פלייבקים חדשים באורגני yamaha
-
אני רוצה לקנות ביד שניה אורגן עבור ידיד,
הוא יודע מה הוא רוצה: PSR של yamaha.
אבל הוא רוצה סוג חדיש. שאלתי אותו כמה חדיש, אז הוא אמר כזה שיתמוך בפלייבקים החדשים הנפוצים כיום.
בשביל לא לקנות סתם מידי חדיש ולשלם יקר אני רוצה לדעת בדיוק מאיזה דגם הם נתמכים,
הבעיה שאני לא מבין כלום באורגנים ובפלייבקים ואין לי מושג מה הפורמט הנפוץ כיום.
בדקתי באתר של yamaha וראיתי שיש פרמטר של פורמט, שם כתוב לפעמים SMF 0, 1, וגם FX.מישהו יודע מה הפורמט של הפלייבקים הנפוצים כיום (שכנראה נפוצים הכוונה מה שעובר בין בחורי ישיבה בדיסק און קי)?
תודה רבה!
-
הפורמט SMF זה באמת פורמט של פלייבקים אבל אני לא חושב שהוא התכוון לזה, אלא למקצבים שלפעמים נותנים מעטפת שלימה לשיר מסוים ולכן הוא קורא לזה פלייבק, אבל זה מגיע כמקצב ולא SMF.
לגבי איזה אורגן תומך באיזה מקצבים זה כבר מסובך, כי זה תלוי איזה מקצב, ואם יש בו שימוש בדגימות (קבצי סאונד חיצונים שימבאים לאורגן) אז צריך אורגן שתומך בדגימות. מה שהיום הכי טוב זה PSR-SX900 אבל הוא יקר (באזור 8,000 ליד שניה), יש את ה PSR-XS700 שהוא קצת פחות יקר, אפשרות יותר זולה זה PSR-S970 או S975, שהוא קצת יותר ישן, ואפשר להשיג יחסית בזול (6,000 בערך) ואמור להתאים לרוב הדברים.
-
@dovid כתב בפלייבקים חדשים באורגני yamaha:
האם נכון לומר שאין במפרט אפשרות לדעת אם זה תומך בדגימות?
תמיכה בדגימות זה דבר בסיסי שאמור להיות כתוב במפרט אבל השאלה איך זה כתוב, לדוג' ב-PST-SX900 זה מצוין כ- internal memory, ובחברה אחרת זה מצוין כ- Wave Expansion Memory for Sampling/Sample Import.
לגבי המקצבים זה משנה על איזה דגם בנו את המקצב, בד"כ יש תאימות לאחור, אבל לא להיפך, לדוג' אם מקצב משתמש בצליל או פונקציה מסוימת שקיימת בדגם חדש, אז כשינסו לטעון אותו על דגם מדור ישן שלא קיימת בו הפונקציה הזאת זה יהיה בעיה (אני לא יודע לדייק בפרטים כי אני לא מחזיק ב-Yamaha)