אפליקציית wpf מקומפלת ל־.NET Framework 4.7.2 לא עובדת על Windows 11
-
אני עובד על אפליקציית WPF שמקומפלת עם .NET Framework v4.7.2
לפי ההבנה שלי, .NET Framework אמור להיות backward compatible, ולכן אם אני משתמש רק בפונקציות שקיימות ב־4.7.2 — האפליקציה אמורה לעבוד גם על Windows 11 (שבו מותקן כבר 4.8)/
אבל בפועל — על כמה מחשבים עם Windows 11, האפליקציה לא נפתחת כלל
במחשבים עם Windows 8.1/10 הכל עובד כרגיל.
ואם אני מקמפל ל .NET Framework v4.8 הכל עובד בווינדוס 11.הסיבה שאני עובד עם 4.7.2 בגלל שחלק מהמשתמשים שלי עדיין משתמשים בווינדוס 8 ואני רוצה לחסוך לעצמי את הצורך להפיץ גם /netframework ובפרט שזה יהפוך את קובץ ההתקנה להרבה יותר כבד ממה שהוא כעת.
מישהו נתקל בתופעה דומה?
האם יכול להיות שה־Windows 11 בכלל לא טוען את גרסת 4.7.2 למרות התאימות לאחור?אשמח מאוד לרעיונות, כיווני בדיקה, או כל חוויה דומה
-
כאשר אתה מנסה לפתוח את התוכנה ב-Windows 11 והיא לא נפתחת, בצע את השלבים הבאים:
פתח את Event Viewer – ניתן לחפש אותו בתפריט ההתחל או להריץ את הפקודה eventvwr בחלון ההפעלה (Win + R).
בצד ימין, לחץ על Windows Logs ולאחר מכן על Application.
בחלק המרכזי של המסך תראה רשימה של לוגים.
חפש לוגים אדומים (שגיאות) הקשורים לאפליקציה – לרוב יהיו שניים כאלו שמצביעים על כישלון בפתיחת התוכנה.
פתח את הלוגים ונסה להבין מהי הסיבה לשגיאה.
במקרים רבים, השגיאה נגרמת בגלל שגרסת .NET מסוימת אינה מותקנת במחשב. בתוך הלוג תוכל למצוא גם קישור ישיר להורדת הגרסה החסרה.
בהצלחה!
-
@Mordechai-0 זה נראה AI מהסוג הדפוק....
במקרים רבים, השגיאה נגרמת בגלל שגרסת .NET מסוימת אינה מותקנת במחשב. בתוך הלוג תוכל למצוא גם קישור ישיר להורדת הגרסה החסרה.
זהו שבכל win11 מה שנסגר כ4.8 עובד ללא התקנה, אז הוא לא מבין למה 4.7 לא יכול להתקבל על ידו.
-
@dovid כתב באפליקציית wpf מקומפלת ל־.NET Framework 4.7.2 לא עובדת על Windows 11:
@Mordechai-0 זה נראה AI מהסוג הדפוק....
חברינו היקר ביקש כיווני בדיקה, וזה בדיוק מה שנתתי לו – כלי פשוט שיכול לעזור להבין מה קורה אצלו במחשב, בלי להיכנס לדיון עקרוני על גרסאות .NET ומה "אמור" לעבוד.
ולגבי ה-AI – אתה לא באמת חושב שאני מבקש פתרונות לפורום מה-AI
אגב זה נוסח גם ע"י הAI
-
@Mordechai-0 כתב באפליקציית wpf מקומפלת ל־.NET Framework 4.7.2 לא עובדת על Windows 11:
חברינו היקר ביקש כיווני בדיקה, וזה בדיוק מה שנתתי לו – כלי פשוט שיכול לעזור להבין מה קורה אצלו במחשב, בלי להיכנס לדיון עקרוני על גרסאות .NET ומה "אמור" לעבוד.
השאלה שלו בתמצית זה איך לגרום לNET 4.8 לכבד תוכנה שנסגרה בNET 4.7, אתה לא מקדם אותו במילימטר.
הוא סיפר:
א. אני סוגר ב NET 4.8 זה עובד מצויין ב11, אבל לא עובד ב10 בלי עדכון NET
ב. אני סוגר בNET 4.7 זה לא עובד ב11
ג. אני רוצה לסגור באופן שיתאים לשניהםכיווני הבדיקה שהוא רצה הם לשאלתו ולא לשאלות אחרות שיוצאות מהפוסט שלו.
אולי ההודעה שלך עוזרת לוודא שהבעיה היא פרימוורק חסר, יכול להיות.
אגב, לא באמת חשבתי שזה AI אלא חשבתי קריאה שטחית של פוסט שניבה תשובה שהזכירה לי AI של פעם.