window או linux או MAC
-
לדעתי, מק זו מערכת גרועה, לא בגלל איכות ויציבות.
מק היא תוכנת קוד סגור.
כל התוכנות במק הם קוד סגור.
אפל היא חברה שידועה בכך שהם לא תומכים בקוד פתוח.
אפל היא חברת הטכנולוגיה שהכי אנטי תחרותית כיום.
המציאות היא שמי שנכנס לאקוסיסטם של אפל, לא יוצא ממנו.
אם יש לך מק, סביר שאתה גם תשתמש באייפון ולא באנדרואיד.
וגם בספארי, וגם במפות אפל, או במילים אחרות
אפל היא גן סגור, אתה נכנס, סביר שלא תצא@צדיק-תמים כתב בwindow או linux או MAC:
אם מדברים על דרייברים, macos לא תומכת בכלל בדברים טריוויאליים לגמרי כמו MTP (העתקת קבצים מ/אל אנדרואיד), כתיבה למערכת הקבצים הנפוצה NFTS
אפל לעולם לא תתמוך בכל דבר שקשור בצורה כלשהי למתחרים שלהם.
(nfts של מיקרוסופט, אנדרואיד של גוגל)@צדיק-תמים כתב בwindow או linux או MAC:
עם זאת, אני מרגיש שהמערכת הפעלה בהחלט יותר יציבה מוינדוס, יש הרבה פחות בעיות מוזרות ודברים שפתאום לא עובדים, וגם האקוסיסטם של תוכנות עזר (ברגע שמוכנים לשלם) איכותי הרבה יותר. אבל אני לא יודע כמה מזה קשור לכך שmacos תומכת רק בדגמי חומרה ספציפיים (ויקרים), שהם בייצור עצמי ושליטה מלאה, ולא כל מחשב ב800 שקל או אפילו 2500.
ווינדוס היא בהחלט מערכת גרועה, אבל אין זה אומר שאני ירוץ למק ולידיים של אפל
אני לא אקנה מק כי אני לא מוכן למכור את כל החיים הדיגיטליים שלי לאפל
וגם לשלם יותר (בעיקר) כי יש מאחורי המסך ציור של תפוח.ולמרות ש(כמעט) כל מה שמניתי הם לא חסרונות ממש אלא חסרונות חברתיים/ פילוסופיים
אני ממש לא יהיה מוכן לשלם (הרבה) יותר על מק
בשביל זה יש לינוקס. (שיותר טובה ממק)
או ווינדוס. (לאנשים לא טכניים)
אבל מק זה לא אופציה. -
@צדיק-תמים כתב בwindow או linux או MAC:
את הפיצ'ר של ווינדוס לחסוך כמויות של דרייברים בקובץ ההתקנה של מערכת ההפעלה (כי וינדוס מיוצר להתאים לעשרות יצרניות ואלפי דגמים, בשונה ממק) ולהוריד בדיוק מה שצריך בעדכון וינדוס פשוט, הפכת לבאג
הבנתי, צודק!
-
אגב לגבי עמידות של מחשבי אפל ל10-15 שנה, אספר אנקדוטה שנשפך לי כמה CC מים על המקלדת והיא הפסיקה להגיב בחלקה, והתיקון (החלפה של כל הפאנל - מקלדת, טאצ'פד, רמקולים, אין אופציה רק מקלדת...) עלה 3,000 ש"ח (פלוס זמן מעבדה)
בעוד מחשב פשוט של דל שקניתי ב2500 ש"ח עמיד מראש לחדירת מים דרך המקלדת, ואחריות עד הבית ל3 שנים, והחלפת מקלדת היתה עולה כמה מאות שקלים...
וזה לפני העניין שלא ניתן לשדרג את הראם או הזיכרון הפנימי, ואם קנית מק עם ראם שכיום עוד מספיק, ובעתיד הדרישות שלך ו/או של התוכנות יגדלו אתה תקוע באותו מפרט... אז אני מפקפק בטענה שזה משתלם כספית לטווח הארוך בגלל עמידות -
@EMN
לא טענת שום טענה קונקרטית.
תנסה להשתמש בווינדוס עם ווינדוס פון, או לינוקס עם אובונטו טאץ' ותגיד לי איזו חוויה מדהימה קיבלת, אפל דואגים לך שזה יהיה פשוט כיף להחזיק מוצרים של אפל.
וגם בלינוקס יש הפצות קוד סגור מאוד פופולריות, קוד סגור זה לא מעלה ולא מוריד.@EMN כתב בwindow או linux או MAC:
(nfts של מיקרוסופט, אנדרואיד של גוגל)גם לינוקס, אם כבר מדברים...
-
@חגי כתב בwindow או linux או MAC:
אז מה העניין לתמוך באנדרואיד על אייפון? או בNTFS על קרנל שכבר משתמש בEXT4?
לא ציפיתי שהם יתמכו ב אנדרואיד על אייפון
כן ציפיתי שהם יתמכו בהעברת קבצים מ מק לאנדרואיד (התכוונתי לחוסר תמיכה ב mtp)
אם לא שמת לב
בנוגע ל ntfs אז התשובה היא שלינוקס עם קרנל של ext4 ותומך ב קריאה/ כתיבה לכונני nfts@חגי כתב בwindow או linux או MAC:
אפל דואגים לך שזה יהיה פשוט כיף להחזיק מוצרים של אפל.
והם יותר דואגים שיהיה לך לא כיף להחזיק מוצרים של המתחרות
ואת זה לא אני אומר, זה משרד המשפטים האמריקאי אומר.
ציטוט:
"במשך שנים, אפל הגיבה לאיומים מסחריים עליה על ידי הטלת סדרתית של כללים ומגבלות חוזיות בסגנון 'הכה בחפרפרת', מה שאפשר לה לסחוט מחירים גבוהים יותר מהצרכנים, להטיל עמלות גבוהות יותר על המפתחים והיוצרים, ולחנוק אלטרנטיבות תחרותיות וטכנולוגיות יריבות".אפל נהנית ממעמד של מונופול לא בזכות זה שהיא הפכה את המוצרים שלה לטובים יותר, אלא בזכות זה שהיא הפכה מוצרים מתחרים לגרועים יותר"
סוף ציטוט.
https://www.geektime.co.il/doj-us-da-sue-apple/
https://www.geektime.co.il/eu-fines-apple-1-84b-because-of-apple-music-and-spotify/
https://www.geektime.co.il/apples-eu-changes-enrage-devs/
https://www.geektime.co.il/apples-version-of-sideloading-is-the-most-apple-thing/
https://www.geektime.co.il/2-big-changes-in-apple-ecosystem/
https://www.geektime.co.il/the-16-yo-dev-that-unnerved-apple/
@חגי כתב בwindow או linux או MAC:לא טענת שום טענה קונקרטית.
@EMN כתב בwindow או linux או MAC:
ולמרות ש(כמעט) כל מה שמניתי הם לא חסרונות ממש אלא חסרונות חברתיים/ פילוסופיים
אני ממש לא יהיה מוכן לשלם (הרבה) יותר על מקהתוצאה בסוף שעל מוצרים של החברה הזאת
אני לא יהיה מוכן לשלם (הרבה יותר יקר), בפרט שאני לא משלם רק על מק, מי שנכנס לבועה של אפל ישלם גם על אייפון, וגם על שעון חכם
וגם על תחזוקה הרבה יותר יקרה
וגם על 30% מכל רכישה שאני יעשה דרך האייפון@חגי כתב בwindow או linux או MAC:
קוד סגור זה לא מעלה ולא מוריד.
אתה באמת מתכוון לזה?
קוד סגור זה תוכנות שאתה לא יודע מה הם עושות, שאתה לא יכול לחקור אותם, לשפר אותם.
קוד סגור זה לתת למישהו לדחוף מה שהוא רוצה לתוך התוכנה ואני לא ידע מזה.
קוד סגור זה לוותר על החופש שלך.
לכל הפחות תדע את זה כשאתה משתמש בתוכנות של קוד סגור.
וזה לא שאני לא משתמש בתוכנות קוד סגור, אני משתמש הרבה
אבל אני יודע ומבין את המשמעות של כל זה -
קוד סגור זה תוכנות שאתה לא יודע מה הם עושות, שאתה לא יכול לחקור אותם, לשפר אותם.
קוד סגור זה לתת למישהו לדחוף מה שהוא רוצה לתוך התוכנה ואני לא ידע מזה.
קוד סגור זה לוותר על החופש שלך.
לכל הפחות תדע את זה כשאתה משתמש בתוכנות של קוד סגור.
וזה לא שאני לא משתמש בתוכנות קוד סגור, אני משתמש הרבה
אבל אני יודע ומבין את המשמעות של כל זהשמעת על הRCE שנמצא בXZ? פרוייקט קוד פתוח שמותקן מראש בהרבה הפצות לינוקס.
קוד סגור זה בד"כ חברות עם מוניטין שמוכרות לך מוצר איכותי, אחרת אתה תמיד יכול לפנות לתכנות בקוד פתוח, זה נכון גם במק וגם בלינוקס.
אבל אני מסכים שבקוד סגור אני לא יכול לשלוח שיפורים לתוכנה, אבל זה לא השלכה, כי לרוב התוכנות שקיימות בקוד סגור גם קיימות חלופות בקוד פתוח. עם כמה יוצאות דופן שקיימות רק בקוד סגור. המוניטין של אפל מאפשר לדעת שהמערכת הפעלה שלהם לא שותלת לך וירוסים במחשביםסתם בתור נקודה צדדית, גם בקוד פתוח מתי הפעם האחרונה שעברת על הקוד של תוכנה שאתה משתמש בה כדי לוודא שהיא לא עושה משהו זדוני? גם XZ דאגו להכניס את השינויים בהדרגתיות כדי שלא ישימו לב.
אם מעניין אותך לדעת מה כל תוכנה עושה, יש תוכנות שעושות את זה, בווינדוס יש לך procmon ו-windbg.
בלינוקס יש את מה שמחליף היום את IDA ו-ollydbg, אני לא יודע אבל אילו תוכנות אלו. -
לדעתי, מק זו מערכת גרועה, לא בגלל איכות ויציבות.
מק היא תוכנת קוד סגור.
כל התוכנות במק הם קוד סגור.
אפל היא חברה שידועה בכך שהם לא תומכים בקוד פתוח.
אפל היא חברת הטכנולוגיה שהכי אנטי תחרותית כיום.
המציאות היא שמי שנכנס לאקוסיסטם של אפל, לא יוצא ממנו.
אם יש לך מק, סביר שאתה גם תשתמש באייפון ולא באנדרואיד.
וגם בספארי, וגם במפות אפל, או במילים אחרות
אפל היא גן סגור, אתה נכנס, סביר שלא תצאאפל היא גן עדן סגור
אם מדברים על דרייברים, macos לא תומכת בכלל בדברים טריוויאליים לגמרי כמו MTP (העתקת קבצים מ/אל אנדרואיד), כתיבה למערכת הקבצים הנפוצה NFTS
(nfts של מיקרוסופט, אנדרואיד של גוגל)@צדיק-תמים כתב בwindow או linux או MAC:
עם זאת, אני מרגיש שהמערכת הפעלה בהחלט יותר יציבה מוינדוס, יש הרבה פחות בעיות מוזרות ודברים שפתאום לא עובדים, וגם האקוסיסטם של תוכנות עזר (ברגע שמוכנים לשלם) איכותי הרבה יותר. אבל אני לא יודע כמה מזה קשור לכך שmacos תומכת רק בדגמי חומרה ספציפיים (ויקרים), שהם בייצור עצמי ושליטה מלאה, ולא כל מחשב ב800 שקל או אפילו 2500.
ווינדוס היא בהחלט מערכת גרועה, אבל אין זה אומר שאני ירוץ למק ולידיים של אפל
אני לא אקנה מק כי אני לא מוכן למכור את כל החיים הדיגיטליים שלי לאפל
וגם לשלם יותר (בעיקר) כי יש מאחורי המסך ציור של תפוח.ולמרות ש(כמעט) כל מה שמניתי הם לא חסרונות ממש אלא חסרונות חברתיים/ פילוסופיים
אני ממש לא יהיה מוכן לשלם (הרבה) יותר על מק
בשביל זה יש לינוקס. (שיותר טובה ממק)במה? בזה שהיא קוד פתוח?
או ווינדוס. (לאנשים לא טכניים)
וטפשים
אבל מק זה לא אופציה.
-
@חגי אתה לוקח מקרי קצה.
קוד פתוח מוכיח את עצמו בפרוייקטים שאני משתמש יום יום. מה שקוד פתוח משתפר יותר וטוב יותר.
גם הטענה הראשונה של @EMN אני חושב שהם קונקרטית ונכונה (סביבה סגורה שמכירה רק בעצמה ומשתפת פעולה עם סטנדרטים וחברות רק במה שמוכרח לה ואף פעם לא לטובת המשתמש), אם כי יש צד חיובי למטבע שהוא רמז עליו באומרו שטענותיו הם לא ממש חסרונות).
(אגב שנים האשימו את מייקרוסופט בהאשמות אלו בחריפות קיצונית על הרבה הרבה פחות סגירות ועל הרבה פחות "לקיחת משתמשים בשבי" מאשר אפל, כי יש לה פחות זוהר כי היא מתאימה גם לכיס של ה"אנשים הפשוטים"). -
ואת זה לא אני אומר, זה משרד המשפטים האמריקאי אומר.
ציטוט:
"במשך שנים, אפל הגיבה לאיומים מסחריים עליה על ידי הטלת סדרתית של כללים ומגבלות חוזיות בסגנון 'הכה בחפרפרת', מה שאפשר לה לסחוט מחירים גבוהים יותר מהצרכנים, להטיל עמלות גבוהות יותר על המפתחים והיוצרים, ולחנוק אלטרנטיבות תחרותיות וטכנולוגיות יריבות".אפל נהנית ממעמד של מונופול לא בזכות זה שהיא הפכה את המוצרים שלה לטובים יותר, אלא בזכות זה שהיא הפכה מוצרים מתחרים לגרועים יותר"
סוף ציטוט.סלח לי אבל משרד המשפטים האמריקאי הזה עושה לעצמו בושות
קראתי את הכתבה הזו לא הבנתי איפה הבעיה של אפל
לא שני חושב שיש דברים שאפל צריכים לשנות אבל על מה תבעו אותם?
מי שמעוניין יכול לקנות מחשבים של דל וסמארטפונים של סמסונג ושעונים של שיאומי ואוזניות של עלי אקספרס
אפל לא הכריחה אף אחד לקנות את המכשירים שלה, מי שרוצה שיקנה מי שלא לא
אפל לא חייבה אף אחד לצ׳וטט ב-i masange
אפל לא חייבה אף אחד לקנות שום מכשיר שלה
אפל לא חייבה אף אחד לשנות את דעתו בנוגע אליה
זה שסמסונג החליטה לאפשר ולאפשר ולאפשר לא מחייב את אפל כלום -
- אם מדברים על דרייברים, macos לא תומכת בכלל בדברים טריוויאליים לגמרי כמו MTP (העתקת קבצים מ/אל אנדרואיד בחיבור USB), כתיבה למערכת הקבצים הנפוצה NFTS, או הפיצ'ר המובנה והנהדר QuickLook שלא תומך בפורמטים נפוצים לדוגמה .avi, .flv, .mkv, .webm, והאופציה של חיתוך קבצים אפילו לא תומכת בmp3...
אבל היא כן תומכת בפרללס (רשמית), כך שכל הטענות הופכות ללא רלוונטיות
-
@מני-דונט אתה מדבר מצד הצדק, משרד המשפטים מדבר מבחינת העובדות מול החוקים.
מה ש@EMN הביא משמה זה לא שאפל חייבים בנידוי או שהם לא מוסריים, אלא שתכלס משרד המשפטים טען שאפל מצליחה לגרום למשתמש שקנה אצלה מחשב להחליף את הנגן שלו, מתסכול או מהערצה, והדרכים שלה להגיע לזה הם לעיתים לרעתו של המשתמש. -
@מני-דונט כתב בwindow או linux או MAC:
- אם מדברים על דרייברים, macos לא תומכת בכלל בדברים טריוויאליים לגמרי כמו MTP (העתקת קבצים מ/אל אנדרואיד בחיבור USB), כתיבה למערכת הקבצים הנפוצה NFTS, או הפיצ'ר המובנה והנהדר QuickLook שלא תומך בפורמטים נפוצים לדוגמה .avi, .flv, .mkv, .webm, והאופציה של חיתוך קבצים אפילו לא תומכת בmp3...
אתה רציני? אימולטור? אתה היית מקבל את זה כתירוץ של וינדוס "אמנם אנחנו לא תומכים ב[צורך נפוץ מאוד כלשהוא], אבל אתה יכול להפעיל על VMware מכונה וירטואלית של לינוקס"? לא נראה לי.
אני גם משתמש בוינדוס על פרללס לשתי הבעיות הראשונות. אבל זה לא מקל את האשמה מmacos בכהוא זה. -
@מני-דונט כתב בwindow או linux או MAC:
אתה רציני? אימולטור? אתה היית מקבל את זה כתירוץ של וינדוס "אמנם אנחנו לא תומכים ב[צורך נפוץ מאוד כלשהוא], אבל אתה יכול להפעיל על VMware מכונה וירטואלית של לינוקס"? לא נראה לי.
אני גם משתמש בוינדוס על פרללס לשתי הבעיות הראשונות. אבל זה לא מקל את האשמה מmacos בכהוא זה.צודק!
-
@EMN
לי יש מק מלפני 8 שנים, הוא נראה כמו חדש
יש לי חבר שקנה בזמן האחרון מחשב דל חדש i7 16 ram ב-3,000 ש״ח והוא השתמש במחשב החדש ובמק שלי
והוא אומר מפורש, היופי של הדל לא מתקרב לעיצוב המטורף של המק שלי
החל ממקלדת שאין לזה מתחרים דרך מסך שעוקף את הדל בכמויות ועד לדקוּת ולעיצוב הכללי של המחשב -
בואו תשוו בעצמכם:
מחשב של 17,000 ש״ח
לעומת מחשב של 3,000 של אפל
מה יותר יפה? -