מה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?
-
יש לי כמה לקוחות שאני בונה להם דברים - גם לקוחות 'קבועים' שכל הזמן מוסיפים עוד דברים וכו', ויש לי לא פעם שלקוחות שואלים אותי - "אולי אני פשוט יכול לבקש את כל זה מהAI ואז לא אצטרך כלל לשלם לך?"
מה אני יכול/אמור לענות לכזה שאלה?
למיטב הבנתי יש הרבה הגיון שהAI יוכל לבנות את מה שאני בונה ללקוחות...
אז מה? להגיד להם שהם באמת יכולים ללכת אליו? לקוחות מניין? -
יש לי כמה לקוחות שאני בונה להם דברים - גם לקוחות 'קבועים' שכל הזמן מוסיפים עוד דברים וכו', ויש לי לא פעם שלקוחות שואלים אותי - "אולי אני פשוט יכול לבקש את כל זה מהAI ואז לא אצטרך כלל לשלם לך?"
@ששא
נכון
הם יכולים גם לצבוע את הבית לבד,
הם יכולים לכבס חליפה במכונת כביסה בבית,
הם יכולים להכין עוגה בביתברור שזה אפשרי
אז מה?הבוס שלי יכול גם לבצע את העבודה שלי
ולכן הוא יפטר אותי? -
אם הוא רוצה שיבנה בai רק שלא יחזור אליך לתקן באג ש ai יצר....
-
@ששא לדעתי אין בינתיים איום כלל על מתכנתים שנחשבים יזמים/עצמאיים/מנהלי צות/מוצר/לא משנה.
בינתיים מי שמשתמש בבינה מלאכותית חייב להיות עם כישורי תכנות/אפיון חזקים כדי שייצא לו מוצר נורמלי ובר תחזוק.
מה שלמשל הביא פה @מעלה-ומוריד שהוא יצר זה במידה רבה ביותר בגלל כישוריו. -
@ששא לדעתי אין בינתיים איום כלל על מתכנתים שנחשבים יזמים/עצמאיים/מנהלי צות/מוצר/לא משנה.
בינתיים מי שמשתמש בבינה מלאכותית חייב להיות עם כישורי תכנות/אפיון חזקים כדי שייצא לו מוצר נורמלי ובר תחזוק.
מה שלמשל הביא פה @מעלה-ומוריד שהוא יצר זה במידה רבה ביותר בגלל כישוריו. -
אז מה? להגיד להם שהם באמת יכולים ללכת אליו? לקוחות מניין?@ששא כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
ויש לי לא פעם שלקוחות שואלים אותי - "אולי אני פשוט יכול לבקש את כל זה מהAI ואז לא אצטרך כלל לשלם לך?"
למה הם שואלים אותך? שינסו לבקש מהAI ויראו האם מצליח להם או לא.
זה כמו שיתקשרו לאינסטלטור לשאול "אני יכול לפתוח סתימה בכיור לבד למה שאזמין אותך?" -
@ששא כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
ויש לי לא פעם שלקוחות שואלים אותי - "אולי אני פשוט יכול לבקש את כל זה מהAI ואז לא אצטרך כלל לשלם לך?"
זה כמו שיתקשרו לאינסטלטור לשאול "אני יכול לפתוח סתימה בכיור לבד למה שאזמין אותך?"@nigun כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
זה כמו שיתקשרו לאינסטלטור לשאול "אני יכול לפתוח סתימה בכיור לבד למה שאזמין אותך?"
ואכן הרבה מדברים ככה עם אינסטלטור..
זה משא ומתן מקדים לשמיעת גובה הסכום... יחד עם קצת סקרנות ישראלית ישירה ונחמדה. -
מה שלמשל הביא פה @מעלה-ומוריד שהוא יצר זה במידה רבה ביותר בגלל כישוריו.@dovid וכל מי שעוד ענה פה (@ivrtikshoret @meir-lamdan @mekev @nigun @יהודי-טוב)
התשובות שלהם אכן נכונות, אבל באמת יש כן לAI כיום יכולות לבנות אתרים יפים, אולי אכן לא אתרים מסובכים אבל אתרים פשוטים שכוללים למשל התחברות ואלפון משתמשים עם הוספת/עריכת משתמשים את זה נראה לי שהוא כן יכול לעשות מאוד יפה (וכמו שכתב @meir-lamdan), ועל זה דיברתי
כי לא בכל יום יש לי פרוייקטים כבדים ומסובכים שבלתי אפשרי לבנות עם AI, יש לי גם מספיק פרוייקטים קטנים שאותם אפשר לבנות לגמרי עם AI (וברוב הפעמים לא יצטרכו לחזור אלי לתיקונים) ועל זה היתה שאלתי
אני לא מחפש להדגיש את היתרון של הAI, אני כן מחדד שהתשובות שהלקוח ילך ויחזור לתיקון באגים וכדומה אינם נכונות בפרוייקטים קטנים
ועל זה אני חוזר ושואל את הפוסט הראשון -
ככל ומדובר באתר תדמית וכו' שלא איכפת ללקוח שמשהו יקרה לאתר שלו, לכחתילה תשלח אותו ל base44 וכו,
כאשר מדובר באתר ניהול שאמור לנהל מידע של הלקוח וכו' תוכל להדגיש ללקוח, שבנוסף לבנייה עצמה שאת זה הוא אולי יוכל לבנות בai, דבר ראשון מבחינת יעילות סביר להניח שכאשר האתר שלו יגדל זה לא יעבוד כמצופה ווודאי שלא במהירות המצופה, ובנוסף מבחינת אבטחת מידע צריך להכיר טוב טוב את כל המערכות בשביל לראות שבאמת אין באמת בעיות אבטחה בנתיים כל הכלים שנבנו ב ai בדרך כלל מצאו שם בעיות אבטחה חמורות, ובפרט כשמדובר במישהו שאין לו שמץ של מושג בקוד. -
@meir-lamdan כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
לדוגמה מי שיש לו בלוג כלכלי ורוצה להוסיף באתר שלו מחשבון ריבית דריבית עם גרפים וכו', אם בעבר היה צריך לבקש ממתכנת שיעשה את זה, היום הוא יכול לעשות את זה לבד ומסתמא גם הרבה יותר מוצלח.
יותר מוצלח - לא הגיוני. המתכנת גם יכול לעשות עם AI.
המתכנתים הם הראשונים שמומלץ להם לעבוד עם AI או לפחות להכיר טוב, אחרת הם נשארים מאחור ביחס למקצוע עצמו.@nigun כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
נראה לי הפוך, זה שהם שואלים, מראה שהם ניסו ולא הלך (או לא בא להם בטוב, וזה גם הגיוני בחלק מהטיפוסים).
לדעתי התשובה לא צריכה להיות מתחכמת (אין לך סיכוי, תנסה ותראה וכדו').
התשובה הפשוטה היא שזה שירות שניתן למי שזה מתאים לו, ויש פה הרבה ענין של ניסיון וידע שמקצרים את הדרך בהרבה מקרים.אגב, שערי פרנסה לא ננעלו.
אם פעם אנשים העסיקו עובדים בסידור טפסים וניירת למשל, כי התעצלו או לא שווה להם לעשות בעצמם, אז היום אנשים מעסיקים עובדים כי מתעצלים או לא נח להם להתעסק עם פרומפט למנועי AI. הם טובים במשהו אחר.@אף-אחד-3 כתב במה עונים ללקוחות ששואלים האם אפשר לבנות את מה שאני בונה בAI?:
הם יכולים לבקש ולקבל משהו עובד אבל לא כזה שכדאי להטמיע אותו ברוב המקרים
זה נתון שיכול להשתפר בעתיד הקרוב. השאלה מה הוא יענה אז..
אנשים מנוסים אמרו לי שחלק מהרצון של ארגונים ואנשים שמבקשים תוכנה בהתאמה אישית (שזה לא מישהו שמפתח מוצר כלשהו ומחפש מתכנת, אלא CRM ארגוני שתפור להם) זה להוריד את האחריות הטכנולוגית מהם, כלומר לקבל מישהו שמייעץ להם בכל שלב ובכל צעד.
זה אפשרי בשני דרכים: 1- שיבנה להם תוכנה עם UI מבריק, שהכל נמצא במקום והתפעול הוא קלי קלות. 2 - שיהיה זמין להם בטלפון..
בכל דרך שלא תהיה, מי שילמד להיות טוב בקטע הספציפי הזה (וכמובן צריך את הדרך למצוא את הלקוחות) אין היתכנות שהבינה מחליפה אותו..
זה מתחבר עם התשובה לשאלה הזו: לא כל מה שהמתכנת עושה זה פיתוח.
עוד דבר:
יש סבורים שפיתוח מונחה פרומפט, יותר קל למי שאינו מפתח.
ויש חולקים ואומרים להיפך.
כשזה מגיע יותר לעומק או כשהקוד מתנפח, אין שום ספק שלמתכנת שיש הבנה בקוד עצמו, יש יתרון גדול מאד. הוא פשוט מכניס את הפרומפט הנכון..