בקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API
-
אני צריך לעשות מפסק חשמלי שיתאים להספק של שקע רגיל, (אבל ישולב בכבל עצמו/בלוח) שניתן יהיה לשלוט בהפעלה והכיבוי שלו מרחוק, עם API באמצעות האינטרנט (לא אפליקציות ודומיהם אלא בקריאת וובהוק או משהו דומה..).
מגוגל יצאתי מבולבל לגמרי ולא יודע מה לנסות ומאיפה להתחיל לבדוק...
לכן, אשמח למ"מ לחומרה מתאימה וכן לספריות וכל מידע בעניין...
תודה.
-
-
או sonoff
-
@אביי אתה רוצה ללכת על משהוא מאד ממוסד, או מוכן לבנות משהוא בעצמך?
אני רכשתי את זה: https://he.aliexpress.com/item/4000999069820.html לפני כמה שנים, ועליו בניתי שליטה במערכת IVR, ממשק וובי, חיברתי את זה ל home assistant , ומשם ל google home, ובסופו של דבר זה גם מושלם, וגם במחיר זול מאד, כי אתה משלם רק על הרכיב הפיזי.
זה מגיע עם הסברים לApi ישיר, והסברים איך לחבר לhome assistant, ובאמת לדעתי לפחות למי שרוצה, זה כלי מושלם.
כתבתי לזה בזמנו פרוייקט קטן לחיבור ל IVR לימות המשיח: https://github.com/shmuel4/mqtt-controler זה עובד מול הAPI הישיר של הרכיב, ודורש הפניה של פורטים בשונה מהחיבור ל home assistant שזה עם MQTT, ואז בעיקרון יש לך את הAPI שלהם לעשות מה שאתה רוצה.
-
@אביי כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
לכן, אשמח למ"מ לחומרה מתאימה וכן לספריות וכל מידע בעניין...
באמת כמו שכותב @חייםיודלביץ shelly ממש תפור לזה
יש לי את זה ואתה יכול להכניס סקריפט ישירות לרכיב
אם תרצה אני יוכל להביא לך להתנסות
אני מאד רוצה לחבר את זה לימות ואני לא ככ יודע איך מתחילים אשמח אם גם תוכל לעזור לי בזה.
המעלה שלא צריך בזה בד"כ קונטקטור, וגם אם תרצה יש לזה מדידת חשמל.
מה ש @שמואל4 הביא שלכאורה צריך קונטקטור -
@שמואל4 כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
זה מגיע עם הסברים לApi ישיר, והסברים איך לחבר לhome assistant, ובאמת לדעתי לפחות למי שרוצה, זה כלי מושלם.
@שמואל4 היקר אני מחפש דבר כזה כבר הרבה זמן לעשות בית חכם שמתחבר לימות ולווב.
תודה
האם יש אפשרות אולי למדריך יותר מפורט איך עושים את זה בפועל?? -
@ראש-פינה כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
האם יש אפשרות אולי למדריך יותר מפורט איך עושים את זה בפועל??
איפה נתקעת? יש לך שאלה ספציפית? או שאתה רוצה שאני יעשה את זה בשבילך (מה שלצערי לא ממש אפשרי)..
פרסמתי את הקוד עם קישור מה לקנות, שאלות ענייניות מהתהליך - אני אשמח לעזור, בקשה למדריך מפורט זה כללי מידיי.@ראש-פינה כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
מה ש @שמואל4 הביא שלכאורה צריך קונטקטור
בהחלט, אני לא רואה בזה ממש חיסרון אל מול התועלת (בשבילי לפחות) במשהוא שאתה מארח ואתה מנהל מ0), אבל באמת תלוי בשביל מה, למזגנים וכו - בהחלט יהיה צריך, לתאורה - לא.
-
אני מאד רוצה לחבר את זה לימות ואני לא ככ יודע איך מתחילים אשמח אם גם תוכל לעזור לי בזה.
כאן בפורום ימות יש לך הסבר איך להתחיל עם API בימות המשיח
@ראש-פינה כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:אני מחפש דבר כזה כבר הרבה זמן לעשות בית חכם שמתחבר לימות ולווב.
-
@חייםיודלביץ כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
זה לא הAPI הרלוונטי. צריך את מודול API
-
@צדיק-תמים כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
זה לא הAPI הרלוונטי. צריך את מודול API
יש לך אולי דוגמא שעשית באיזה בקר שאני יוכל להבין רק איך זה עובד ומשם להמשיך.
-
אני רואה שכל ערוץ מורכב מ3 יציאות, איך עובדים שם החיבורים?
זה Normal open ו Normal close.
כלומר, בכל מצב, אחד מהזוגות מחוברים.@ראש-פינה כתב בבקשה למ"מ מפסק (חכם?) שנשלט מרחוק עם API:
מה נותן חשמל לבקר עצמו?
כזכור לי ש12V רגיל, זה לא כלול, אבל זה כתוב בתיאור של המוצר בוודאי בדיוק הפרט הזה.