התייעצות נקודתית בנוגע לבנק ורו"ח לעמותה של כולל
-
התחלתי לאחרונה לסייע לכולל קטן בניהול העמותה
ויש לי 2 שאלות חשובות מאד, אשמח לייעוץ והכוונה-
הכולל משתמש בשירותיו של בנק פאג"י, וההעברות מבוצעות רק דרך מס"ב. זה גם מסורבל וגם יקר.
ובמקביל אני מכיר כולל אחר שאת כל ההעברות מבצע דרך הבנק בבנק לאומי, הרבה הרבה יותר קל ופשוט.
האם יש ענין כלשהו לבצע דוקא דרך מס"ב? -
בכולל 14 אברכים והוא משלם לרו"ח 1000 ש"ח בחודש
זה לא הרבה?
הכולל השני שאני מכיר משלם לשנה 4800 ויש לו 28 אברכים
אשמח מאד לעזרה
-
-
-
אני משתמש בבנק מרכנתיל (נראה לי שבכל הבנקים זה אותה התנהלות דלקמן) יש אפשרות להעביר בלי מס"ב , אבל יש שני אפשרויות , או לבצע כל העברה בפעולה בודדת, אבל זה לוקח יותר זמן (האישור של המורשה השני מתבצע בבת אחת ) , או לבצע מרשימה , ואז זה עולה באיזור 10 שח לכל שם.
-
האם יש לכם הקצבות מהמדינה
כי אם לא , לפי הפעילות שלכם , אין לכם צורך בכלל ברואה חשבון , (נראה לי עד 300,000 שח)
-
-
@מעלה-ומוריד כתב בהתייעצות נקודתית בנוגע לבנק ורו"ח לעמותה של כולל:
התחלתי לאחרונה לסייע לכולל קטן בניהול העמותה
ויש לי 2 שאלות חשובות מאד, אשמח לייעוץ והכוונה-
הכולל משתמש בשירותיו של בנק פאג"י, וההעברות מבוצעות רק דרך מס"ב. זה גם מסורבל וגם יקר.
ובמקביל אני מכיר כולל אחר שאת כל ההעברות מבצע דרך הבנק בבנק לאומי, הרבה הרבה יותר קל ופשוט.
האם יש ענין כלשהו לבצע דוקא דרך מס"ב? -
בכולל 14 אברכים והוא משלם לרו"ח 1000 ש"ח בחודש
זה לא הרבה?
הכולל השני שאני מכיר משלם לשנה 4800 ויש לו 28 אברכים
אשמח מאד לעזרה
להעביר בתוכנה /שירות של מס"ב זה אכן מיותר לגמרי. אני מעביר קבצים ב'מבנה מס"ב' באתר של הבנק (פועלים).
בענין קבצים במבנה מס"ב להעלאה באתר הבנק יעוי' כאן. כמו כן, הההנה"ח יכולים ליצור קובץ כזה מתוכנת המשכורות שלהם.בנוגע לשאלה השניה תבקש הצעת מחיר מרו"ח אחרים ותשווה ספציפית לנתוני העמותה.
-
-
הבנק לוקח פר שורה/מוטב בין שקל לשתים
ובמסב זה בין שקל לשתים עבור כל הקובץ עד 100 שורות
מי שעושה הרבה העברות חוסך הרבה כסף עם מסב.אין חובה להחזיק רואה חשבון לעמותה אלא אם כן יש מחזור מעל 1.1 מיליון שקל בשנה. (תראה בהנחיות הרשמיות עמוד 21)
כמבון שתצתרכו לקבל חתימות שמגישים דוחו"ת אבל אין צורך להחזיק אותו במהלך כל השנה.
יתכן שהכולל מקבל שירות הנהלת חשבונות מהרואה חשבון בשוטף וזה אולי מסביר את המחיר הגבוה. -
@chagold @ek0583232948 @Whenever תודה על התשובות החשובות
הכולל אינו מקבל שום שירות מהרו"ח מלבד כל הפרוצדורה מול משרד החינוך ובסוף שנה
אני מבין אם כן שמדובר במחיר שיא? -
אני מבין אם כן שמדובר במחיר שיא?@chagold כתב בהתייעצות נקודתית בנוגע לבנק ורו"ח לעמותה של כולל:
תבקש הצעת מחיר מרו"ח אחרים ותשווה ספציפית לנתוני העמותה
-
אני מבין אם כן שמדובר במחיר שיא?משרד החינוך/דתות זה לוקח מעט זמן, כנראה שתוכלו לעשות לבד בלי מאמץ, זה בסה"כ כמה מיילים בחודש.
מה שקשה במשרד החינוך זה ההרשמה של פעם בשנה. המערכת (מרכבה) מאוד מסובכת וישנה, ויש הרבה מסמכים שונים ומשונים שחלקם צריך וחלקם לא, חלקם עם חתימה של חברי ועד, עוד מסמכים חתימה של עו"ד וכדו'.
גם את זה אפשר לעשות לבד אם לא אכפת לכם להשקיע כמה שעות ויש לכם מישהו להתיעץ אם תתקעו.