שחזור קובץ בדיסק אונקי
-
@sarak קודם כל לא כותבים כלום על הדיסק עד לשיחזור.
דבר שני, יש מלא תוכנות שיחזור שמסתובבות ונחשבות ל"מקצועיות", אם החומר באמת חשוב, אני ממליץ לא לנסות אם אף אחת מהם ישירות על הכונן אלא קודם כל לעשות עותק של הכונן, ועליו לעבוד.
תוכנה אחת שאני מכיר אישית והיא ממש טובה וחינמית לזה היא Test-disk שניתן להוריד אותה בממשק שורת פקודה באנגלית כאן, יש אצלי מדריך בעברית כיצד ליצור עותק של הכונן אצלכם במחשב וכיצד לשחזר ממנו נתונים, אבל אני חושש לפרסם אותו באופן ציבורי, מכיון שאנשים עלולים להזיק לעצמם בחוסר זהירות, אם אתם מעוניינים תשלחו לי מייל ואשלח לכם את ההדרכה, היא די ברורה גם למשתמש הפשוט, וברורה לחלוטין למי שיש לו קצת אינטראקציה עם מחשב.
-
@אביי התוכנה testdisk אכן טובה לגיבוי אבל לא לשחזור
הייתי ממליץ על r - studio יש לה ממשק משתמש נורמלי והיא מאפשרת גם כן לבצע גיבוי SBS
החסרונות - היא לא חינמית (יש גרסאות פרוצות שלה, הכי טובות שמצאתי יש באתר repack.me) וגם היא לא יודעת לבצע תיקון לדיסק אלא רק שחזור
מעבר לזה היא תוכנה חזקה מאוד עם מסננים מאוד משוכללים ויכולות שחזור מעולות כולל תמיכה ב RAID's
אני תמיד משתמש בשניהם כשמדובר בכרטיס שדורש אתחול או משהו דומה - קודם כל מנסה לתקן עם testdisk ואם לא הולך מנסה לשחזר עם r - studio
מי שלומד לעומק את 2 התוכנות האלו (ל testdisk יש מדריך בצורת קובץ PDF שיורד עם התוכנה) יכול לשחזר כמעט מכל מצב של מחיקה או כשל לוגי -
@אף-אחד-3 כתב בשחזור קובץ בדיסק אונקי:
התוכנה testdisk אכן טובה לגיבוי אבל לא לשחזור
יתכן ואתה מתכוון ל-TestDisk אחרת. התוכנה TestDisk שאביי ציין - אכן מיועדת לשחזור, אך ממשק המשתמש שלה פחות נוח. ציינתי אותה בעבר כאן
היתרון שלה הוא שהיא יחסית מתקדמת, יודעת לזהות חתימות של קבצים ידועים והיא חינמית לחלוטין.
אגב, לא הייתי כלל ממליץ לנסות תיקון לפני שחזור. תיקון לא מוצלח עלול לגרום עוד נזק ולהקטין את סיכויי השחזור. אם שחזור לא הולך, ממליץ לגבות צילום פיזי של כל הדיסק ואח"כ לנסות שחזורים וכו'. -
תודה רבה!
אם כבר אז יש לי שאלה נוספת,
המחשב שלי כמעט בלי חומר, ולמרות שאת הוא כותב לי שהוא כבר מלא כמעט לגמרי!
אז נכון שיש לי תוכנות שמותקנות, אבל זה לא אמור להיות כבד כל כך.
אמרו לי שיש כזה דבר גיבוי אוטומטי ואלי לכן זה שומר הכל, מה שתופס הרבה ג'יגה
אז מי שיכול לעזור לי איך מגיעים לגיבוי הזה, או רעיונות אחרים..
תודה:) -