שיתוף | סקריפט שעוזר לפעולות גיט
-
כשעובדים במחשב המקומי על פרויקט שגם מאוחסן בגיטהאב וצריך לעדכן את המאגר המרוחק, אנו מקלידים שלושה פקודות קבועות: add, commit, push. זה ממש מעצבן להקליד אותן שוב ושוב כל פעם, את שלושת הפקודות.
זה לא לעניין (לדעתי) ליצור סקריפט פשוט שיכיל את שלושת הפקודות הנ"ל, משום שכדאי להוסיף הודעת התחייבות, שתתמצת את מה שעשית. לאחר מחשבה עלה ברעיוני בס"ד סקריפט שעושה את הפעולות דלהלן:
- מקבל את שם המאגר,
- עובר למיקום המאגר,
- מבצע את פקודת add,
- מציג בקשה להודעת commit,
- דוחף את השינויים.
הסקריפט פותר כמה בעיות:
ניתן להריץ אותו מכל מיקום שאתה נמצא,
אתה בוחר לאיזה מאגר לעבור,
אתה מכניס הודעת התחייבות.במקרה והדחיפה נכשלה. ניתן לפתור את זה בשני דרכים:
- להריץ ידנית את פקודת
git pushh origin main --force
- לשנות בסקריפט את הפקודה ל
--force
.
להלן הסקריפט:
#!/bin/bash echo "Below is a list of your github repositories:" ls ~/git | nl echo "Please type the (exact) name of the repository you want to work on:" read repo_name cd ~/git/$repo_name git add . echo "add a commit message:" read commit_message git commit -m "$commit_message" git push origin main echo "your work is complete!" cd
ניתן להוריד את הסקריפט מכאן.
אני מקווה שזה יעזור למי שהנושא הזה עצבן אותו, ואשמח לשמוע על שיפורים ורעיונות על הסקריפט הזה, ובכלל על סקריפטים של מעטפת .
טיפ:
ניתן ללכת צעד אחד קדימה, ולהגדיר alias שיכיל את את הנתיב של הסקריפט. ואז ניתן להקליד את הכינוי - והסקריפט יופעל.
למשל:
alias togit='path/to/script'
כאשר
togit
יהיה הכינו של הפקודה, ו-path/to/script
יהיה המיקום של הסקריפט.כעת כדי להריץ את הסקריפט אתם רק צריכים להקליד את הפקודה:
togit
-
@A-I-V כתב בשיתוף | סקריפט שעוזר לפעולות גיט:
יש לזה יתרון על פני גיטהאב דסקטופ?
יצרתי את הסקריפט כאשר אני משתמש ללא גיטהאב דסקטופ או בויזואל סטודיו קוד.
זה עובד עם שאר ספקי הגיט?
אני לא עבדתי עם גיטלאב וכדו', אבל הסקריפט הוא על גיט, ואם אתה מגדיר את גיט שיחובר לחשבון בגיטלאב וכדו' - אני לא חושב שיהיה בעיה. שוב - אני לא יודע, רק חושב.
-
אני משתמש בgit extensions
הכי קל, בקטנה -
@Mordechai-0 כתב בשיתוף | סקריפט שעוזר לפעולות גיט:
אני משתמש בgit extensions
אם כוונתך ללקוח גיט גרפי, אז סתם שתדע שיש כאן רשימה של כאלו תוכנות גרפיות עבור גיט, עם פירוט לאיזה מערכת הפעלה ואיזה רישיון, ואם חינם או תשלום.