אקסס: הכנסת הרבה שורות בטופס אחד עם פרמטרים מטופס אחר
-
תיאור:
תוכנת אקסס שמאגדת בתוכה את הציונים של כל הבנות בסמינר ומוציאה דוחות
טבלת תלמידות: מזהה, שם, כיתה (זה מה שנשתמש עכשיו...)
טבלת מקצועות: מזהה, מקצוע
טבלת ציונים: מזהה, תלמידה, כיתה, מקצוע, ציוןהמורה אמורה לבחור בטופס את הכיתה ואת המקצוע
ולאחר מכן אמור לעלות שמות כל התלמידות ושדה לעדכון הציון
וכמובן שיתעדכן בטבלת הציוניםהאם יש אפשרות לקחת פרמטרים מטופס אחת למשנהו?
האם יש אפשרות לפתוח טופס לעדכון עם שורות מרובות(שמות כל הכיתה)?אני אולי טועה במשהו?
תודה רבה
-
@לעזור-לכולם כתב באקסס: הכנסת הרבה שורות בטופס אחד עם פרמטרים מטופס אחר:
האם יש אפשרות לקחת פרמטרים מטופס אחת למשנהו?
האם יש אפשרות לפתוח טופס לעדכון עם שורות מרובות(שמות כל הכיתה)?התשובה היא כן, אלו מעשים שבכל יום
אני אולי טועה במשהו?
לענ"ד בצורת השאלה שלך
האם אתה סתם מתעניין האם הדבר אפשרי או שאתה מחפש מישהו שיבנה לך תוכנה?
האם יש לך ידע באקסס? אם כן, האם פיתחת משהו ונתקעת בצורך הזה?
נסה להציג את השאלה שלך כך שהיא תעורר יותר תשובות ופחות שאלות -
אין לי ידע באקסס
אבל יש לי ידע מצוין בתכנות ובSQL & DB
אני בונה עכשיו "תוכנה" באקסס כי אני צריך מיזוג עם WORD
אני תקוע עם הקטע של קבלת נתונים בטופס ולפי זה לבנות טופס אחר
ובטופס השני חלק מהשדות מכניסים נתונים ובטבלה יתעדכן גם הנתונים מהטופס הראשון
(כתבתי את המקרה למעלה)(נ.ב. לכל המעירים למיניהם, לא כולם התברכו בכישרון הכתיבה, כמעט לכל השאלות ששאלתי, קיבלתי הערות על סגנון הכתיבה, אם הפורום נועד רק לבעלי עט מושחזת, כדאי לציין זאת, איתכם הסליחה)
-
אבל יש לי ידע מצוין בתכנות ובSQL & DB
אני בונה עכשיו "תוכנה" באקסס כי אני צריך מיזוג עם WORDמה הכוונה מיזוג עם WORD? זה לא משהו שאתה יכול לעשות בשפת תכנות שאתה מכיר?
-
@חגי כתב באקסס: הכנסת הרבה שורות בטופס אחד עם פרמטרים מטופס אחר:
מה הכוונה מיזוג עם WORD? זה לא משהו שאתה יכול לעשות בשפת תכנות שאתה מכיר?
אפשר אבל מורכב (עכ"פ לדעתי)
אמור להיות הרבה יותר קל לעשות את זה באקסס
לא כך? -
@לעזור-לכולם אני לא יודע, לא כתבת מה זה מיזוג עם וורד
-
(נ.ב. לכל המעירים למיניהם, לא כולם התברכו בכישרון הכתיבה, כמעט לכל השאלות ששאלתי, קיבלתי הערות על סגנון הכתיבה, אם הפורום נועד רק לבעלי עט מושחזת, כדאי לציין זאת, איתכם הסליחה)
ראשית סליחה אם נטלתי חלק במתקפות שספגת.
אולי יש עלי (ו/או אחרים) אחריות של לא הקפדן מלמד, אבל אני חושב שאף אחד לא סתם מעיר על סגנון הכתיבה, מעירים כי השאלה עוררה קושי או תסכול, וזה נורמלי למי שמנסה לעזור והוא מרגיש שדוקא השואל לא מספיק נתן דעתו להיעזר.
כמובן שלעיתים זה שגוי, אבל זה כבר צריך לראות על שאלות של אחרים ולא של עצמך - קשה לראות בעיה בנוסח של שאלה כשמכירים את כל הרקע ומקבלים רושם שהכל כתוב ברור.כעת לחלק הראשון של לא הביישן למד. אם קשה לך לקבל הערות מוצדקות או פחות, אתה בחברה טובה של רוב האנשים שלא מעיזים לשאול.
כיון שכבר אזרת אומץ לשאול ויצאת במקצת מכלל לא הביישן למד, לך צעד נוסף, ותקבל תועלת מההערות, בביקורת מאנשים מקצועיים ומנוסים, אפילו על נוסח ושטויות כאלה, יש ערך גבוה למי שיודע לספוג את זה נכון.יש גם את העניין של ההערכה לעונים. זה שעונים בחינם זה לא אומר שזה לא בעל ערך שצריך לקחת בחשבון את ההפסד של הביקורת הלא נעימה מול התועלת שהם מביאים (אתה יכול לראות בהיסטוריה של הניקים שלדעת ביקרו אותך יותר מידי, האם הם מחפשים/מצליחים לעזור).
אגב, במקרה פה ש@OdedDvir היה המגיב-העונה-הרוצה לעזור (שדי בטח שבמקרה גמור יצא שעליו נענית ככה כי הוא כותב בכבוד מופלג לאנשים) אז אנשים בהחלט מוכנים לשלם כדי שייכנס להתייחס לשאלה שלהם, אז צריך גם לקחת את זה בחשבון המאזן... -
בניתי בעבר כזה דבר ואפילו יותר כי היה ממש תצוגת טבלה עם 20 מבחנים
לא מצליח למצוא/לזכור בדיוק
אנסה בקצרה לכתוב מה שזכור בערך
על כל שורת מבחן שפתחתי במערכת(לדוג' מבחן חומש פרשת נצבים) מיד נפתח שורות בטבלת ציונים
עם קוד מבחן + קוד תלמיד תואם + קוד רץ +שדה ציון ריק
(ידעתי מראש שהולך להיות כ-20מבחנים לקטגורית חומש לדוגמא)
יצרתי שאילה של רשימת התלמידים
וחיברתי 20 פעמים את טבלת המבחנים עם מסנן של מספר רץ מ-1 עד 20
ומסנן של הקטגוריה שייקח מהטופס
וכן מסנן של הכתה
הגדרתי - עדכונים לא עקביים
והפכתי את זה לטופס או שאילתת משנה
וכך בקלות היה אפשר לעדכן ציונים -
(נ.ב. לכל המעירים למיניהם, לא כולם התברכו בכישרון הכתיבה, כמעט לכל השאלות ששאלתי, קיבלתי הערות על סגנון הכתיבה, אם הפורום נועד רק לבעלי עט מושחזת, כדאי לציין זאת, איתכם הסליחה)
ההערה שלי לא הייתה ח"ו על הנוסח וסגנון הכתיבה, כאן ב"ה זה לא פורום כתיבה אומנותית, אין חובה להשתמש בלשון צחה ובסגנון רהוט, בביטויים ספרותיים או בשיבוצים מקראיים.
ההערה שלי הייתה ניסיון לעורר אותך לעזור לי לעזור לך. פשוט בהיתי בשאלה שלך וניסיתי באמת להבין מה אתה מבקש, וזה העלה אצלי כ"כ הרבה שאלות שגרמו לי להתעצל מלהתחיל חקירה נגדית כדי לבסוף להשיב לך. במקרים כאלו אני לרוב פשוט מתעלם מהשאלה, לא תמיד בלב שלם, כי באמת יש לי הרבה חשק לעזור, אבל הרבה פחות סבלנות וזמן.
לא בדקתי את כל הפורום, אבל אני משער שסטטיסטית יש לך הרבה יותר סיכוי לקבל משוב מועיל על שאלה מושקעת ומפורטת, או קצרה ומדוייקת.
זכור שיש כאן שני צדדים, אתה הוא זה שמבקש עזרה, בוא נסכים שחלקך במאמץ המשותף לא יהיה פחות מחלק הצד המסייע?