נוסחה בגוגל שיטס| קבלת הסכום הכולל של עמודה כשאר עמודה אחרת שווה לערך מסויים
-
יש לי גליון גוגל שיטס עם נתונים
מזהים? נדרים פלוס...
אני רוצה לעשות בגליון ״תצוגה״ איזה תצוגה כללית מסכמת,
משהו כמו סיכום של כל היעדים, סיכום של כל ההתרמות, סיכום של על ידי כמה תורמים, וכו,
ואני צריך אופציה לסכם הכל למשל כאשר הוועד הוא ״קיבוץ״אפשרי לעשות את זה על ידי נוסחה? או שאצטרך ליצור קוד ב apps script בשביל זה?
-
@dovid כתב בנוסחה בגוגל שיטס| קבלת הסכום הכולל של עמודה כשאר עמודה אחרת שווה לערך מסויים:
לא מספיק הבנתי, אני חושב שזה מקרה קלאסי של טבלת ציר.
תוכל להרחיב?
אני אנסה להרחיב מהצד שלי..
זה טבלא שאני מעדכן אותה פעם ברבע שעה עם הנתונים המעודכנים,
אני רוצה לעשות טבלה עם קצת יותר עיצוב, למשל על ידי צביעת תאים בצבעים שונים,
במרכז צריך להיות היעד של כל הישיבה, ושל כל וועד,
כמו כן כמה אספו לפי וועדים ולא רק כללי, וכמה זה באחוזים וכו׳אני חושב שהכי נכון ונח יהיה עם נוסחה שמסכמת את הסיכום הרלוונטי, ומציגה אותו במקום,
למשל כל היעדים, כאשר הוועד שווה ל קיבוץ, שאותה אני יכניס במיקום הרלוונטי לי בגליון תצוגה -
קשה להדריך אותך על טבלת ציר בלי שמות מדוייקים של העמודות ובלי דוגמת תוצאה רצויה.
טבלת ציר זה מושג שיכול לחסוך לך מלא זמן ושווה לך לבדוק ולשחק איתו,
אם תרצה אעזור לך בפרטי כי זו יכול להביא התכתבות ארוכה שלא תועיל לאחרים.אני כעת קורא יותר לאט מה שכתבת, אתה רוצה להציג את הטבלה מסוכמת אבל עם תוספת של כמה פרמטרים נוספים כלליים. לכאורה בכל מקרה תידרש לנוסחאות, השאלה אם לנסח אותם חופשית או על גבי טבלת ציר, שוב אני לא יכול לענות בעל פה.
-
-
חיפשתי בגוגל על טבלאות ציר, אחרי ניסוי ותהייה, הצלחתי בס״ד לסיים עם הפרויקט הזה, תודה לכל העוזרים.
מה שתכלס אני השתמשתי בזה, זה טבלת ציר שממויינית לפי הוועד, לתוכה הכנסתי גם את הסכומים שנאספו, ואת היעדים וכו,
אחרי זה השתמשתי עם משהו כמו זה='טבלת ציר'!C7
כדי להכניס בגליון המעוצב את הנתונים שסוכמו שם.