איך מים מקלקלים מקלדת
-
@יעקב2 כתב במקלדת שנשפך עליה מים ומתנהגת מוזר:
זה תוצאה בסיסית של מים וחשמל
אני דוקא שנים מחכה שיסבירו לי איך מים מקלקלים מקלדת.
הרי מים לא מוליכים כ"כ טובים, ומי שתיה לא מקצרים שום מכשיר חשמלי של 5-9 וולט, כשהייתי ילד הנעתי מנועים בתוך מים, ואני זוכר שהמים מקצרים רק ב9V אם לא יותר. גם אם המים מקצרים, איך הנזק נשאר לעיתים לנצח? במקדלת שהיה לנו בבית בקטנותי, מקש אחד הפסיק לעבוד לתמיד מטיפת מים זעירה, הכרטיס החשמלי רחוק משמה מאוד, זה אמור להיות סה"כ איזה חיבור בין שני חוטים או יותר, מה המים עוללו בדיוק? -
@dovid כתב באיך מים מקלקלים מקלדת:
הרי מים לא מוליכים כ"כ טובים, ומי שתיה לא מקצרים שום מכשיר חשמלי של 5-9 וולט,זה פשוט לא נכון קח בטריה של 9V ותכניס למים לגבי 1.5 אני לא יודע
כשהייתי ילד הנעתי מנועים בתוך מים, ואני זוכר שהמים מקצרים רק ב9V אם לא יותר. גם אם המים מקצרים, איך הנזק נשאר לעיתים לנצח?
יש לנו משהו משותף אבל החיבורים אצלך היו בתוך המים ? וייתכן שב1.5V זה באמת לא יכול כל כך לפגוע (אבל אני הייתי מחבר גם 4 בטריות ככה שזה 6V)
במקדלת שהיה לנו בבית בקטנותי, מקש אחד הפסיק לעבוד לתמיד מטיפת מים זעירה, הכרטיס החשמלי רחוק משמה מאוד, זה אמור להיות סה"כ איזה חיבור בין שני חוטים או יותר, מה המים עוללו בדיוק?
חוץ מנושא החשמל יש גם את סוג המתכת + חשמל (קורוזיה אתה יכול לראות הרבה פעמים על בטריות נטענות מעין חומר לבן שיוצא למעלה וזה תלוי בסוג המתכת)
ולכן כשהמקלדת שלך שמחוברת למחשב ב5V קיבלה מים הברזל בלוח שלה הגיב מיידית והפך לקורוזיה וחיבר/ניתק מגעים@dovid עד כמה מוניטין כל פוסט עובר אישור כי זה ממש מציק
-
@יעקב2 כתב באיך מים מקלקלים מקלדת:
זה פשוט לא נכון קח בטריה של 9V ותכניס למים לגבי 1.5 אני לא יודע
עשיתי את זה המון... יהיה בועות קטנות כמו של סודה, שיעלו למעלה (בפרט אם המים מלוחים).
האות 9 הכוונה עד 9, כי ב9 אני זוכר שיש למים השפעה, ולכן כתבתי אחרי זה מ9 ומעלה (אבל אני לא בטוח שזה מקצר עד כדי שאין מתח למכשיר כלל).אבל החיבורים אצלך היו בתוך המים ?
הכל.
מקור החשמל היה בד"כ שנאי מחובר לשקע, זה היה מזיז מנועים בלי בעיה למרות שכל החוטים היו חשופים. ב5 אני בטוח, כמדומה לי שגם ביותר.סוג המתכת + חשמל
זה לא ידעתי.
-
@dovid כתב באיך מים מקלקלים מקלדת:
הרי מים לא מוליכים כ"כ טובים, ומי שתיה לא מקצרים שום מכשיר חשמלי של 5-9 וולט, כשהייתי ילד הנעתי מנועים בתוך מים, ואני זוכר שהמים מקצרים רק ב9V אם לא יותר. גם אם המים מקצרים, איך הנזק נשאר לעיתים לנצח? במקדלת שהיה לנו בבית בקטנותי, מקש אחד הפסיק לעבוד לתמיד מטיפת מים זעירה, הכרטיס החשמלי רחוק משמה מאוד, זה אמור להיות סה"כ איזה חיבור בין שני חוטים או יותר, מה המים עוללו בדיוק?צריך להבין איך עובדת מקלדת
כמדומני שיש 2 סוגי מקלדות.
- מקלדת לחצני פחם
המקלדת עובדת כמו שלט של מזגן.
כלומר מתחת לגל לחצן יש עיגול פחם ומתחתיו יש את פס הצריבה של המעגל וכאשר לוחצים על המקש נסגר מעגל חשמלי ע"י הפחם ונשלח האות של אותו לחצן. - מקלדת עם 2 לוחות צריבה אחד על השני.
ישנם 2 מעגלים שיושבים במדויק אחד על השני כאשר המעגלים האלו עשויים מסוג מסוים של גומי.
כאשר גומי אחד זה המעגל עצמו והגומי השני זה כעין כפתור.
כאשר לוחצים על הכפתור הגומי "הכפתור" מחבר את המעגל החשמלי ונשלח האות של אותו לחצן.
נראה שמעגלי הגומי יותר עמידים למים אך עדיין יש סיכוי שמשהו ידפק במעגל עצמו ע"י קוריזה במהלך הזמן.
מקלדת מוגנת זה עוד גומי אטום למים שנמצא בין הכפתור הלחיץ שבמקלדת לבין הגומי עם הפס צריבה עליו.
ומי שלא יודע כל לחיצה מעבירה תו ASSCI אחד למחשב
- מקלדת לחצני פחם
-
@zvinissim כתב באיך מים מקלקלים מקלדת:
מקלדת עם 2 לוחות צריבה אחד על השני.
ישנם 2 מעגלים שיושבים במדויק אחד על השני כאשר המעגלים האלו עשויים מסוג מסוים של גומי.
כאשר גומי אחד זה המעגל עצמו והגומי השני זה כעין כפתור.
כאשר לוחצים על הכפתור הגומי "הכפתור" מחבר את המעגל החשמלי ונשלח האות של אותו לחצן.לא הצלחתי להבין את זה
גומי לא מעביר חשמל -
-
@יעקב2 כתב באיך מים מקלקלים מקלדת:
גומי לא מעביר חשמל
השאלה היא כיצד אתה מגדיר גומי, גומי זה לאו דווקא ג'לי נמתח או מה שיש בקצוות של דלת ועשוי דוקא מפלסטיק פולימרי...
ההגדרה של גומי היא כל חומר שיכול להימתח לפחות את האורך המקורי שלו, וזה יכול להיות כל חומר שהוא בתנאי שהוא עומד בתנאי הנ"ל, במקרה הזה הכוונה היא אכן לסיליקון עם שבבי מוליכים כמו שנכתב בתגובה הקודמת.