שיתוף | סקריפט החלפות להיברובוקס
-
סקריפט שאין שבוע שאני לא משתמש בו, ואני חושב שיש בו תועלת גדולה למי שמשתמש במאגר החינמי של היברובוקס:
למאגר הנ"ל יש שני אתרים: האתר הרגיל והישן – hebrewbooks.org, ואתר הבטא – beta.hebrewbooks.org. מספרו של כל ספר (הכלול בתוך ה-URL) זהה בשני האתרים. באתר הישן הקריאה קשה ומסורבלת; באתר הבטא היא נוחה עם אפשרויות רבות (כמו העתקת טקסט, חיפוש, סימניות ועוד)
לשם פתרון הבעיה, הסקריפט עובר בלחיצת כפתור מדף ספר או מעמוד באתר הישן אל אתר הבטא, ולהיפך.
לשם שימוש בסקריפט, יש ליצור סימניה בדפדפן, ולהזין בה – במקום כתובת אינטרנטית – את הקוד הבא (אפשר פשוט לבחור את הטקסט ולגרור אותו לבין הסימניות):
javascript: tex=location.href; if (tex.includes("hebrewbooks")){ if (tex.includes("beta")) {tex2=tex. replace('beta.', ''). replace('reader/reader.aspx?sfid', 'pdfpager.aspx?req'). replace('#p', '&pgnum'). replace('&fitMode=fitwidth&hlts=&ocr=', ''); } else {tex2=tex.replace('www.', ''). replace('hebrewbooks', 'beta.hebrewbooks'). replace('pdfpager.aspx?req', 'reader/reader.aspx?sfid'). replace('&pgnum', '#p')} location=(tex2) } else {alert ('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס')}
זהו. כשנמצאים באתר הישן, לוחצים על הסימניה הנ"ל ומועברים מיידית לאתר החדש.
קרדיט ליוצר: ה"ה [[משתמש:איסתרק]] מאתר המכלול.
-
ניסוח שלי לקוד הזה, הקרדיט לכותב המקורי.
javascript: let currLoc = location.href; if (!currLoc.includes("hebrewbooks")) alert('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס'); else { location = (currLoc.includes("beta")) ? currLoc.replace('beta.', '') .replace('reader/reader.aspx?sfid', 'pdfpager.aspx?req') .replace('#p', '&pgnum') .replace('&fitMode=fitwidth&hlts=&ocr=', '') : currLoc.replace(/(www\.)?hebrewbooks/, 'beta.hebrewbooks') .replace('pdfpager.aspx?req', 'reader/reader.aspx?sfid') .replace('&pgnum', '#p'); }
-
קוד אחר לגמרי (אובססיה תחרותית)
javascript: if (!location.host.endsWith("hebrewbooks.org")) alert('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס'); else location = (location.host.startsWith("beta")) ? location.href.replace(/beta.hebrewbooks.org\/reader\/reader.aspx\?sfid=(\d+)#p=(\d+).*/, 'hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=$1&pgnum=$2') : location.href.replace(/hebrewbooks.org\/pdfpager.aspx\?req=(\d+)&pgnum=(\d+).*/, 'beta.hebrewbooks.org/reader/reader.aspx?sfid=$1#p=$2');
-
@WWW כתב בשיתוף | סקריפט החלפות להיברובוקס:
@מטעמים רק אני לא הבנתי מה הבעיה להשתמש רק באתר החדש?
כנראה שלא יוצא לך להגיע לאתר הזה.
הרבה פעמים כאשר אתה מחפש ספר בגוגל - אתה מגיע לאתר הישן. ואז להחליף לממשק החדש (לולי הסקריפט) זה סיפור.שלא נדבר ע"כ שרוב הקישורים הכתובים ברשת, (לדוגמה, בתוך אתר המכלול) מפנים לממשק הישן.
-
@מטעמים אז אם ככה
א. הצורך הוא חד כיוני
ב. יותר טוב תוסף שמפנה ישירות, הנה כזה תוסף:
https://chrome.google.com/webstore/detail/redirector/ocgpenflpmgnfapjedencafcfakcekcd
אחרי התקנה יש ליצור כלל הפניה חדש, ולמלא את השדות Include pattern ואת Redirect to בשורות הבאות בהתאמה:https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx\?req=(\d+)&pgnum=(\d+).* https://beta.hebrewbooks.org/reader/reader.aspx?sfid=$1#p=$2
ולבחור בRegular Expression, ללחוץ על Save, וזהו, לעולם לא רואים יותר את האתר הישן.