מדריך אקסל - איך לסנן ולהוציא מידע משני טורים עם ערכים זהים?
-
שלום,
רציתי לשתף אתכם בפונקציה נחמדה להוצאת ערכים זהים משני טורים באקסל.
בטח הרבה מכירים כבר, אני כותב בשביל הסדר הטוב ולעזור לעצמי לזכור את הפונקציה.נגיד שיש לנו שתי רשימות/טורים ורוצים לבדוק איזה ערכים קיימים בשניהם.
הנה הפוקנציה :=FILTER(A:A,ISNUMBER(XMATCH(A:A,C:C)))עכשיו להסבר, הנה שתי הרשימות שלי:

הנכסתי את הפונקציה לתא E2 והתוצאה המתקבלת לפניכם:

ההסבר הוא כך, נתחיל מהסוף:
=filter(A:A,אנחנו מתחילים עם פוננקצית פילטר שתסנן לנו את הערכים בטור A לפי הכללים שנקבע עוד רגע...
נקפוץ לסוף הפונקציה:XMATCH(A:A, C:C)אקסמצ' משווה בין טור A ל B ומחפש ערכים זהים. כלומר שהוא מגיע למילה מנגו בטור A הוא מחפש אם המילה מנגו נמצא גם בטור B. (המילה מצ' פירושו התאמה)
חזרה לאמצע, למה צריך isnumber? מה נותן לי ומה מוסיף לי?
=ISNUMBER(את isnumber השתמשנו בשביל להחליף את תוצאות הXMATCH ל"נכון" או "לא נכון".
בעצם, כל ערך שxmatch מצא הוא שומר לו בזיכרון אבל עם יש ערכים שהיו בטור ראשון אבל לא בטור שני הוא מחזיק בזיכרון #N/A הווי אומר שגיאה. הפוקנצית פילטר שאיתו התחלנו לא מסוגל לעשות סינון אם יש שגיאות בטווח של הסינון. ולכן הוספנו את isnumber שהופך עבור ה filter את התוצאה ל"קיים" או "לא קיים".מקווה שההסבר יועיל למישהו, לי זה הועיל:)
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות