לימודי תכנות
-
זה ממש לא משנה מה ואיפה תלמד או איזה תעודה תהיה לך
מנסיון אישי ועיסוק בתחום ההשמות - מעסיקים רוצים לראות 3 דברים:תעודהקבלותקו"ח מפואריםקבלותהמלצותקבלות
מבחינת המעסיק אם אתה טוב במה שאתה אומר תוכיח.. ותתחיל מיד לעבוד כי לא חסר עבודה
וזו הסיבה שלא מקבלים ג'וניוריםאז אחרי שלמדת לא משנה מה או איפה קח לך איזה פרוייקט ולא רק כדי לצבור נסיון אלא כדי לאפשר הצגה של היכולות שלך
תשקיע בו את הנשמה, תצרף קישור לקו"ח, ותבקש רחמים ממי שהעושר והנכסים שלו שיכוון אותך למקום הנכון. -
@מבקש ללמוד html css js זה כמו ללמוד אותיות ומילים ולחבר אותם למשפט אחד, וזה הבסיס, אבל זה לא ספר.
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.
אני מכיר (בצד הקליינט, שעם זה התחלת) רק את VUE (אם אתה רוצה תראה דוגמא), אבל לגוף הנושא אפשרי גם משהו אחר. -
@chagold כתב בלימודי תכנות:
@מבקש ללמוד html css js זה כמו ללמוד אותיות ומילים ולחבר אותם למשפט אחד, וזה הבסיס, אבל זה לא ספר.
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.אני נגד ההגדרה של פריימוורק כ"מבט מתקדם יותר", זה פשוט שכבת הפשטה נוחה. וכמו כל שכבת הפשטה, זה בא על חשבון ההבנה של מה ש"מתחת", שהיא חשובה מאוד
פגשתי כבר יותר מידי מתכנתים שהתפתו (או פותו על ידי בוטקאמפ וכדו') לדלג ישר לשכבת ההפשטה, וזו דרך קצרה שהיא ארוכה - לטווח הארוך ניכר שחסר להם הבסיס בצורה מסודרת ועדכנית. אני מדבר על הבסיס של השפה, לאו דווקא להכיר את כל המתודות שלMath
בעל פה
אלמנטים בHTML והגדרות עיצוב בCSS זה יותר סינטקס איך להצהיר על עיצוב, אבל JS זה לא "כמה פונקציות", זו שפת תכנות. צריך להבין את ה"ראש" של תכנות ושל השפה הספציפית, לדלג על זה ולרוץ הלאה זה ממש לא מומלץ -
@צדיק-תמים כתב בלימודי תכנות:
@chagold כתב בלימודי תכנות:
יש המון מה ללמוד בבסיס, כל מיני אלמנטים בHTML, הגדרות בCSS ופונקציות בJS, אבל כיון שבכל מקרה תצטרך ליסוע בכביש של הגדולים, לכן לענ"ד ברגע שאתה מרגיש שאתה מבין מי נגד מי, תעבור לשלב הבא שזה לעבוד עם פריימוורק, שם תמשיך את הלמידה ותשתפשף בדברים הבסיסיים, רק ממבט מתקדם יותר.אני נגד ההגדרה של פריימוורק כ"מבט מתקדם יותר", זה פשוט שכבת הפשטה נוחה. וכמו כל שכבת הפשטה, זה בא על חשבון ההבנה של מה ש"מתחת", שהיא חשובה מאוד
פגשתי כבר יותר מידי מתכנתים שהתפתו (או פותו על ידי בוטקאמפ וכדו') לדלג ישר לשכבת ההפשטה, וזו דרך קצרה שהיא ארוכה - לטווח הארוך ניכר שחסר להם הבסיס בצורה מסודרת ועדכנית. אני מדבר על הבסיס של השפה, לאו דווקא להכיר את כל המתודות שלMath
בעל פה
אלמנטים בHTML והגדרות עיצוב בCSS זה יותר סינטקס איך להצהיר על עיצוב, אבל JS זה לא "כמה פונקציות", זו שפת תכנות. צריך להבין את ה"ראש" של תכנות ושל השפה הספציפית, לדלג על זה ולרוץ הלאה זה ממש לא מומלץאתה בעל הניסיון אבל אני חושב שצריך ללמד אנשים הפוך. קודם ללמד אותם פריימוורק ואח"כ ללמד אותם בסיס. פשוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
-
@Whenever כתב בלימודי תכנות:
שוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
תן דוגמה לתוצר שאפשרי ליצור רק עם פריימוורק ולא עם JS טהור...
בהחלט חשוב ללמוד תוך כדי יצירה, אבל זה ממש לא אומר שימוש בפריימוורק -
@צדיק-תמים כתב בלימודי תכנות:
שוט שמתחילים מדברים מופשטים קשה להבין איך ואיפה נצטרך ליישם את המושגים האלו ולא זוכרים טוב. מה שאין כן, אם קודם לומדים פריימוורק מקבלים תמונה רחבה של מה יכול להיות התוצר הסופי ויחד עם זה מגיע ההבנה של "כמה אני בור ולא מבין בתכנות" מה שמדרבן לשבת וללמוד את הבסיס כמו שצריך.
תן דוגמה לתוצר שאפשרי ליצור רק עם פריימוורק ולא עם JS טהור...
בהחלט חשוב ללמוד תוך כדי יצירה, אבל זה ממש לא אומר שימוש בפריימוורקמסכים איתך לגמרי, אין תוצר שחייב פריימוורק. רק שבאים ללמוד אפשר לעקוב אחרי הדרכות וליצור עם פריימוורק משהו יפה תוך זמן קצר יחסית. עם תיקח למשל JS טהור או כל שפה אחרת טהורה, יקח המון זמן לבנות את כל מה שצריך בשביל להגיע לפרוייקט נחמד ולדעתי גורם להרבה אנשים לעזוב באמצע. וגם אלה שכן שרדו הם לא זוכרים את הבסיס כי בזמן הלימוד לא הבינו את החשיבות של הדברים הבסיסיים ואיך זה ישמש אותם בהמשך הדרך.
וודאי שצריך לדעת בסיס טוב מאוד.
לדעתי מתכנת צריך לדעת לכתוב את הפריימוורק שהוא משתמש מאפס. הוא לא צריך לכתוב רק הידע וההבנה צריכים להיות מספיק טוב בשביל להרכיב פריימוורק בעצמו.השאלה היא איך הדרך הטובה להגיע לידע מעמיק...
-
מסכים איתך לגמרי, אין תוצר שחייב פריימוורק. רק שבאים ללמוד אפשר לעקוב אחרי הדרכות וליצור עם פריימוורק משהו יפה תוך זמן קצר יחסית. עם תיקח למשל JS טהור או כל שפה אחרת טהורה, יקח המון זמן לבנות את כל מה שצריך בשביל להגיע לפרוייקט נחמד ולדעתי גורם להרבה אנשים לעזוב באמצע.
אני חושב שזה תלוי מה הציפיות, אם אתה מצפה ליצור אתר שלם ומעוצב אחרי חודש, אז בהחלט אין דרך להגיע לזה בדרך הארוכה שהיא קצרה, אבל אם זו המטרה אז תלמד וורדפרס... לעומת זאת אם אתה מחפש ליצור דברים קטנים יחסית, שיהיו לך שימושיים, ועם הזמן לפתח אותם/לעבור לדברים מורכבים יותר, זה יתחזק לך את ה"דלק" להתאמץ לאורך זמן
אני אתן כמה דוגמאות לדברים קטנים שאפשר להרחיב אותם בהמשך למשהו משמעותי:- אם מישהו שומע קבוע באתר של רדיו קול חי, הוא יכול לבנות לעצמו דף HTML בלי הרבה עיצוב להשמעת רדיו שמשמיע בבוקר ערוץ אחד ובצהריים מעביר לערוץ אחר. ואז להתחיל לשפר את העיצוב, אולי להוסיף קיצור מקלדת וכן הלאה.
- ליצור אלפון ב-HTML, שכשלוחצים על אחד השמות הוא מקריא אותו עם הTTS API שמובנה בדפדפן
- אם הוא משתמש הרבה באתר מסוים, לבנות סימניית-סקריפט שלוקחת את הכותרת של הדף הנוכחי, ופותחת חיפוש באתר האהוב עליו
וודאי שצריך לדעת בסיס טוב מאוד.
לדעתי מתכנת צריך לדעת לכתוב את הפריימוורק שהוא משתמש מאפס. הוא לא צריך לכתוב רק הידע וההבנה צריכים להיות מספיק טוב בשביל להרכיב פריימוורק בעצמו.אתה לקחת את זה לדעתי כמה צעדים קדימה, אני ממש לא דיברתי על ידע רחב ויסודי כ"כ, אלא לדעת את היסודות - לדוגמה בקרת זרימה (פונקציות, לולאות לכל סוגיהן, וכו'), סקופ (scope) או קאלבקים ופרומיסים (חשוב!!), בצורה טובה, לפני שמתקדמים לפריימוורקים ושאר נצנצים.
-
בנוגע להשמה בתוכניות לימוד
נפתח כעת תוכנית חדשה של 'מלאכתם' לימודי הנדסאות תוכנה עם התמחות בהנדסאות בענן.
הם פועלים בשיתוף פעולה עם חברת 'מלם תים', כשמלם מכוונים את תוכנית הלימודים ע"פ הצרכים בשוק.
להלן הסכם הבנות:
***במסגרת שיתוף פעולה ראשוני ופורץ דרך בהסכמת ובהוראת רבני ארגון 'מלאכתם' הפועלת לפתרונות
תעסוקה כשרים למגזר החרדי, מלם תים תלווה הכשרה לקבוצת גברים חרדים למקצוע המבוקש של
הנדסאי תוכנה, במיקוד לתכנות stack Full בסביבת ענן AWS.תקופת ההכשרה תכלול התנסות מעשית בפיתוח תוכנה במתחם ייעודי של מלם שיוקם עבור הקבוצה
החרדית.בתום תקופת ההכשרה, מלם תים תפעל על מנת לקלוט את בוגרי ההכשרה המתאימים לשורותיה.
יצויין כי אפשרויות העבודה יהיו בתנאים ייעודיים למגזר החרדי ואופיו .יובהר בזאת כי הנהלת מלם תים אינה מתחייבת לקלוט את כלל בוגרי ההכשרה, והיא תבחר את העובדים
לפי הצרכים העסקיים ולפי שיקול דעתה המקצועי.***האם נראה לכם שבמקרה זה, ההשמה כן תהיה רצינית ?
-
@לומד-ומתלמד כתב בלימודי תכנות:
יובהר בזאת כי הנהלת מלם תים אינה מתחייבת לקלוט את כלל בוגרי ההכשרה, והיא תבחר את העובדים
לפי הצרכים העסקיים ולפי שיקול דעתה המקצועילפחות הם לא מוכרים שקרים ותקוות שווא
-
@לומד-ומתלמד
אם מלם צריכים 10 עובדים יקחו כנראה את ה10 תלמידים המובילים.
בשוק של היום יתכן שלקורס הזה יגיעו אנשים שכבר למדו במקום אחר ואז יהיה להם יתרון על פני אלו שלמדו רק עכשיו.... -
אותי עניינה שפת JS בגלל היכולות שלה כשפה עצמאית בצד שרת עם NODE, אבל לכתוב קוד קליינט לדפדפן שעמם אותי מדי. אז אני מציע למי שלומד JS ללמוד אותה מההתחלה גם בצד השרת. ואגב, @מבקש יש ספרים ממש קלאסיים של רן בר זיק שהייתי מציע לך ללמוד: https://hebdevbook.com/product/fulld/.
ואני שם לב לדבר מעניין, שסדר הלימוד המומלץ שלו הוא: JS ואז NODE ואז REACT. -
@sivan22 כתב בלימודי תכנות:
ואני שם לב לדבר מעניין, שסדר הלימוד המומלץ שלו הוא: JS ואז NODE ואז REACT.
הספר הראשון הוא מה שחשוב (לגבי הדיון שכאן, לימוד נוד זה כמו ללמוד פריימוורק, אלא שזה שכבה מאוד דקה שמבדילה מהשפה עצמה ולכן אני לא נגד) ואני אכן ממליץ עליו בכל פה. גם האיכות שלו היא פי כמה וכמה מהאחרים.