כשלון בהתקנת mysql על שרת אובנטו
-
@dovid אני עובד לפי המדריך הזה, הוא נתקע בשלב 5
הפקודה היאsudo mysql_secure_installation
והפלט
Securing the MySQL server deployment. Enter password for user root: Error: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
ואגב, בשלב 3 בפקודה
sudo dpkg -i mysql-apt-config_0.8.13-1_all.deb
יש לי אזהרות
(Reading database ... 164822 files and directories currently installed.) Preparing to unpack mysql-apt-config_0.8.13-1_all.deb ... Unpacking mysql-apt-config (0.8.13-1) over (0.8.13-1) ... Setting up mysql-apt-config (0.8.13-1) ... Warning: apt-key should not be used in scripts (called from postinst maintainerscript of the package mysql-apt-config) Warning: apt-key is deprecated. Manage keyring files in trusted.gpg.d instead (see apt-key(8)). OK
אבל זה לא נראה בדרגה שיכולים לגרום לשגיאות, אני טועה?
-
ראשית כל שתדע שהפקודה
mysql_secure_installation
איננה התקנה אלא סה"כ הגדרות אבטחה, אני לא מריץ את זה אף פעם.
בדוק אם הmysql רץ על ידיsudo systemctl status mysql
אם הstatus איננו Active: active (running) אז כתוב:
sudo systemctl start mysql
אם זה עבד ללא שגיאה (תוכל לבדוק על ידי הפקודה הקודמת) אז הmysql מוכן לעבודה.
תוכל כעת להריץ את פקודת האבטחה דלעיל אם תרצה.
אגב המדריך הזה לדעתי מכיל כמה שגיאות.
זה https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-the-latest-mysql-on-ubuntu-20-04
מדריך מוסמך ומפורט יותר, והמקור אמין כי הוא משנה את המאמרים לפי פידבק של משתמשים והם מקור שמכבד את עצמו.
(יש דרך פשוטה יותר להתקין על ידי החבילה הרשמית של אובונטו אבל זו גירסה ישנה לזכרוני לכן מומלץ להתקין כפי שעשית). -
@ששא נושא חדש, תודה!
לגבי מדריכים, זה עניין של זמן, אתה תדע לא פחות טוב ממני בהמשך.
הנה למשל כעת זיהית מדריך טוב, תזכור את האתר.
האתר digitalocean הם חברת שרתים והם אתר מכובד במדריכים שלו, עומדים מאחוריהם מתקנים אותם וקשובים לפידבק.
לאט לאט יהיו לך איזה עשרה כאלו בראש. כמובן שלעיתים אתה על כרחך מוצא את עצמך במדריך לא ידוע באתר אלמוני, אבל ברוב המקרים יהיה לך משהו איכותי באתר מהמבוילים הנ"ל.