דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. גומלין - כללי
  3. איך מחשבים ומה מכניסים בשעות העבודה כשהתשלום הוא שעתי?

איך מחשבים ומה מכניסים בשעות העבודה כשהתשלום הוא שעתי?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר גומלין - כללי
5 פוסטים 3 כותבים 52 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • אף אחד 3א מנותק
    אף אחד 3א מנותק
    אף אחד 3
    כתב נערך לאחרונה על ידי אף אחד 3

התחלתי לעבוד בין הסדרים בעבודה לפי שעות ונתקלתי בבעיה
    העבודה היא על בסיס קוד גדול ומאוד מורכב כך שיוצא לי הרבה מאוד פעמים לשלוח את קלוד לבדוק שם משהו או לאמת השערה וזה לוקח לו 20 דקות+
    בזמן הזה אין לי הרבה מה לעשות אז לפעמים אני פותח פרוייקט פרטי ועובד עליו בינתיים או סתם מבזבז זמן
    אופי העבודה שלי הוא פתרון תקלות במערכת קיימת כך שחלק גדול מהזמן הולך על בדיקות שברובן אני לא מתערב
    לפעמים זה דברים טריוויאליים יותר - אשתי שולחת לי הודעה במייל או מתקשרת אז טבעי שאני יענה לה ואז אולי אפילו הבעיה היא גדולה יותר כי הסחת הדעת גדולה יותר
    מה מקובל לעשות במצבים כאלו?
    לעצור את הטיימר (המעולה של @מעלה-ומוריד) או שזה נורמלי ונחשב לחלק משעת העבודה?
    אולי לחשב רק חלק מהזמן הזה?
    לברר את זה מול המעסיק? (שאלה שעלולה להפוך לשאלת קיטבג)
    ומה במקרה שמלכתחילה השכר שלי נמוך יחסית למה שמגיע לי? מקובל להקל בזה?
    אשמח לחוות הדעת של מעסיקים מועסקים ומי שמבין את השוק הזה

תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • S מנותק
      S מנותק
      Shmuel754
      כתב נערך לאחרונה על ידי

אם היית שכיר והיית צריך למלאות בריכה של מים וזה לוקח שעה, כך שהיית צריך לפתוח את הברז ולהמתין שעה עד למילוי הבריכה ולסגור את הברז, איך היית מחשב את זה לפי 2 דקות פעולה או שעת עבודה?

זה שאתה מפעיל מערכות בשביל הפרוייקט וכנראה גם משלם על השירות הזה, זה לא אומר שאתה לא עובד.

אף אחד 3א תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • S Shmuel754

אם היית שכיר והיית צריך למלאות בריכה של מים וזה לוקח שעה, כך שהיית צריך לפתוח את הברז ולהמתין שעה עד למילוי הבריכה ולסגור את הברז, איך היית מחשב את זה לפי 2 דקות פעולה או שעת עבודה?

זה שאתה מפעיל מערכות בשביל הפרוייקט וכנראה גם משלם על השירות הזה, זה לא אומר שאתה לא עובד.

אף אחד 3א מנותק
        אף אחד 3א מנותק
        אף אחד 3
        כתב נערך לאחרונה על ידי אף אחד 3

@Shmuel754 זה היה נכון אם הייתי עובד במשרד שלו
        כשאני עובד מהבית ויכול בזמן הזה לקפוץ לקניות אני לא יודע אם זה נכון ועל זה אני שואל
        ובכל אופן וודאי שיהיה תשלום גבוה יותר לעובד שממלא את הבריכה בכפית
        השאלה מה חושב המעסיק
        שכחתי לציין שהוא משלם על המנוי לקלוד אבל אני לא בטוח שהוא יודע שכך נראית העבודה איתו

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • shragaS מנותק
          shragaS מנותק
          shraga
          כתב נערך לאחרונה על ידי

שאלה ממש מעניינת שעידן הAI מביא לפתחנו... ממש אשמח לשמוע זויות נוספות איך המעסיקים/מועסקים כאן מתייחסים לזה..

לענ"ד המפתח לכל השאלה הוא האם ועד כמה אתה "על הפרויקט" בכל הכוח בכל הזמן הזה.

כשקלוד רץ 20 דקות ואתה מחכה לתוצאה ומחזיק את ה"הקשר" בראש ומוכן להמשיך ברגע שהמשימה מסתיימת, אתה עובד לכל דבר גם אם הידיים לא על המקלדת. בהקשר הזה הדוגמא של הבריכה ש@Shmuel754 הביא די מתאימה. כל עוד אתה "צמוד" למשימה זה נחשב לדעתי לחלק בלתי נפרד משעת עבודה.

מה שכן, ברגע שאתה עובר לפרויקטים אחרים ומסיח את הדעת מהפרויקט המקורי, אתה חייב להיות בטוח בעצמך שאתה יודע להתפקס מהר ולחזור אליו מיידית ברגע שהתקבלה תשובה ולא להתמהמה עם "רק שניה אחת אני יסיים" כי אתה בדיוק באמצע משהו בפרויקט המשני וכדו'... אם אתה לא יודע לעשות את זה באופן מיידי, אני חושב שלא הוגן לחשב את זה כחלק משעות העבודה. זה משהו שאתה צריך לענות עליו עם מה שנקרא יד על הלב.

למעשה, הפתרון הכי טוב וישר והגון אם אפשרי במקרה שלך, זה להחזיק רשימה של משימות שקשורות לפרויקט שאתה יכול לבצע תוך כדי המתנה (קריאת קוד או תכנון של המהלך הבא או בדיקות וכיו"ב) ואז הזמן באמת פרודוקטיבי והשאלה נעלמת מעצמה.

לגבי מי משלם על הAI, לדעתי זה פשוט לא רלוונטי לשאלה של חיוב השעות. מי משלם על הכלי לא קובע אם אתה נחשב לעובד בזמן הזה או לא, אלה שתי שאלות נפרדות. אם אתה מממן את הכלי מכיסך, זו סיבה מצוינת לבקש החזר או לעדכן את התעריף לשעה כי אתה פרודוקטיבי יותר ונותן תמורה טובה יותר באמצעותו אבל לא זה נותן את ההיתר לגבות זמן מת ובמקביל גם לנצל אותו לעצמך, כי אי אפשר לאחוז בחבל בשני קצותיו. וכמובן אם המעסיק משלם על הכלי, אין כאן שום טענה מלכתחילה.

ולגבי השכר הנמוך, הייתי מפריד את זה לגמרי. גם אם אתה מרגיש שמגיע לך יותר, לפצות את עצמך בשקט דרך ניפוח שעות זה תיקון עוול בעוול, לא הוגן בעיניי. אם אתה חושב שאתה מקופח מבחינת שכר, אתה מוזמן לבקש העלאה. זה משהו שצריך להיפתר בנפרד לגמרי.

אף אחד 3א תגובה 1 תגובה אחרונה
          7
          • shragaS shraga

שאלה ממש מעניינת שעידן הAI מביא לפתחנו... ממש אשמח לשמוע זויות נוספות איך המעסיקים/מועסקים כאן מתייחסים לזה..

לענ"ד המפתח לכל השאלה הוא האם ועד כמה אתה "על הפרויקט" בכל הכוח בכל הזמן הזה.

כשקלוד רץ 20 דקות ואתה מחכה לתוצאה ומחזיק את ה"הקשר" בראש ומוכן להמשיך ברגע שהמשימה מסתיימת, אתה עובד לכל דבר גם אם הידיים לא על המקלדת. בהקשר הזה הדוגמא של הבריכה ש@Shmuel754 הביא די מתאימה. כל עוד אתה "צמוד" למשימה זה נחשב לדעתי לחלק בלתי נפרד משעת עבודה.

מה שכן, ברגע שאתה עובר לפרויקטים אחרים ומסיח את הדעת מהפרויקט המקורי, אתה חייב להיות בטוח בעצמך שאתה יודע להתפקס מהר ולחזור אליו מיידית ברגע שהתקבלה תשובה ולא להתמהמה עם "רק שניה אחת אני יסיים" כי אתה בדיוק באמצע משהו בפרויקט המשני וכדו'... אם אתה לא יודע לעשות את זה באופן מיידי, אני חושב שלא הוגן לחשב את זה כחלק משעות העבודה. זה משהו שאתה צריך לענות עליו עם מה שנקרא יד על הלב.

למעשה, הפתרון הכי טוב וישר והגון אם אפשרי במקרה שלך, זה להחזיק רשימה של משימות שקשורות לפרויקט שאתה יכול לבצע תוך כדי המתנה (קריאת קוד או תכנון של המהלך הבא או בדיקות וכיו"ב) ואז הזמן באמת פרודוקטיבי והשאלה נעלמת מעצמה.

לגבי מי משלם על הAI, לדעתי זה פשוט לא רלוונטי לשאלה של חיוב השעות. מי משלם על הכלי לא קובע אם אתה נחשב לעובד בזמן הזה או לא, אלה שתי שאלות נפרדות. אם אתה מממן את הכלי מכיסך, זו סיבה מצוינת לבקש החזר או לעדכן את התעריף לשעה כי אתה פרודוקטיבי יותר ונותן תמורה טובה יותר באמצעותו אבל לא זה נותן את ההיתר לגבות זמן מת ובמקביל גם לנצל אותו לעצמך, כי אי אפשר לאחוז בחבל בשני קצותיו. וכמובן אם המעסיק משלם על הכלי, אין כאן שום טענה מלכתחילה.

ולגבי השכר הנמוך, הייתי מפריד את זה לגמרי. גם אם אתה מרגיש שמגיע לך יותר, לפצות את עצמך בשקט דרך ניפוח שעות זה תיקון עוול בעוול, לא הוגן בעיניי. אם אתה חושב שאתה מקופח מבחינת שכר, אתה מוזמן לבקש העלאה. זה משהו שצריך להיפתר בנפרד לגמרי.

אף אחד 3א מנותק
            אף אחד 3א מנותק
            אף אחד 3
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@shraga כתבת מקיף ויפה אבל אני חלוק עליך בכמה דברים ובכל אופן זה לא עונה על הצורך שלי
            לעניין היציאה והחזרה לנושא שעליו אני עובד - אם אני מתנתק מהנושא הייתי שואל אם אני צריך לחשב פחות על השעה הבאה שבה אני עובד כי המעסיק לא מעוניין לפצל כל יום עבודה לחמש ימים נפרדים
            בתכלס אחרי חצי שעה לא קשה לי לחזור ולא לוקח לי זמן להיכנס לנושא מחדש
            ויש לי הרבה מאוד משימות קשורות אבל רובן קריאה של חומר יחסית מורכב שקשה לקפוץ ממנו ולתוכו אז זה פחות רלוונטי
            לעניין מי משלם על ה AI - אם אני זה שמשלם עליו אני אולי יכול לטעון שעשיתי מיקור חוץ לעבודה וזה כבר נושא אחר ולכן העדפתי לסייג
            לעניין השכר - לא באתי להתלונן (אני ביקשתי את השכר הזה) אלא שברור שאם אני מקבל סכום יפה לשעה מצפים ממני לנצל כל דקה ממנה לתועלת המעסיק והשאלה רלוונטית יותר כשהשכר לא יכול להיות הסיבה לדרישה לטוטאליות מוחלטת
            תודה בכל אופן

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            תגובה
            • תגובה כנושא
            התחברו כדי לפרסם תגובה
            • מהישן לחדש
            • מהחדש לישן
            • הכי הרבה הצבעות

בא תתחבר לדף היומי!
            • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה