אקסס | בקשת עזרה עם פונקצייה IF
-
שלום וברכה
אני מנסה לבדוק בעמודה בשאילתה האם קיים שם פרטי בתוצאות השאילתה, א"כ שיציג לי בעמודה:שם פרטי: משה כהן
אני רשמתי ככה:IIf(Not IsNull([שם פרטי]),"שם פרטי:" & Chr(13) & [שם פרטי] & Chr(13),"")
בפועל גם אם אין ערך בעמודה של שם פרטי הוא כותב לי ככה:שם פרטי:
אני מבין שבעיה היא ב "" שכתבתי במקרה שהתנאי לא מתקיים, אבל באיזה עוד צורה ניתן לכתוב לו שיתן "ריק"?
תודה רבה -
צרי להוסיף "או שווה למחרוזת ריקה".
הפכתי לך את התנאי כי לדעתי זה יותר קריא:IIf([שם פרטי] IS NULL OR [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי:" & Chr(13) & [שם פרטי] & Chr(13))יש לציין שChr(13) נצרך לקפיצת שורה, אם אתה רוצה סתם רווח כתוב ככה:
IIf([שם פרטי] IS NULL OR [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי: " & [שם פרטי]) -
צרי להוסיף "או שווה למחרוזת ריקה".
הפכתי לך את התנאי כי לדעתי זה יותר קריא:IIf([שם פרטי] IS NULL OR [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי:" & Chr(13) & [שם פרטי] & Chr(13))יש לציין שChr(13) נצרך לקפיצת שורה, אם אתה רוצה סתם רווח כתוב ככה:
IIf([שם פרטי] IS NULL OR [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי: " & [שם פרטי])@dovid תודה רבה!! עזר לי מאד!
ראיתי שגם אם אני כותב ככה:
IIf( [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי:" & Chr(13) & [שם פרטי] & Chr(13))זה נותן את אותה התוצאה, אשמח אם יהיה באפשרותך להסביר לי מה ההבדל בתנאי בין
[שם פרטי] = ""לבין
[שם פרטי] IS NULLהרי שניהם באים לבדוק האם הערך ריק, לא?
תודה רבה!
-
@dovid תודה רבה!! עזר לי מאד!
ראיתי שגם אם אני כותב ככה:
IIf( [שם פרטי] = "", "", "שם פרטי:" & Chr(13) & [שם פרטי] & Chr(13))זה נותן את אותה התוצאה, אשמח אם יהיה באפשרותך להסביר לי מה ההבדל בתנאי בין
[שם פרטי] = ""לבין
[שם פרטי] IS NULLהרי שניהם באים לבדוק האם הערך ריק, לא?
תודה רבה!
@חייםיודלביץ בתכנות יש הבדל בין ערך NULL לריק (=מחרוזת באורך 0).
במקרה שלך התאים ריקים אך לא NULL. -
תכתוב ככה:
iif(nz([שם פרטי],0)=0,"","שם פרטי: " & [שם פרטי]) 'זה הסדר הנכון, בעברית הוא הופך את זה: iif(nz([fName],0)=0,"","שם פרטי: " & [fName])הפונקציה nz עם 0 בסוף, עושה שאם בשדה אין כלום זה מכניס 0
ואז, אם זה יוצא 0 הוא ישאיר ריק בגלל ""
עריכה:
לא שמתי לב שהפתרון של דוד עזר לך, (אחרי השאלה השניה שלך..).
אני משאיר, כי נ"ל שזה הפתרון האידאלי בכל בדיקה האם תא מכיל טקסט. -
@חייםיודלביץ בתכנות יש הבדל בין ערך NULL לריק (=מחרוזת באורך 0).
במקרה שלך התאים ריקים אך לא NULL.זה הנקודה שלא הבנתי, מה ההבדל בין "" ל NULL , ומתי נכון להשתמש בכל אחד.
-
זה הנקודה שלא הבנתי, מה ההבדל בין "" ל NULL , ומתי נכון להשתמש בכל אחד.
@חייםיודלביץ כתב באקסס | בקשת עזרה עם פונקצייה IF:
זה הנקודה שלא הבנתי, מה ההבדל בין "" ל NULL , ומתי נכון להשתמש בכל אחד.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות