיקיות ברירת המחדל של המצלמה - DCIM וכו׳
                        מה שנפגם הוא הסקטור הראשון של ה fat
                        כתוצאה מכך אין מידע לגבי המשך המיקום של שלושת התיקיות האלו או שהמיקום הוא קלאסטר שחורג מגבולות מערכת הקבצים ולכן קיבלת שגיאת הרשאות
                        הבעיה כנראה קרתה כשהמצלמה ניסתה לעדכן שם כניסה של קלאסטר כלשהו שיושב באותו סקטור
                        לכן chkdsk מכניס את כל השרשראות היתומות שעכשיו לא משוייכות לשום תיקיית אב להפניות שהוא יצר בתיקיית ה found
                        אם הוא מצא 1400 קבצים ואנחנו מניחים שרק הסקטור הראשון ב fat נפגע הווי אומר שאלו כל הקבצים שהיו על הכרטיס - אולי למעט מספר קבצים בודדים שישבו גם כן על הסקטור ההוא וה 1900 קבצים ש r-studio מצא הם אלו בתוספת 500 קבצים שרשומים כמחוקים ולכן chkdsk לא החזיר אותם
                        ההמלצה אם כן היא לבטל תצוגת קבצים מחוקים ב r-studio (אחרת יחזרו לך הרבה תמונות מחוקות ישנות שדרוסות בחלקן על ידי קבצים חדשים יותר) ואם אתה רוצה להיות בטוח אז תשחזר גם מה extras ותבטל שחזור של קבצים כפולים שנמצאים ב root
                        אם אתה רוצה לנסות משהו מעניין תנסה להעתיק את fat2 על fat1 ולבדוק אם זה הסתדר (כמובן על גיבוי)
                        רק לידיעה - הפעולה של chkdsk לא מיועדת להציל חומר אלא מערכת קבצים ולכן הוא יקח את הרשומה הפגומה ויאפס אותה וכל מה שיושב תחתיה יאבד - לפעמים זאת רשומה של קובץ והוא יאבד ולפעמים זאת תיקיה וכל התיקיות והקבצים שתחתיה יאבדו (כלומר השרשראות עצמן יכנסו לתיקיית ה found אבל תאבד את הסדר והשמות שלהם)
                        עכשיו אני שם לב שכתבת שהכל מסומן כמחוק אבל רק לחלק שונה השם - מזה נראה שהנזק ל fat גדול יותר מהסקטור הראשון אבל עדיין הנ״ל רלוונטי (שאפשר להעתיק את fat2)

מדמ מחובר
                        מדמ מחובר
                        מד
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אף-אחד-3 ככה הוגדרתי בשחזור.
                        01ea1bfd-6c92-440c-8e21-6d70e649b0e2-image.png

אם אתה רוצה לנסות משהו מעניין תנסה להעתיק את fat2 על fat1 ולבדוק אם זה הסתדר

זה כרגע מעל לידע שלי.. הלכתי אל AI שנתנה לי סקריפט זה
                        שפלט לי ככה:

Partition table detected.
                        Partition type: 0x0C
                        Partition starts at LBA: 8192
                        Volume offset: 4194304 bytes

FAT32 information:
                        Bytes per sector: 512
                        Reserved sectors: 594
                        Number of FATs:    2
                        FAT size:          3799 sectors
                        FAT size in bytes: 1945088
                        FAT1 offset:       4498432
                        FAT2 offset:       6443520

Calculating FAT hashes...
                        FAT1 SHA-256: FF37F8A0297A89A064DCC44DB928EF92680A6ECA6DF7DE703092771DC0F19263
                        FAT2 SHA-256: FF37F8A0297A89A064DCC44DB928EF92680A6ECA6DF7DE703092771DC0F19263

WARNING: FAT1 and FAT2 are already identical.
                        WARNING: Copying FAT2 over FAT1 will therefore make no difference.

Type COPY to copy FAT2 over FAT1 in the test image:

0
                        • מדמ מד

@אף-אחד-3 ככה הוגדרתי בשחזור.
                          01ea1bfd-6c92-440c-8e21-6d70e649b0e2-image.png

אם אתה רוצה לנסות משהו מעניין תנסה להעתיק את fat2 על fat1 ולבדוק אם זה הסתדר

זה כרגע מעל לידע שלי.. הלכתי אל AI שנתנה לי סקריפט זה
                          שפלט לי ככה:

Partition table detected.
                          Partition type: 0x0C
                          Partition starts at LBA: 8192
                          Volume offset: 4194304 bytes

FAT32 information:
                          Bytes per sector: 512
                          Reserved sectors: 594
                          Number of FATs:    2
                          FAT size:          3799 sectors
                          FAT size in bytes: 1945088
                          FAT1 offset:       4498432
                          FAT2 offset:       6443520

Calculating FAT hashes...
                          FAT1 SHA-256: FF37F8A0297A89A064DCC44DB928EF92680A6ECA6DF7DE703092771DC0F19263
                          FAT2 SHA-256: FF37F8A0297A89A064DCC44DB928EF92680A6ECA6DF7DE703092771DC0F19263

WARNING: FAT1 and FAT2 are already identical.
                          WARNING: Copying FAT2 over FAT1 will therefore make no difference.

Type COPY to copy FAT2 over FAT1 in the test image:

אף אחד 3א מנותק
                          אף אחד 3א מנותק
                          אף אחד 3
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד מוזר
                          זה אחרי chkdsk או נסיונות תיקון אחרים של ה AI אולי?

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • אף אחד 3א אף אחד 3

@מד מוזר
                            זה אחרי chkdsk או נסיונות תיקון אחרים של ה AI אולי?

מדמ מחובר
                            מדמ מחובר
                            מד
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@אף-אחד-3 לא קשור לchkdsk. יש לי IMG של כל הדיסק התקול, ועליו הרצתי את הסקריפט הנ"ל שאמורה לבצע הניסוי המתקדם שהזכרת - במדה שAI הבין מה שאמרת.

0
                            • מדמ מד

@אף-אחד-3 לא קשור לchkdsk. יש לי IMG של כל הדיסק התקול, ועליו הרצתי את הסקריפט הנ"ל שאמורה לבצע הניסוי המתקדם שהזכרת - במדה שAI הבין מה שאמרת.

אף אחד 3א מנותק
                              אף אחד 3א מנותק
                              אף אחד 3
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@מד נראה שכבר הסתדרת אבל המקרה הזה מעניין אותי
                              יש בתיקיית השורש של התמונה תיקיית found?

מדמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • אף אחד 3א אף אחד 3

@מד נראה שכבר הסתדרת אבל המקרה הזה מעניין אותי
                                יש בתיקיית השורש של התמונה תיקיית found?

מדמ מחובר
                                מדמ מחובר
                                מד
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אף-אחד-3 כן, אחר שהרצתי chkdsk היה לי תיקיית found בכרטיס התקול, אבל היות שRסטודיו (שהרצתי על IMG שעשיתי לפני שהרצתי chkdsk) שחזר הרבה יותר קבצים, וגם שמר על המבנה, לכן עזבתי את תיקיית found, ואני מתמקד על השחזור של Rסטודיו.
                                GPT כרגע נתן לי סקריפט ששחזר כמעט כל התמונות התקולות שRסטודיו כלל בתוך השחזור, אבל אני עדיין לא בדקתי אם הם נפתחים עכשיו גם מתוך המצלמה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                תגובה
                                • תגובה כנושא
                                התחברו כדי לפרסם תגובה
                                • מהישן לחדש
                                • מהחדש לישן
                                • הכי הרבה הצבעות

בא תתחבר לדף היומי!
                                • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.