התייעצות קטנה/גדולה על שפת פיתוח לAPI של ימות
-
ידיד שלי ביקש ממני לפתח לו מודול חיצוני למערכת בימות המשיח, שיאפשר חלוקת ימים עבור פעילות התנדבותית מסוימת,
היינו, יש 30 ימים בחודש, וצריך לתת למאזין לבחור יום אחד מתוך הרשימה, אבל רק ימים שעדיין לא נתפסו,
ובנוסף צריך לאפשר "מחיקה" של ימים מסוימים בכל חודש, כשבתות ועוד
ובסוף צריך להוציא דו"ח מסודר מי קיבל כל יום, והאם נותרו ימים שאף אחד לא קיבלאני מעולם לא פיתחתי מודול חיצוני עבור ימות המשיח, וראיתי שהרבה עובדים עם PHP או nodejs, ואני יודע בערך להדפיס "Hello World" בשניהם, ולא הרבה יותר מזה,
השאלה שלי מה יתאים יותר לדבר כזה?
העובדה שאיני יודע או יודע בשפות הללו לא משנה, כי זה לצורכי לימוד..
דבר נוסף, היכן ניתן למצוא חומר לימוד, עדיף בעברית על שניהם כולל דוגמאות (אני יודע להשתמש בבארד או ג'יפיטי, אבל שניהם עדיין לא מהווים תחליף להדרכה שכתב בנאדם שהבין את מה שהוא בא להסביר..) ובדגש על הפיתוח עם שרת, כי בphp לדוגמה שאלתי את בארד על כיצד ניתן לשמור מונה כניסות לדף בקובץ ini בשרת (אובנטו), והוא הביא לי קוד שלא עובד, ובלוגים באפאצ'י מופיע שיש בעיה עם ההרשאות לכתיבה לאותו קובץ, וכל עצותיו של בארד התבררו כעצות אחיתופל עד עכשיו..
@dovid אני יודע שאולי ערבבתי 2 נושאים אבל המטרה של הפוסט היא אחת, לאיזה כיון ללכת, ואח"כ אפתח לפי הצורך נושאים נפרדים על הבעיות לגופם..
-
@מוטי-מן כתב בהתייעצות קטנה/גדולה על שפת פיתוח לAPI של ימות:
השאלה שלי מה יתאים יותר לדבר כזה?
אם אתה רוצה ללמוד שפה שתשמש אותך אחר כך לעוד דברים חוץ מפיתוח תוספים לוורדפרס הייתי הולך על nodejs.
בפיתוח מול ימות לא נראה לי שיש יתרון לPHP.@מוטי-מן כתב בהתייעצות קטנה/גדולה על שפת פיתוח לAPI של ימות:
ובלוגים באפאצ'י מופיע שיש בעיה עם ההרשאות לכתיבה לאותו קובץ, וכל עצותיו של בארד התבררו כעצות אחיתופל עד עכשיו..
בפתרון תקלות חיפוש גוגל הישן והטוב עושה לרוב את העבודה יותר טוב מבארד
פשוט מעתיקים את השגיאה + כמה מילות מפתח כמו php או כל מילה אחרת שנראה לך שתופיע בתשובה וגוגל יתן לך שפע של פתרונות מסטאק. -
ספציפית ללימוד nodejs (אחרי שיודעים JS) אני ממליץ מאוד על הסדרת סרטונים הזאת: https://did.li/zg9Hw