Sql Server Operation Studio
-
Sql Server Operation Studio זו תוכנה חדשה, בקוד פתוח, להתנהלות מול מסדי נתונים (מסוגי MSSQL, AZURE).
היא נראית העתק מושלם של VSCODE: לא רק שהיא בנויה באלקטרון וחוצה פלטפורמות, אלא היא ממש עם אותו עיצוב וזה ממש בא לסמל שזה "אותו משפחה", מה שאולי רומז על ילדים נוספים שעתידים לבוא במשפחה זו.אם תשאלו, הלא זה בדיוק תפקידה של התוכנה הותיקה בשם SSMS - Sql Server Management Studio? אההמממ אינני יודע לענות על זה בדיוק (נראה לי שגם הם לא ), זה נראה שמעלה תהיה קלילות וריבוי פלטפורמות (כמו הVSCODE מול הVS המלא).
כמו בכל דבר צעיר, יש כוחות רעננים והתלהבות גדולה, ואז מגיעים המון שיפורי נוחות וויזואל, השלמה אוטמטית משופרת וחדשנות. אני בל"נ אבדוק אותה, ואם אראה טעם אוסיף פוסט התרשמות אישית.
-
אתה משווה במהירות? לא נראה לי הפרמטר החשוב פה (אם כי אצלי היא מהירה יותר מהSSMS).
ההשלמה אוטומטית, Snippets מוכנים להרבה הרבה דברים, Peek To Definition שמראה לך בחלון צף את הגדרות הטבלה/אלמנט נוכחי ("זה int או varchar?"...) ובכלל כל החויית משתמש, מצויינים - וכל זה בגירסה שהיא Preview לגמרי.
היא נוחה מאוד מאוד. המון אפשרויות נחמדות. למשל בשאילתה יש לחצן Explain לראות את עלות השאילתה ואופן הביצוע, בתוצאות ישאפשרות ייצוא לCSV, אקסל, JSON, ותרשים! (שאפשר לשמור אותו כתמונה בלחיצת כפתור).
כנראה שגם יגיעו תוספים חינמיים נחמדים בהמשך. -
@dovid אמר בSql Server Operation Studio:
המהירות בכלי כזה זה ממש לא הנושא
לא כשהוא נתקע 5 דקות בשביל להשלים לי את המשפט...
והפיתרון היחיד הוא להעיף אותו....
עוד דוגמא, ביקשתי סלקט על 1000 רשומות מטבלה שיש בה 2 רשומות בפועל.
גם נתקע...
אני מתחיל לחשוד אולי הבעייה בשרת שלי.
אבל זה שרת פיתוח דיי חזק.