חיווט מחדש של מפסק תאורה.
-
@שוהם307 יש לך קופסה שבה יש 3 חוטים חומים שאחד הולך בצינור לתאורה למעלה
עוד חציבה יוצאת משם לתאורה החדשה
אז חיובי יש לך דרך המפסק (כמו שהסברתי לך)
שלילי: אתה פותח את התאורה למעלה ומשחיל בצינור שלילי ומחבר את זה לשלילי שיש שם למעלה
עכשיו נוסף לך לקופסה שלילי אתה מחבר אותו לשלילי בחוט הירוק מהחציבה
עכשיו יש לך חיובי מהמפסק ושלילי ישירות -
@יעקב2 נראה לי שהבנתי את הרעיון.
אני רק רוצה לחזור על הדברים איך שהבנתי את זה, ונראה לי שיש שינוי קטן.- אני משחיל שלילי מהתאורה הקיימת ומחבר ישירות לתאורה החדשה. (וגם הארקה אותו דבר?)
- אני מושך חיובי מהמפסק עד לתאורה החדשה.
והיות שכל זה מדובר בתוך תעלה שקיימת כבר, אז כל החציבה שעשיתי מיותרת... , האומנם? - יש חוט (חום-כתום) שמחבר בין המפסקים ואותו אני צריך לבטל.
תודה רבה רבה.
-
@שוהם307 כתב בחיווט מחדש של מפסק תאורה.:
@יעקב2 נראה לי שהבנתי את הרעיון.
אני רק רוצה לחזור על הדברים איך שהבנתי את זה, ונראה לי שיש שינוי קטן.- אני משחיל שלילי מהתאורה הקיימת ומחבר ישירות לתאורה החדשה. (וגם הארקה אותו דבר?)
מדוייק
- אני מושך חיובי מהמפסק עד לתאורה החדשה.
מדוייק
והיות שכל זה מדובר בתוך תעלה שקיימת כבר, אז כל החציבה שעשיתי מיותרת... , האומנם?
למה הרי עשית תאורה במקום חדש , לא ?
- יש חוט (חום-כתום) שמחבר בין המפסקים ואותו אני צריך לבטל.
ממש לא
תסתכל איך נראה מפסק מחליף
אמרתי לך לחבר שתי חוטים באחד המפסקים לפחות אחרת תישאר בלי חשמל בשניעריכה: האמת שאני זכרתי צורה אחרת למפסק מחלף
בצורה הזו יש לך בעיה שרק מפסק אחד הולך לנורה הראשית כי איו פה הזנה כפולה ל2 המפסקים -
@יעקב2 כתב בחיווט מחדש של מפסק תאורה.:
נכון, חציבה אחד עשיתי בשביל להביא כח לתאורה החדשה, אבל עשיתי גם חציבה מהמפסק עד לתאורה החדשה כי חשבתי להביא חשמל מהמפסק או לפחות מהשקע שליד המספק.
ממש לא
תסתכל איך נראה מפסק מחליףאבל אני לא הולך להשתמש עם שני המפסקים לתאורה אחת, אלא המפסק שליד הדלת תשוייך לתאורה הישנה, והמפסק שליד המיטה תשוייך לתאורה החדשה, ובמפסק שליד המיטה יש חוט אחד חום שאותו אני הולך לחבר לתאורה החדשה, ויש שם עוד חוט שהוא חום-כתום ואני הבנתי שהוא מקושר למפסק שליד הדלת, וכבר אין לי צורך בזה.
מקווה שהייתי ברור.
תודה רבה רבה על הסבלנות, אתה ממש עוזר לי. -
נכון, חציבה אחד עשיתי בשביל להביא כח לתאורה החדשה, אבל עשיתי גם חציבה מהמפסק עד לתאורה החדשה כי חשבתי להביא חשמל מהמפסק או לפחות מהשקע שליד המספק.
נו ודרך שם אתה מביא
לא הבנתי איזה 2 חציבות עשית (הבנתי רק מהמפסק לתאורה החדשה והיא נצרכת לחלוטין)@יעקב2 כתב בחיווט מחדש של מפסק תאורה.:
ממש לא
תסתכל איך נראה מפסק מחליףאבל אני לא הולך להשתמש עם שני המפסקים לתאורה אחת, אלא המפסק שליד הדלת תשוייך לתאורה הישנה, והמפסק שליד המיטה תשוייך לתאורה החדשה, ובמפסק שליד המיטה יש חוט אחד חום שאותו אני הולך לחבר לתאורה החדשה, ויש שם עוד חוט שהוא חום-כתום ואני הבנתי שהוא מקושר למפסק שליד הדלת, וכבר אין לי צורך בזה.
מקווה שהייתי ברור.קראת את התמונות ?
העיגול הצהוב והשחור זה התאורה החדשה, חוט חום זה חיובי, כחול זה שלילי, וצהוב ירוק הארקה, X זה ניתוק החיבור -
@יעקב2 עכשיו הבנתי.
והחוט החום שיש לי עכשיו במפסק זה החוט שמגיע מהלוח, והחוט-חום זה המחבר בין המפסקים.
ומה שאתה מציג, זה בעצם לבטל את ההשפעה של המפסק הראשון למפסק השני.
קיצור, אני יתחיל לעבוד על זה ונראה.
ועוד משהו, באיור המפסק מוצג כמו חורים של שקע, ובמפסק עצמו זה לא ככה, נכון? -
@יעקב2 עכשיו הבנתי.
והחוט החום שיש לי עכשיו במפסק זה החוט שמגיע מהלוח, והחוט-חום זה המחבר בין המפסקים.
ומה שאתה מציג, זה בעצם לבטל את ההשפעה של המפסק הראשון למפסק השני.
קיצור, אני יתחיל לעבוד על זה ונראה.לא הבנתי מה הבנת
אבל תסתכל על התמונה הראשונה הריקה זה המצב העכשווי תראה מה ציירתי ככה זה אמור להיותועוד משהו, באיור המפסק מוצג כמו חורים של שקע, ובמפסק עצמו זה לא ככה, נכון?
למה לא זה חיבור כמו בשקע מאחורה בורג שנועל את החוט