שאלה קצת מוזרה. כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה על עילת הסבירות?
-
דבר ראשון לא להתלהב.
כמו בכל קעמפ (שלא) מכבד את עצמו, עושים אצלנו בעז"ה קליקרים, ועורכי השאלון הכניסו שאלה כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה בועדת חוקה על החוק לצמצום עילת הסבירות, רק מה שהתשובה לא ממש ברורה.
הפרסום הראשון שעלה לי בראש דיבר על מספר שיא של כ27,000 הסתייגויות, שזה ודאי לא המספר המדוייק, ומכיון שבמחשב בישיבה חסום אתרי חדשות וכו' גם חרדיים (פתוח רק מה שצריך) לא יכולתי לבדוק באמצעות גיגול פשוט, אז נכנסתי לאתר הכנסת וכאן בקובץ הזה שמתיימר להכיל את כלל הסתייגויות סיעות האופוזיציה מצאתי את הנתון הבא
היינו שבסה"כ הוגשו 26,028 הסתייגויות ע"י האופוזיציה.
אלא שאז נתקלתי בגיליון יתד שבכותרת צויין שהאופוזיציה הגישה 27,676 הסתייגויות, בבירור פשוט בגוגל מצאתי (ואני מצרף צילו"מ ששלח לי חבר שאכן במרבית אתרי החדשות מופיע המספר הנ"ל או בתוספת 1 שכולל הסתייגות אחת של הקואליציה, וכך טוענים גם בארד וג'פטו.
וכעת ברצוני לברר האם ייתכן שהמספר האמיתי שונה מהמופיע בחומרי הרקע לדיון, או שאיזה כתב אחד תקע מספר וכולם העתיקו כמו תוכי, ובעצם אתר הכנסת הוא הצודק?
-
@צדיק-תמים כתב בשאלה קצת מוזרה. כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה על עילת הסבירות?:
@אביי אתה מצפה מהמשתתפים ללכת לבדוק באתר הכנסת?
לא. ומצד שני אם אני אסמן את זה כלא נכון, עלול לקום ההוא שכן ידע את זה ולטעון שזה לא נכון שזה לא נכון.
המספר שהיה כתוב בכל מקום הוא 27,000 כמו שאמרת, אז זה אמור להיות בכל מקרה התשובה הנכונה מבחינת החידון...
זה שאלה קצת אחרת, האם צריך ללכת על המדע המדוייק או על מה שכולם אמורים לדעת, ואני אתן דוגמה (ואני לא אכתוב אותה באמת, שאם יש מי שקורא את זה שלא ידע את הכל )
השאלה היא איזה נקודה יותר קרובה לx האם y או z, עכשיו ההבדל הוא כ150 מ' שזה בערך עשירית המרחק האוירי הכולל, ואני די בטוח שרוב המשתתפים יענו שy יותר קרוב כי זה מה שמקובל וידוע כבר שנות דור שזה קרוב (בסתמא, ללא התייחסות לz) וz נשמע ממש מרוחק (כי מעולם לא דיברו על זה בהקשר שזה קרוב לx), אבל למעשה z קרוב יותר ב150 מ'.
אבל מצד שני, יהיו תמיד את אלו שיחשבו, רגע, אין סיכוי שזה אמור להיות התשובה שכולם יודעים, כי אז לא היו שואלים את זה, אז מכח העובדה שהשאלה נשאלה, כנראה שזה לא התשובה הנכונה, ולאחר חשיבה קצרה (שניה או שתיים) יגיעו למסקנה שz זוהי ככל הנראה התשובה הנכונה ולא y.
האם זה לא אמור להיות חלק מהפאנץ'?
אני מציג את השאלה כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה בדיון בועדת החוקה על עילת הסבירות?, ואחת משלושת התשובות חייבת להיות התשובה הנכונה (עכ"פ במשחק)
א. 27,000 ב. 26,028 ג. 27,502מה היית עונה עם הנתונים היבשים שכל אחד אמור לדעת, ההוא שמע שדיברו על מספר שיא של 27,000, וההוא קרא בעיתון ש27,676. (בלחץ, יש לך 10 שניות, מולך יש עוד 200 חבר'ה והיתרון שמור לא רק לעונה נכונה אלא גם לעונה מהר, אבל צריך גם לענות נכון)?
-
לספורט, אני מציע לך רק לחפש בעיתון או באתר מספר אחר מכל סוג, אפילו בתחום העשרות, ולבדוק אותו.
בחצי מהמקרים יש חוסר דיוק, בחלקם חסר ספרה ולהיפך.
מאז ההפגנות של המחאה נחשפו האנשים לנתון פשוט, המספרים שנתנו להם במשך שנים על השתתפות בלוויה או הפגנה, בטון מקצועי שאין עליו מקום לערעור בכלל, הוא סתם הימור של גורם כל שהוא מהתקשורת או מהמשטרה, בלי שום ייתרון טכנולוגי או מודיעיני על כל השערה של אזרח רגיל. זה דוגמה קטנה על המושג תקשורת.
בכל כתבה או ידיעה על תחום שאני מכיר (טכנולוגית, קהילתית, גאוגרפית) יש אי דיוקים גסים שהיו קלים לבירור שמוגשים בבטחון עצמי מופגן שמדהים אותי כל פעם מחדש. -
@אביי כתב בשאלה קצת מוזרה. כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה על עילת הסבירות?:
דבר ראשון לא להתלהב.
כמו בכל קעמפ (שלא) מכבד את עצמו, עושים אצלנו בעז"ה קליקרים, ועורכי השאלון הכניסו שאלה כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה בועדת חוקה על החוק לצמצום עילת הסבירות, רק מה שהתשובה לא ממש ברורה.
הפרסום הראשון שעלה לי בראש דיבר על מספר שיא של כ27,000 הסתייגויות, שזה ודאי לא המספר המדוייק, ומכיון שבמחשב בישיבה חסום אתרי חדשות וכו' גם חרדיים (פתוח רק מה שצריך) לא יכולתי לבדוק באמצעות גיגול פשוט, אז נכנסתי לאתר הכנסת וכאן בקובץ הזה שמתיימר להכיל את כלל הסתייגויות סיעות האופוזיציה מצאתי את הנתון הבא
אלא שאז נתקלתי בגיליון יתד שבכותרת צויין שהאופוזיציה הגישה 27,676 הסתייגויות, בבירור פשוט בגוגל מצאתי (ואני מצרף צילו"מ ששלח לי חבר שאכן במרבית אתרי החדשות מופיע המספר הנ"ל או בתוספת 1 שכולל הסתייגות אחת של הקואליציה, וכך טוענים גם בארד וג'פטו.
וכעת ברצוני לברר האם ייתכן שהמספר האמיתי שונה מהמופיע בחומרי הרקע לדיון, או שאיזה כתב אחד תקע מספר וכולם העתיקו כמו תוכי, ובעצם אתר הכנסת הוא הצודק?
רק בגלל שהצחיקה אותי השאלה (לא באשמתך.. באשמתי הבעלדית..)
אציין שלכאו' התשובה הנכונה היא "מחלוייקס". -
@אביי כתב בשאלה קצת מוזרה. כמה הסתייגויות הגישה האופוזיציה על עילת הסבירות?:
דבר ראשון לא להתלהב.
אולי זה ההסבר
אחרי שהוסרו יותר מ-27 אלף הסתייגויות ורביזיות (הצבעות חוזרות עליהן) ביומיים של דיונים רצופים, ועדת החוקה בכנסת התכנסה הלילה (ד') להצביע על הצעת חוק יסוד: השפיטה – עילת הסבירות, לקראת הכנתה לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. אחרי דיון קצר וסוער עם צעקות רמות - הצעת החוק אושרה ברוב של 9 נגד 7.