מחפש מזגן מומלץ
-
אני מחפש לדירה קטנה בבני ברק (חם והמון לחות) 2 מזגנים, אחד בסביבות ה 1 - 1.25 כ"ס והשני כ 2 כ"ס
אין לי שום ידע בנושא ולכן אשמח שיחכימו אותי לגבי חברות ודגמים מומלצים וכמו"כ אילו מאפיינים חשוב לבדוק במזגן
גם שמות של חנויות מומלצות יעזרו מאוד (אם מותר לפרסם כאן)מזגן = מזגן רגיל ופשוט, לא מפוצל ולא מרכזי
-
היה אצלי מתקין מזגנים של אלקטרה והוא הודה לי בפה מלא שתדיראן הכי טובים (הכי פחות תקלות)
כמו כן, מכל חברות הבת כדוגמת רילקס-אלקטרה או אמקור-תדיראן ועוד
רק אמקור באמת מיוצרת ע"י אותו היצרן של תדיראן
כך שלענ"ד בחדר היותר קטן עדיף אמקור.
[ההורים שלי קנו רילקס (אחרי שהמוכר שכנע אותם שזה בדיוק כמו אלקטרה) וזה לא מתקרב לתדיראן]
לגבי המזגן הגדול יותר אם יש לך כסף מיותר תלך על התדיראן דגם אלפאמספר הכוח סוס שתצטרך תלוי בגודל החדר
אני גם מבני ברק ובעיקרון לחדר בגודל 12 מ"ר יספיק לך 1 כ"ס
אם נכנס אצלך הרבה שמש או אם אתה בקומה גבוהה ונכנס חום מהגג זה סיפור אחר ושווה לברר אצל מתקין אמין/שכן בקומה שיש לו מזגן, כי יש סיכוי שמוכר ינסה לדחוף לך מה שטוב לו.שים לב לתפוקת הקירור/חימום של המזגן לפני שאתה קונה
שים לב מי מתקין לך את המזגן ואיפה הם מתקינים, צריך שיהיה פיזור טוב, גישה נוחה וכמה שפחות צנרת (- כל מטר שהם יוסיפו מעבר לבסיס עולה לך הרבה כסף), יש מתקינים שעושים מה שנוח להם גם אם זה לא מה שטוב עבורך.
תשווה מחירים בין חנויות (כמה שיותר חנויות יותר טוב) ואל תתבייש להגיד בחנות פלונית עשו לי מחיר יותר טוב.נ.ב. יש לי בחדר שינה גם אמקור ואני מאוד מרוצה ממנו ובסלון תדיראן אלפא והוא משפיע על כל הבית (יש לי גם תדיראן סוויפט שהוא טוב מאוד רק שפשוט כבר לא מיצרים אותו)
-
כאשר רציתי לקנות מקרר, נתקלתי בתופעה מוזרה, כשהתייעצתי עם חנויות, כל מוכר המליץ על דגם אחר, בעוד שכאשר התייעצתי עם טכנאים, הטכנאים דירגו את הדגמים לפי איכותם, בלי כמעט הבדלים בין טכנאי אחד למשנהו.
הלקח שאני למדתי מזה, שטכנאים מדברים לפי הנסיון שלהם בשטח, והמוכרים מדברים בלי ידיעה ממשית, אלא לפי רושם כללי מאוד במקרה הטוב, ובמקרה הגרוע לפי מפת אינטרסים.
אגב כאשר אמרתי למוכרים את דברי הטכנאים, הם הודו שאכן הטכנאים צודקים.... אבל...
אני במקומך הייתי מתקשר לשנים שלושה טכנאים ומתייעץ איתם.
נ.ב. צריך לדעת שייתכן הבדל בין מקררים למזגנים, כי לפי שמועות החברות השונות מייצרים את המזגנים שלהם כל שנה במפעל אחר, מה שנותן פחות אמינות למותג.
-
@אף-אחד-3 דעתי שסמוכה על המון טכנאים + חנויות, אמקור הוא בדיוק המזגנים של תדיראן בלי שום הבדל, גם כאחד במתקן ומתעסק עם החלקים הפנימיים-הם בדיוק אותם חלקים ואותו איכות
פעם היה אלפא רמה אחד מעל באיכות החלקים, אבל כיום גם זה לא.
בקיצור אותם חלקים אותו איכות אותו שירות וכו'.
אצלי ואצל ההורים שלי קניתי רק אמקור אם זה מעניין אותך -
ממה שיצא לי מכל האמור כאן זה שתדיראן מומלצים ואמקור זה תדיראן
ממה שקראתי ברשת כדאי לבדוק את הדירוג האנרגטי ותפוקת הקירור והחימום של המזגן (מסומן כ BTU) ואת הערך שציין את האיזון בין שניהם - COP (הציון 4.5 לדוגמה נחשב גבוה מאוד וקיים בדרך כלל רק במזגני אינוורטר אבל בגדול אפשר לומר שבמזגן עילי בין 3.5 ל 4.5 זה בסדר גמור)