גוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה
-
@Y-Excel-Access אתה מתכוון שאתה רוצה להעתיק רק את העיצוב של התא למשל צבע הטקסט, צבע הרקע, גופן וכו'?
-
@מנצפכ כתב בגוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה:
@Y-Excel-Access אתה מתכוון שאתה רוצה להעתיק רק את העיצוב של התא למשל צבע הטקסט, צבע הרקע, גופן וכו'?
כן.
ובמקרה שלי - העיצוב שחשוב לי בעיקר הוא העיצוב של ההיפר לינק של התא (מה שחוזר בתוצאת נוסחת HYPERLINK, אבל אפשר גם להוסיף אותו ידנית), אבל אם אצליח להעתיק את כל העיצוב מצוין ג"כ.
-
@Y-Excel-Access
getValue מחזיר את התוצאה -
תודה רבה... אבל לא בדקת.
GETVALUE + SETVALUE מחזיר רק ערכים.
יש פונקציה אחרת שניסיתי אותה המחזירה ערכים עם עיצוב אך היא פועלת רק על העתקה בין הכרטיסיות ('sheets') באותה חוברת עבודה (באותו 'SpreadsheetApp'), לא בקובץ גוגל שיטס אחר. -
@Y-Excel-Access אני לא מכיר פונקציה שמקבלת את כל עיצוב התא, תצטרך לכתוב בעצמך פונקציה בסגנון הזה שמקבל את כל ערכי העיצוב שאתה צריך
let sourceCell = SpreadsheetApp.getActiveSheet().getRange('גיליון1!A1'); let destinationCell = SpreadsheetApp.getActiveSheet().getRange('גיליון1!A2'); let fontSize = sourceCell.getFontSize(); let backgroundColor = sourceCell.getBackgroundColor(); let fontWeight = sourceCell.getFontWeight(); destinationCell.setFontSize(fontSize); destinationCell.setBackgroundColor(backgroundColor); destinationCell.setFontWeight(fontWeight);
-
@Y-Excel-Access כעת אני חושב שאולי זה יעזור לך
let spreadsheet = SpreadsheetApp.getActive(); spreadsheet.getRange('N3').copyTo(spreadsheet.getRange('N5'), SpreadsheetApp.CopyPasteType.PASTE_NORMAL, false);
בפשטות זה אמור לעבוד גם מחוברת עבודה אחרת,
-
@Y-Excel-Access כתב בגוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה:
(שאם לוחצים על התא זה מפנה אותנו לשם - כמו כל פעם שאתה כותב מייל זה יוצר אותו כהיפר קישור אוטומטית, וכדו')
עד עכשיו לא הבנתי שלזה אתה מתכווין, אני לא בטוח שזה יושב בכלל בהגדרות העיצוב של התא, ולא משהו שמרונדר בהצגת הגיליון (כמו שלא שייך למצוא במייל את ה"עיצוב" של הלינקים, כי זה אכן לא קיים בגוף המייל, אלא מרונדר אוטומטית ע"י ג'ימייל בעת הצגת ההודעה)
-
@Y-Excel-Access האמת שכבר לא הבנתי מה אתה בדיוק מתכווין.. אולי כדאי שתביא קטע דוגמה שמבוסס על הצורך המדוייק.
HYPERLINK זה בסך הכל יוצר לינק בתא, לא? אז למה שהעיצוב שלו יהיה שונה משאר הלינקים, כפי שהעליתי מקודם (אני לא טוען מידיעה, לא נתקלתי בדבר כזה, וחיפשתי כעת קצת בתיעוד ולא מצאתי שקיים דבר כזה..)
מלבד זה נוסחאות בתא עצמו אף פעם לא נשמרות בגיליון אלא מחושבות בהפעלה, לצורך העניין אם תיגש לנתונים כשהגיליון סגור, תקבל רק את הנוסחה ולא את התוצאה שלה..
-
@אביי דווקא הבנת נכון - תוצאת HYPERLINK.
@אביי כתב בגוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה:
מלבד זה נוסחאות בתא עצמו אף פעם לא נשמרות בגיליון אלא מחושבות בהפעלה, לצורך העניין אם תיגש לנתונים כשהגיליון סגור, תקבל רק את הנוסחה ולא את התוצאה שלה..
יורשה לי לחלוק בנחרצות, GETVALUES עובד לי מצוין בכמה וריאציות, הנתונים המתקבלים הם ערכי תוצאת הנוסחאות. ניסוי לדוגמא - כשהגליון סגור והטריגר הפעיל את המאקרו.
כלומר הפעולה גורמת לנוסחה בתא לחשב ולתת לAPP SCRIPT את התוצאות של הנוסחה.
@אביי כתב בגוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה:
לא הבנתי כל כך מה זה אמור לעזור, מדובר שם רק על האם להציג את ההיפר לינק למשתמשי הגליון. אבל באמת זה האיזכור היחיד של המילים "HYPERLINK" בCLASS RANGE.
-
@Y-Excel-Access כתב בגוגל שיטס - איך להעתיק היפר קישור בין חוברות עבודה:
יורשה לי לחלוק בנחרצות, GETVALUES עובד לי מצוין למרות שהגליון סגור כשהטריגר פועל, כלומר הפעולה גורמת לנוסחה בתא לחשב ולתת לAPP SCRIPT את התוצאות של הנוסחה.
נכון, כי כשאתה ניגש לנתונים אז גוגל מבצעת חישוב ומגישה לך את תוצאת החישוב..
מה שכתבתי
לצורך העניין אם תיגש לנתונים כשהגיליון סגור
כוונתי היתה שאם תיגש לקובץ (לא ממש אפשרי בגוגל שיטס אבל תוכל לנסות באקסל) שלא דרך הגוגל שיטס או הAPI אלא תפתח אותו בnotepad תראה שהתא מכיל את הנוסחה ולא את הערך..
-