מודלי שפה בקוד פתוח - שימושים בתעשייה
-
יש באזז רציני סביב פיתוחים של מודלי שפה בקוד פתוח.
השאלה שלי היא למה זה נועד בעצם.
אני מבין שמודלי סיווג זה דבר שימושי, בגלל שהפלט מגיע בתבנית צפויה, ואפשר לרתום אותם להחלטות אוטונומיות על ידי קוד שקורא את הפלט שלהם.
אבל למודל שפה אין פלט דטרמינסטי, ואפילו עם רג'קס אי אפשר לקרוא את הפלט, כך שלכאורה לא ניתן להשתמש בו לביצוע אוטונומי.
אמנם ישנם מודלים שתומכים ב function calling, אבל אני תוהה האם זו באמת הדרך היחידה להפיק תועלת מהעולם הענק של ה LLM? אם זה היה באמת כך זו היתה צריכה להיות דרישה התחלתית מכל מודל, שידע להפיק קריאה לפונקציות? -
אני מבין שמודלי סיווג זה דבר שימושי, בגלל שהפלט מגיע בתבנית צפויה, ואפשר לרתום אותם להחלטות אוטונומיות על ידי קוד שקורא את הפלט שלהם.
אבל למודל שפה אין פלט דטרמינסטי, ואפילו עם רג'קס אי אפשר לקרוא את הפלט, כך שלכאורה לא ניתן להשתמש בו לביצוע אוטונומי.
אמנם ישנם מודלים שתומכים ב function calling, אבל אני תוהה האם זו באמת הדרך היחידה להפיק תועלת מהעולם הענק של ה LLM? אם זה היה באמת כך זו היתה צריכה להיות דרישה התחלתית מכל מודל, שידע להפיק קריאה לפונקציות?@יוסף-בן-שמעון למודלי קוד פתוח יש את כל השימושים של מודל בקוד סגור עם שלל יתרונות נוספים כמו עלויות, לא להיות תלוי בחברה חיצונית, אבטחה, יכולת התאמה לצרכים מיוחדים
@יוסף-בן-שמעון כתב במודלי שפה בקוד פתוח - שימושים בתעשייה:
המודלים כבר מספיק חכמים כדי להחזיר פלט במבנה שתבקש
ואגב לLLM יש פלט דטרמיניסטי, הרי בסוף הLLM רק חוזה את הטוקן הבא בכל פעם על סמך כל הטוקנים עד הנקודה הנוכחית, ולכן אותו קלט ואותם פרמטרים (טמפרטורה וכו') ואותו seed (סה"כ מספר) יחזירו תמיד את אותה התשובה בדיוק,
רק שהממשקים מאחורי הקלעים מכניסים מספר seed אקראי כדי שהתוצאה תהיה שונה כל פעם, בAPI של OpenAI לדוגמה יש לך אפשרות לשלוט על הseed -
אמנם ישנם מודלים שתומכים ב function calling, אבל אני תוהה האם זו באמת הדרך היחידה להפיק תועלת מהעולם הענק של ה LLM? אם זה היה באמת כך זו היתה צריכה להיות דרישה התחלתית מכל מודל, שידע להפיק קריאה לפונקציות? -
תודה על התשובות
האם יש למישהו דוגמה מעשית לשימוש LLM בקוד פתוח בתעשייה?
הסיבה צריכה להיות טובה, לדוגמה אבטחת מידע, כי עלויות זה בדרך כלל יותר יקר להחזיק חומרה מתאימה מאשר לפנות ל API קנייני -
תודה על התשובות
האם יש למישהו דוגמה מעשית לשימוש LLM בקוד פתוח בתעשייה?
הסיבה צריכה להיות טובה, לדוגמה אבטחת מידע, כי עלויות זה בדרך כלל יותר יקר להחזיק חומרה מתאימה מאשר לפנות ל API קנייני@יוסף-בן-שמעון כתב במודלי שפה בקוד פתוח - שימושים בתעשייה:
הסיבה צריכה להיות טובה, לדוגמה אבטחת מידע, כי עלויות זה בדרך כלל יותר יקר להחזיק חומרה מתאימה מאשר לפנות ל API קנייני
יש חברות שמריצים לך את המודל בקוד פתוח המחיר הרבה יותר נמוך מהמודלים הקניניים
למשל Kimi K2 עולה בopenrouter
$0.088/M input tokens
$0.088/M output tokensיש גם חברות שנותים לך GPU כSaaS ואתה משלם לפי שניה\שעה של שימוש בלי שמידע יוצא החוצה
-
אמנם ישנם מודלים שתומכים ב function calling, אבל אני תוהה האם זו באמת הדרך היחידה להפיק תועלת מהעולם הענק של ה LLM? אם זה היה באמת כך זו היתה צריכה להיות דרישה התחלתית מכל מודל, שידע להפיק קריאה לפונקציות?