תוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא
-
@צדיק-תמים כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
פיד RSS לדוגמה: https://www.jdn.co.il/feed
זה גם חסום לי בנטפרי אולי י ש אפשרות להוסיף סקריפט שעושה זאת לבד
-
@צדיק-תמים שאלתי בבינה מלאכותית מה אפשר לעשות זה מה שענו לי מי שיכול להסביר לי מה לעשות
להלן כל סדר השיחותמה שאני כתבתי זה נטוי ומודגש
יש איזה אתר מסויים שאני נכנס אליו כל יום ויש כל מיני כתבות והם לא מסודרים שם לפי סדר האם יש איזה אפשרות לייצר סקריפט או תוכנה לצבוע את מה שלא קראתי בצבע אחר
כן, אפשר לכתוב סקריפט או תוכנה שתזהה כתבות שלא קראת ותצבע אותן בצבע אחר. תהליך זה יכול לכלול את השלבים הבאים:
-
זיהוי הכתבות: ניתן להשתמש ב-HTML ו-CSS כדי לזהות את הכתבות באתר. תוכל להשתמש בספריות כמו BeautifulSoup (ב-Python) או Cheerio (ב-JavaScript) כדי לחלץ את המידע מהדף.
-
שמירת מצב קריאה: תוכל לשמור את הכתבות שקראת בעזרת Local Storage בדפדפן או בעזרת מסד נתונים קטן (כמו SQLite) אם אתה מפתח תוכנה.
-
צביעה: לאחר זיהוי הכתבות שלא קראת, תוכל לשנות את ה-CSS שלהן כדי להציג אותן בצבע שונה.
-
אוטומציה: אם אתה רוצה שהסקריפט יפעל אוטומטית, תוכל להשתמש ב-JavaScript כדי להריץ את הקוד בכל פעם שאתה נכנס לאתר.
אם יש לך שאלות נוספות על אחד מהשלבים או על טכנולוגיות ספציפיות, אני כאן לעזור.
אני רוצה לשמוע עוד פרטים
אנא ציין באיזה חלק מהתהליך אתה מעוניין לשמוע פרטים נוספים, כמו זיהוי הכתבות, שמירת מצב קריאה, צביעה או אוטומציה. אני כאן לעזור בשאלות טכניות ספציפיות.
אוטומציה
אוטומציה של סקריפט שיבצע את הפעולות הנדרשות באופן אוטומטי יכולה להתבצע בכמה דרכים, תלוי באיזה טכנולוגיות אתה רוצה להשתמש. הנה כמה אפשרויות:
-
תוספי דפדפן (Browser Extensions):
- תוכל לפתח תוסף לדפדפן (כמו Chrome או Firefox) שיטען את הקוד שלך בכל פעם שהאתר נפתח.
- תוכל להשתמש ב-JavaScript כדי לזהות את הכתבות באתר ולבצע שינויים ב-CSS שלהן.
-
סקריפטים של משתמש (User Scripts):
- תוכל להשתמש בכלים כמו Tampermonkey או Greasemonkey, שמאפשרים להריץ סקריפטים מותאמים אישית על אתרים ספציפיים.
- הסקריפט שלך יכול לבדוק את הכתבות, לשמור את מצב הקריאה ולצבוע את הכתבות שלא קראת.
-
אוטומציה עם Selenium:
- אם אתה רוצה להריץ את הסקריפט שלך בסביבה אוטומטית, תוכל להשתמש ב-Selenium, ספריית אוטומציה לדפדפנים.
- תוכל לכתוב סקריפט ב-Python או JavaScript שיגלוש לאתר, יאסוף את המידע ויבצע את השינויים הנדרשים.
-
Cron Jobs (למערכות לינוקס):
- אם אתה רוצה להריץ סקריפט באופן קבוע, תוכל להגדיר Cron Job שיריץ את הסקריפט שלך בכל פרק זמן שתרצה.
אם יש לך שאלות נוספות לגבי כל אחת מהשיטות או אם אתה צריך דוגמאות קוד, אני כאן לעזור.
אני צריך קוד וגם תסביר לי איפה להכניס את הקוד
כדי לעזור לך, אני צריך לדעת באיזה טכנולוגיה או שפה אתה מעוניין להשתמש. האם אתה מתכוון להשתמש ב-JavaScript לתוסף דפדפן, או אולי ב-Python עם Selenium? בבקשה ציין את הטכנולוגיה כדי שאוכל לספק לך דוגמת קוד מתאימה והסבר על איך להכניס אותה.
אוטומציה עם Selenium:
אוטומציה עם Selenium
Selenium היא ספריית אוטומציה פופולרית לדפדפנים. הנה דוגמת קוד ב-Python שמדגימה איך להשתמש ב-Selenium כדי לגשת לאתר ולבצע פעולה פשוטה, כמו לחיצה על כפתור.
דרישות:
-
התקן את Selenium:
pip install selenium
-
הורד את WebDriver המתאים לדפדפן שלך (למשל, ChromeDriver אם אתה משתמש ב-Google Chrome).
דוגמת קוד:
from selenium import webdriver from selenium.webdriver.common.by import By import time # הגדרת נתיב ל-WebDriver driver = webdriver.Chrome(executable_path='/path/to/chromedriver') # פתח את האתר driver.get('https://example.com') # המתן שהעמוד יטען time.sleep(2) # חפש אלמנט ולחץ עליו (שנה את ה-BY וה-SELECTOR לפי הצורך) element = driver.find_element(By.ID, 'element_id') element.click() # סגור את הדפדפן driver.quit()
היכן להכניס את הקוד:
- צור קובץ Python: פתח עורך טקסט או IDE כמו PyCharm, Visual Studio Code, או כל עורך אחר שאתה אוהב. צור קובץ חדש עם סיומת
.py
, לדוגמהautomation_script.py
. - הדבק את הקוד: העתק את הקוד לדוגמה והדבק אותו בקובץ שיצרת.
- עדכן את הנתיב ל-WebDriver: ודא שהנתיב ל-Chromedriver נכון במחשב שלך.
- הרץ את הסקריפט: פתח את טרמינל או CMD, נווט לתיקייה שבה שמרת את הקובץ והרץ:
python automation_script.py
Cron Jobs (למערכות לינוקס)
אם אתה רוצה להריץ את הסקריפט שלך באופן אוטומטי באמצעות Cron Job, בצע את הצעדים הבאים:
-
פתח את ה-Crontab:
crontab -e
-
הוסף שורה חדשה: הוסף שורה חדשה כדי להריץ את הסקריפט שלך בזמנים הרצויים. לדוגמה, כדי להריץ את הסקריפט כל יום בשעה 2:00 לפנות בוקר:
0 2 * * * /usr/bin/python3 /path/to/your/automation_script.py
ודא לשנות את הנתיב ל-Python ואת הנתיב לסקריפט שלך בהתאם.
-
שמור וסגור את הקובץ: לאחר שהוספת את השורה, שמור את השינויים וסגור את העורך.
אם יש לך שאלות נוספות או צורך בהבהרות נוספות, אני כאן לעזור.
-
-
שאלתי בבינה מלאכותית מה אפשר לעשות זה מה שענו לי מי שיכול להסביר לי מה לעשות
להלן כל סדר השיחותמה שאני כתבתי זה נטוי ומודגש
יש איזה אתר מסויים שאני נכנס אליו כל יום ויש כל מיני כתבות והם לא מסודרים שם לפי סדר האם יש איזה אפשרות לייצר סקריפט או תוכנה לצבוע את מה שלא קראתי בצבע אחר
כן, אפשר לכתוב סקריפט או תוכנה שתזהה כתבות שלא קראת ותצבע אותן בצבע אחר. תהליך זה יכול לכלול את השלבים הבאים:
-
זיהוי הכתבות: ניתן להשתמש ב-HTML ו-CSS כדי לזהות את הכתבות באתר. תוכל להשתמש בספריות כמו BeautifulSoup (ב-Python) או Cheerio (ב-JavaScript) כדי לחלץ את המידע מהדף.
-
שמירת מצב קריאה: תוכל לשמור את הכתבות שקראת בעזרת Local Storage בדפדפן או בעזרת מסד נתונים קטן (כמו SQLite) אם אתה מפתח תוכנה.
-
צביעה: לאחר זיהוי הכתבות שלא קראת, תוכל לשנות את ה-CSS שלהן כדי להציג אותן בצבע שונה.
-
אוטומציה: אם אתה רוצה שהסקריפט יפעל אוטומטית, תוכל להשתמש ב-JavaScript כדי להריץ את הקוד בכל פעם שאתה נכנס לאתר.
אני רוצה לשמוע עוד פרטים
אנא ציין באיזה חלק מהתהליך אתה מעוניין לשמוע פרטים נוספים, כמו זיהוי הכתבות, שמירת מצב קריאה, צביעה או אוטומציה. אני כאן לעזור בשאלות טכניות ספציפיות.
אוטומציה
אוטומציה של סקריפט שיבצע את הפעולות הנדרשות באופן אוטומטי יכולה להתבצע בכמה דרכים, תלוי באיזה טכנולוגיות אתה רוצה להשתמש. הנה כמה אפשרויות:
-
- תוכל לפתח תוסף לדפדפן (כמו Chrome או Firefox) שיטען את הקוד שלך בכל פעם שהאתר נפתח.
-
- תוכל להשתמש בכלים כמו Tampermonkey או Greasemonkey, שמאפשרים להריץ סקריפטים מותאמים אישית על אתרים ספציפיים.
- הסקריפט שלך יכול לבדוק את הכתבות, לשמור את מצב הקריאה ולצבוע את הכתבות שלא קראת.
-
אוטומציה עם Selenium:
- אם אתה רוצה להריץ את הסקריפט שלך בסביבה אוטומטית, תוכל להשתמש ב-Selenium, ספריית אוטומציה לדפדפנים.
- תוכל לכתוב סקריפט ב-Python או JavaScript שיגלוש לאתר, יאסוף את המידע ויבצע את השינויים הנדרשים.
-
- אם אתה רוצה להריץ סקריפט באופן קבוע, תוכל להגדיר Cron Job שיריץ את הסקריפט שלך בכל פרק זמן שתרצה.
אם יש לך שאלות נוספות לגבי כל אחת מהשיטות או אם אתה צריך דוגמאות קוד, אני כאן לעזור.
כדי לעזור לך, אני צריך לדעת באיזה טכנולוגיה או שפה אתה מעוניין להשתמש. האם אתה מתכוון להשתמש ב-JavaScript לתוסף דפדפן, או אולי ב-Python עם Selenium? בבקשה ציין את הטכנולוגיה כדי שאוכל לספק לך דוגמת קוד מתאימה והסבר על איך להכניס אותה.
אוטומציה עם Selenium:
אוטומציה עם Selenium
Selenium היא ספריית אוטומציה פופולרית לדפדפנים. הנה דוגמת קוד ב-Python שמדגימה איך להשתמש ב-Selenium כדי לגשת לאתר ולבצע פעולה פשוטה, כמו לחיצה על כפתור.
דרישות:
-
התקן את Selenium:
pip install selenium
-
הורד את WebDriver המתאים לדפדפן שלך (למשל, ChromeDriver אם אתה משתמש ב-Google Chrome).
דוגמת קוד:
from selenium import webdriver from selenium.webdriver.common.by import By import time # הגדרת נתיב ל-WebDriver driver = webdriver.Chrome(executable_path='/path/to/chromedriver') # פתח את האתר driver.get('https://example.com') # המתן שהעמוד יטען time.sleep(2) # חפש אלמנט ולחץ עליו (שנה את ה-BY וה-SELECTOR לפי הצורך) element = driver.find_element(By.ID, 'element_id') element.click() # סגור את הדפדפן driver.quit()
היכן להכניס את הקוד:
- צור קובץ Python: פתח עורך טקסט או IDE כמו PyCharm, Visual Studio Code, או כל עורך אחר שאתה אוהב. צור קובץ חדש עם סיומת
.py
אם אתה רוצה להריץ את הסקריפט שלך באופן אוטומטי באמצעות Cron Job, בצע את הצעדים הבאים:
-
פתח את ה-Crontab:
crontab -e
-
הוסף שורה חדשה: הוסף שורה חדשה כדי להריץ את הסקריפט שלך בזמנים הרצויים. לדוגמה, כדי להריץ את הסקריפט כל יום בשעה 2:00 לפנות בוקר:
-
-
-
-
-
-
-
אני רוצה לשמוע עוד פרטים
אוטומציה
-
-
-
אוטומציה עם Selenium:
-
אוטומציה עם Selenium:
אוטומציה עם Selenium
דרישות:
-
התקן את Selenium:
pip install selenium
-
דוגמת קוד:
היכן להכניס את הקוד:
.py
-
פתח את ה-Crontab:
crontab -e
-
-
-
-
@THMV כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
פיד RSS לדוגמה: https://www.jdn.co.il/feed
זה גם חסום לי בנטפרי אולי י ש אפשרות להוסיף סקריפט שעושה זאת לבד
זה רק דוגמה, כיוון שלא כתבת באיזה אתר מדובר
קח את הכתובת של האתר המדובר, ותוסיף /feed בסוף הכתובת -
@yossiz כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
יימח שמו של הבינה המלאכותית
ולו רק מפני שהוא מעורר בי נטיות אלימות כלפיו...צ"ע...
אבל כדי שלא יהיה הגיליון חלק, אכתוב את אשר על ליבי
הבינה המלאכותית היא כלי נהדר, אני נעזר בה רבות, למרות שבעבר לא חשבתי כךגיליתי שאם משתמשים בה נכון, היא יכולה לקצר תהליכים, רק צריך לדעת באיזה תחומים היא יכולה לעזור.
היא מסתמא לא תדע לפתור לי בעיות בקוד, אבל היא תדע לכתוב לי קוד (ספגטי) מאפס, היא יודעת להנחות אותי איזה כלים לחפש, ויודעת לתת לי מושגים בעניינים שאני לא מכיר.כדאי ללמוד איך להעזר בה, היא עוזרת בהמון תחומים.
לדוגמא, לשאלת @THMV , אם הייתי צריך להגיע לפיתרון בלי לדעת לכתוב קוד, הייתי שואל כך:
אין לי ידע בתכנות, אני רוצה קוד פשוט שיקרא לי הזנות RSS ויביא לי רק מה שלא קראתי, אבל שיהיה לי פשוט להריץ את הקוד בדפדפן או משהו דומה
וזה מה שהיא עונה:
כדי לקרוא הזנות RSS ולסנן את אלו שלא קראת, ניתן להשתמש בקוד JavaScript פשוט שירוץ בדפדפן שלך. הנה קוד שמבצע את הפעולה הזו:
איך זה עובד:
- הקוד בודק את ההזנות RSS שלך.
- הוא מוציא את הפריטים שלא קראת, בהתבסס על השם או מזהה ייחודי של כל פריט.
- אתה יכול להריץ את הקוד בדפדפן דרך כלי המפתחים.
דוגמת קוד JavaScript:
הקוד הזה פשוט קורא את הזנת RSS שלך ומציג רק את הפריטים שלא קראת, אם שמרת את המידע על מה קראת (למשל, באמצעות cookies או אחסון מקומי).
<!DOCTYPE html> <html lang="he"> <head> <meta charset="UTF-8"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"> <title>RSS Reader</title> <script> async function fetchRSS() { const rssUrl = 'https://rss.example.com/feed'; // הכנס כאן את ה-URL של ה-RSS שלך try { const response = await fetch(rssUrl); const text = await response.text(); const parser = new DOMParser(); const xmlDoc = parser.parseFromString(text, "application/xml"); const items = xmlDoc.querySelectorAll("item"); const unreadItems = []; items.forEach(item => { const title = item.querySelector("title").textContent; const link = item.querySelector("link").textContent; // בודק אם קראת את הפריט הזה (ניתן לשפר זאת על ידי שמירה בלוקלסטורג' או בעוגיות) const readItems = JSON.parse(localStorage.getItem('readItems') || '[]'); if (!readItems.includes(link)) { unreadItems.push({ title, link }); } }); // הצגת הפריטים שלא קראת displayUnreadItems(unreadItems); } catch (error) { console.error('Error fetching RSS feed:', error); } } function displayUnreadItems(items) { const list = document.getElementById("unreadItems"); list.innerHTML = ''; // לנקות את התצוגה הישנה items.forEach(item => { const listItem = document.createElement("li"); listItem.innerHTML = `<a href="${item.link}" target="_blank">${item.title}</a>`; list.appendChild(listItem); }); } // פונקציה לסימון פריט כנקרא function markAsRead(link) { const readItems = JSON.parse(localStorage.getItem('readItems') || '[]'); if (!readItems.includes(link)) { readItems.push(link); localStorage.setItem('readItems', JSON.stringify(readItems)); } } window.onload = fetchRSS; </script> </head> <body> <h1>RSS Reader - פריטים שלא קראת</h1> <ul id="unreadItems"> <!-- כאן יופיעו הפריטים שלא קראת --> </ul> </body> </html>
הסבר על הקוד:
- fetchRSS() - פונקציה זו טוענת את הזנת ה-RSS מהכתובת שציינת, מפענחת את ה-XML, ומסננת את הפריטים שלא קראת.
- displayUnreadItems() - מציגה את רשימת הפריטים שלא קראת בדף.
- markAsRead() - אם תלחץ על אחד מהקישורים, תוכל לסמן אותו כנקרא (באמצעות אחסון בלוקלסטורג').
- localStorage - הקוד משתמש ב-
localStorage
כדי לשמור את רשימת הפריטים שקראת, כך שהדפדפן יזכור את המידע גם אחרי טעינה מחדש של הדף.
איך להריץ את הקוד:
- פתח את דפדפן האינטרנט שלך.
- פתח כלי מפתחים על ידי לחיצה על F12 או קליק ימני על הדף ובחירת "Inspect".
- בחר בלשונית "Console".
- הדבק את הקוד בתיבת הקונסול ולחץ Enter.
- הקוד יטעין את הזנת ה-RSS ויציג את הפריטים שלא קראת.
הערות:
- יש להחליף את כתובת ה-RSS בכתובת הזנת ה-RSS שלך בשדה
rssUrl
. - אם אתה רוצה לסמן פריטים כנקראים, אתה יכול להוסיף פונקציה שתופעל כאשר תלחץ על הקישורים.
אם יש לך שאלות נוספות או אם אתה רוצה להוסיף פונקציות נוספות, אני כאן לעזור!
-
קח את הכתובת של האתר המדובר, ותוסיף /feed בסוף הכתובת
יש גם את זה שחלק מהאתרים מממשים
https://blog.whatwg.org/feed-autodiscovery -
-
@יוסף-בן-שמעון האם אתה יודע מה הםירוש בתיבת הקונסול כי כתוב לי כך
הדבק את הקוד בתיבת הקונסול ולחץ Enter.
כמו כן מה הפירוש יש להחליף את כתובת ה-RSS בכתובת הזנת ה-RSS שלך בשדה rssUrl. -
ניסיתי לשאול אותו בשבילך, וקיבלתי תוצאה שאני חושב יותר יפתור לך את הבעיה מאשר RSS.
ככה אתה קורא את התוכן באתר ההוא.שים לב שהקוד הזה מותאם לאתר https://www.geektime.co.il/
תנסה להבין מזה איך להתאים את זה לאתר שלך.
(תלחץ על F12 תלחץ על הסמן של העכבר בפינה השמאלית, תבחר את האלמנט של התקציר, זה יקפיץ לך את זה בחלונית בצד, תעתיק ותדביק לGPT, אתה יכול להמשיך בהתכתבות הזו, ולכתוב לו שאתה רוצה קוד לעוד אתר אם הוא יכול להתאים לך את הקוד לזה...https://chatgpt.com/share/67587d29-3574-8007-b7f8-0d85e37469f7
-
קח את הכתובת של האתר המדובר, ותוסיף /feed בסוף הכתובת
לא הבנתי מה עושים עם התוכנה שנפתחת אחרי שאני מוסיף לה את הקוד /feed זה נראה כמו צילום מסך שאפילו לא מצליח לגלגל את כל העמוד@יוסף-בן-שמעון כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
איך להריץ את הקוד:
פתח את דפדפן האינטרנט שלך.
פתח כלי מפתחים על ידי לחיצה על F12 או קליק ימני על הדף ובחירת "Inspect".
בחר בלשונית "Console".
הדבק את הקוד בתיבת הקונסול ולחץ Enter.
הקוד יטעין את הזנת ה-RSS ויציג את הפריטים שלא קראת.לא הבנתי לאיפה אני מכניס את הקוד איפה זה נקרא קונסול
מדובר על ההאתר הזה
תוך כדי כתיבת הפוסט הזה קיבלתי פוסט ממך תודה רבה שאתה ככה חושב עלי,
מה שהבנתי שיש לך איזה קוד שלא הבאת אותו אלא הבאת לי קישור ל GPT ששם יש את הקוד
GPT חסום לי -
-
-
@THMV כתב בתוסף או סקריפט שיכולים לומר לי מה כבר ראיתי ומה עדיין לא:
מדובר על האתר הזה
גם שורה זו "מוציא אותי מהכלים..."
@THMV תבדוק בהיסטוריית הפוסטים שלי, אני אדם מתון בד"כ
אבל נראה לי שלא קלטת שמאחורי הניקים בפורום יושבים בני אדם איכפתיים
לא מדובר ברובוטים שמקבלים שאלות דרך העיניים ופולטים תשובות דרך הפהזה לא מקובל כלל לבקש משהו מאנשים בלי להסביר את הפרטים הבסיסיים ביותר
לא חשבת לרגע שאולי הפרט השולי של איזה אתר מדובר יכול לעזור משהו פה?הדבקה של קיר טקסט מהעוזר האישי (בינה מלאכותית) שלך גם הפריע לי
אם יש לך עוזר אישי כל כך נחמד שמוכן לעזור לך, תבקש ממנו באמת לעזור לך,
הרי הוא "כאן לעזור!"
קיבלתי את הרושם שאתה אומר
"אין לי מושג איך עושים X
אבל אתם מתים לעזור לי הרי
אז הנה תשובה של העוזר האחר שלי
תפענח אותו ותביא לי את זה בחתיכות שאני יכול לבלוע"כללו של דבר, תנסה לחשוב על האנשים שמאחורי הניקים, הם איכפתיים ורוצים להיות חברים, תעשה להם חיים יותר קלים
-