מצלמה לבחור צעיר, לציפורים
-
@dovid ,
רק דבר אחד קטן נוסף,
באשר למצלמה שהמליצו לו,
אם תסתכל על גודל החיישן (המשפיע הישיר על האיכות) - מדובר ב 1/2.3,
אותו חיישן בדיוק שתמצא במצלמות של ה 300 ש"ח ומטה.הסיבה שזה דמוי SLR, כי פשוט בשביל לתת גודל כזה של זום, הם חייבים להוציא למצלמה אף ענק,
כך שאין להם ברירה אלא לעצב את המצלמה כ"דמוי SLR", כשהדמיון היחיד הוא בגודל הפיזי...אם מסקרן אותך לראות בעיניים את ההבדל בפרופורציות בין חיישן בגודל 1/2.3 לבין APS-C שיש ברפלקסים הבסיסיים - תוכל להציץ כאן.
-
@yits
יפה, הרבה יותר ממחיש נחמד מאשר הטבלה המשעממת מויקיפדיה - שהבאתי.רק חבל שהם לא הכניסו למשוואה גם את הגודל הדי פופולרי 1/1.7,
שחולש בדיוק על התחום שמעניין פה לא מעט אנשים:
מצלמות קומפקטיות איכותיות סביב ה 1300+ ש"ח.שזה כולל את המצלמה המדוברת של @GolanArt מכאן, דהיינו Panasonic DMC-LX7,
ומצלמות דומות ברעיון, כגון Nikon Coolpix P340 -
-
@איש-אחד
אני כבר הרבה זמן רוצה לקנות מצלמה חדשה,
אבל אני מחפש גם חיישן לחות בגודל אינטש וגם זום.
והחלק הבעייתי שאני רוצה שהיא תהיה קומפקטית במידת האפשר.אני כבר הרבה זמן עוקב אחרי המחיר של TZ100 והוא עדיין מעל 2000,
ואפילו שיצא עכשיו דגם חדש TZ200 ועליו רוצים 750$ בערך, המחיר של הדגם הקודם לא ירד.אגב לדעתי ה TZ100 יותר טוב יש לו מפתח צמצם 2.8 לעומת ה TZ200 מפתח צמצם 3.3 (כנראה בהשפעת הזום) https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=panasonic_dczs200&products=panasonic_dmczs100
אולי יש לך להציע לי דגם אחר (אני רוצה זום יותר מ 100MM)
-
אני לא מכיר מספיק את שוק הקומפקטיות,
והדרישות שלך די עונות על ההגדרה של "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"...אבל אם אתה רוצה זום שמגיע בדיוק ל 100 מ"מ,
יש לך פה את הסוני הזאת עם נתונים קצת פחות מרשימים,
שרשמית מבקשים עליה 2079 עם לחצן של "בא נדבר על המחיר".
אני בשעתו כשקניתי את הרפלקס שלי אצלם ניצלתי את הלחצן הזה וגילחתי את הסכום עד כמה שזכור לי ב 200 ש"ח בשביל שיהיה סכום עגול, והסכימו לי בלי שום ויכוחים והתמקחויות.
כך שיש לך סיכוי לעגל את זה ל 2000 אם זה קריטי לך.בנוסף, שיטה אחרת עם הרבה הימור וסיכון מחד, ויכולה להשתלם מאד מאידך,
אני קניתי לאשתי לפני שנתיים בדיוק - Canon G1X שכיום עולה בזאפ 2269 ש"ח - ב eBay יד שניה במצב כחדש מיפן, ושילמתי על הכל כולל משלוח פחות מ 1000 ש"ח, כשהמשלוח היה באמצעות דואר רגיל רשום, כך שגם לא ביקשו ממני שום מכס.
גם כיום, שנתיים אחרי הסיפור, אני יכול לציין בסיפוק שזאת היתה עסקה מעולה - ב"ה.והנה, יש לך פה את מה שאתה רוצה חדש, כמה גרושים פחות מ-2000 ש"ח, עם משלוח חינם לארץ.
רק אל תשכח לבקש מהמוכר שלא "יעשה לך טובה" וישלח את זה במשלוח מהיר, אלא ישלח את זה בדואר רשום פשוט.
אבל אם אתה שואל אותי, בהפרש כזה לא הייתי קונה את זה מחו"ל, אלא מוסיף את ה 170 ש"ח וקונה בארץ, מה גם שאם בכל זאת הדואר העצלן יתפוס שזה חבילה יקרה ויבקש מע"מ - יעלה לך קצת יותר מאשר בארץ. -
@איש-אחד
תודה רבה
לפי המחירים כיום ודאי שאני יקנה בארץ עם אחריות יורוקום ל 3 שנים.
בכל מצב כדאי אחריות אפי' שפנסוניק מאוד טובות - ולא שמעתי על תקלות ב 3 שנים הראשונות.
לי יש דגם TZ20 ואחרי 4.5 שנים הזום עשה לי בעיות שמנתי את הגלגלי שינים שלו (לא ממליץ לפרק לבד, זה היה עבודה של כמה שעות) ואחרי תקופה זה התחיל לעשות בעיה שונה,
הזום נפתח עד הסוף ומנסה עוד עד שנרגע באיזה שלב, וכדי לשחק עם הזום נורמלי אני צריך כאילו להגדיל את הזום (והוא מנסה ומבחינתו כאילו זה השתנה) ואז אני יכול להשתמש בזה רגיל. -
לא צודק,
בתור אחד שהתחיל עם הדגם הקודם שלהם SX50 אני יכול להגיד לך שבשביל לקבל את מה שיש בכלי הזה במצלמת DSLR אמיתי תצטרך הרבה מאוד עדשות והרבה מאוד כסף
בשביל להתחיל היא פצצה כי יש לה עדשה די רחבה מצד אחד, וצד שני זום מטורף, וכן אופצייה לשליטה ידנית מלאה המאפשרת טווח למידה גבוה
בקיצר למי שיש תקציב מוגבל וידע חובבני מומלץ בהחלט.
ישנה סקירה של בחורציק בשם שחר שושון עם הדגמות על הדגם הקודם באתר זאפ
אבל זה בהחלט לא כלי מקצועי אלא נשאר בגדר החובבני וסביר להניח "שאם יש לך את זה" מהר מאוד תמצא את עצמך מחפש מצלמה חדשה שתענה לדרישות שלך
בכל מצב הרבה בהצלחה