האם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי
-
@אף-אחד-3 כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
@nigun מפאת כבודו של הפורום ושל המשתמשים בו לא אפרט איך מסבירים את זה אבל זה לא כל כך מסובך
בקצרה - "תחסמו דברים גסים" (אצל הודים יש נורמות מספיקות כדי להבין מה גס - הם די שמרנים)בעקרון זה מה שכתוב במדיניות נטפרי - תיאור כללי מאוד:
נחסמת כל תמונה פומבית שמופיעה בה אישה שנראה שהיא מעל גיל 6.
ילדות שנראות מתחת לגיל 6, התמונה תיחסם כאשר המקומות המכוסים מגולים או צמודים.
נחסמת כל תמונה שלא מקובלת בציבור החרדי להיראות בפומבי גם אם זה ילדים או גברים.בפועל, לפי הנכתב בויקי נטפרי, נראה שהפרמטרים לחסימה די מוגדרים:
כללים בסיסיים לחסימה: כל תמונת אשה, גם אם צנועה, נחסמת. ילדות עד גיל 9 , אם הן לא עומדות בכללי הצניעות, ותינוקות וילדות עד גיל 3 ללא לבוש כלל. ילדים ומבוגרים חשופים, נחסמים גם הם. כל אלו לא עומדים בפרמטרים והתמונות נחסמות לחלוטין
אם כי נראה שיש חוסר סנכרון מסויים בין ההגדרות, כך שלא ברור מה רמת האמינות של המידע בויקי
-
@nigun מפאת כבודו של הפורום ושל המשתמשים בו לא אפרט איך מסבירים את זה אבל זה לא כל כך מסובך
בקצרה - "תחסמו דברים גסים" (אצל הודים יש נורמות מספיקות כדי להבין מה גס - הם די שמרנים)חשבתי שבהתחלה הבודקות היו מאוקראינה.
נראה לי שאני מבין למה אתה מרמז, ואכן לAI יהיה קשה להגדיר את החילוקים האלו.
בכל אופן זה בסוף מצטמצם לאובייקטים מסוג מסויים (בני אדם)
ואפשר לשלוח לבדיקה אנושית כל פעם שיש חשד שיש בן אדם בתמונה.הבדיקה האנושית כיום מפשלת גם לחומרא, לפעמים חוסמים אפילו תמונות של מסמכים וכדו'.
ואם יהיו עסוקים בלסנן פחות תמונות יהיו פחות טעויות מן הסתם. -
@nigun כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
לדעתי אחת הבעיות המרכזיות היא שגם אם יהיה מודל מושלם בעתיד עדיין לא יהיה אפשר ליישם אותו במערכת סינון התמונות מהסיבה שהתפקיד הזה לא מוגדר עד הסוף
אני מתכוון שסינון תמונות לא אומר סינון נשים אלא סינון תכנים לא ראויים בתמונות שזה כבר משהו רחב הרבה יותר שקשה מאוד להגדיר אותו למכונהאיך מסבירים את זה להודים?
אומרים להם אם יש אובייקט X תחסמו את התמונה.
גם את הAI אפשר לאמן לזהות אם יש אובייקט X בתמונה.זה בדיוק הסיבה שחשבתי שעכשיו זה יכול לקרות ולכן פתחתי את הנושא
-
@יעקב-ישראל כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
זה בדיוק הסיבה שחשבתי שעכשיו זה יכול לקרות ולכן פתחתי את הנושא
נראה לי שלכל אורך השרשור אתה נסמך על היכולות החדשות של AI שפרצו לסצנה לאחרונה (מה שנקרא LLM, כמו chatGPT לדוגמה)
אבל נראה לי שיש לך טעות בזה, ויש הרבה יותר הגיון להשתמש פה בטכנולוגיות "ישנות" יחסית של זיהוי תבניות
בהתחלה רציתי להגיב לך שהטכנולוגיות החדשות בכלל לא קשורים ולא יכולים כלל לעזור
אבל שוב התבוננתי שיש משהו בדבריך שאפשר לצרף ביחד AI לזיהוי עצמים ו-AI מסוג LLM שכאילו "מבין" דיבור אנושי
אבל בכל זאת, ממש ממש רחוק להשתמש בזה לשם סינון תמונות לעומת הטכנולוגיות ה"ישנות" יותר שממש מיועדים לזה -
ושוב אני עדיין חושב שאם הוא יודע ליצור תמונות מאפס הוא גם יותר חכם בלהבין אותם אבל ייתכן שהטכנולוגיות הישנות יספיקו
על זה אני בטח חולק
לגבי הנקודה הראשונה אני חושב שזה עדיין לא בגדר פתרון מעשי לפי מצב ההתפחות של AI היום, אני לא יודע אם אף פעם זה יהיה פתרון מעשי
נראה לי שעוד לא הפנמת לגמרי שכל צורות ה-AI הקיימות לא "מבינים" כלום
-
@yossiz כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
@יעקב-ישראל נראה לי שכדאי שתקרא את זה או את סיכום המחקר הרשמי של דאלי
-
אתם מתווכחים עם מסקנתו של @יעקב-ישראל בסברות ובתיאוריה, ומפריכים את ראייתו לשיפור טיב הבינה בשטח זה.
זה ויכוח שלא ייגמר ואין לו שום טעם, אם בשורה התחתונה כולכם מודים שהיכולות מרשימות בשטח האנליזה של התמונות.
(ומי שפקפק בזה, יכול להביא ראיות ודוגמאות פרקטיות לנחיתות היכולת במקום לדון על תוקף הראיות. הבאתי מקודם לינק להתנסות חינם של גוגל).
כיוון שכל מגמתו של @יעקב-ישראל הייתה מעשית, מתבקש שכל מפקפק יסביר בדיוק את שיקולי פקפוקו.
יקר? נדבר על מחיר. איטי? נדבר על סדרי גודל של זמן. -
@yossiz כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
הבנתי את זה מעולה ובכל זאת אני יכול לדבר איתו והוא מבין מה אני אומר (נכון שבפועל זה בינארי והגדרה מראש או איך שלא נגדיר את זה אבל אם נסתכל על התוצאה היא הבנה של מה שכתבתי ותשובה בהתאם)
מה שאומר שבסוף אוכל לתת לו הוראות בדיוק כמו להודים -
@יעקב-ישראל יאהוו, מספיק מכשול טכני קטן ואתה חושב שזה לא רלוונטי.
אתה יודע כמה חברות מציעות את השירות? וגם השאלה שלך כוללת שימוש במודולים פרטיים.
בכל אופן הסר דאגה מליבך, ראשית ההגבלה היא רק בממשק שמה, בשימוש בפועל יש לך בחינם 1000 תמונות בחודש שכל אחת עד 20 מגה...
שנית רוב התמונות באינטרנט הם הרבה פחות מ4 מגה, ואלה שלא אפשר לכווץ אותם לפני השליחה.
שלישית הם שמה ממליצים בצדק לא לשלוח תמונות בעלי משקל כבד. -
@dovid כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
זה ויכוח שלא ייגמר ואין לו שום טעם, אם בשורה התחתונה כולכם מודים שהיכולות מרשימות בשטח האנליזה של התמונות.
(ומי שפקפק בזה, יכול להביא ראיות ודוגמאות פרקטיות לנחיתות היכולת במקום לדון על תוקף הראיות. הבאתי מקודם לינק להתנסות חינם של גוגל).
כיוון שכל מגמתו של @יעקב-ישראל הייתה מעשית, מתבקש שכל מפקפק יסביר בדיוק את שיקולי פקפוקו.הוויכוח הוא סך הכל האם יש יכולת חדשה שעוזרת לסינון תמונות באופן מהותי או לא.
מעשית הטכנולוגיה קיימת כבר מספר שנים (והיא כל הזמן מתקדמת בלי קשר לLLM), ומה שקורה עכשיו זה סך הכל שגם אנשים פשוטים שמים לב שיש דבר ששמו AI בעולם.
מה שאומר שבסוף אוכל לתת לו הוראות בדיוק כמו להודים
למה אתה צריך שפה אנושית בסיפור? זה כמו שתבקש מLLM לכתוב לך כל דף מחדש בפורום על בסיס הוראות בשפה אנושית במקום לכתוב קוד שיעשה את זה ביעילות ובדייקנות, אני יודע שיש טרנד היום לדחוף את השימוש של LLM בכל מקום כי זה מגניב, אבל זה לא אומר שזה מתאים בכל מקום.
-
@dovid כתב בהאם הבינה המלאכותית יכולה להחליף את נרנדה בנטפרי:
@יעקב-ישראל יאהוו, מספיק מכשול טכני קטן ואתה חושב שזה לא רלוונטי.
אתה יודע כמה חברות מציעות את השירות? וגם השאלה שלך כוללת שימוש במודולים פרטיים.ברמה של גוגל ?
בכל אופן ניסיתי כמה תמונות (גם במיקרוסופט) ונרנדה עובד בינתיים יותר (והרבה יותר) טוב
תנסה לעלות תמונה עם אנשים מאחורי סורגים -
בכל אופן ניסיתי כמה תמונות (גם במיקרוסופט) ונרנדה עובד בינתיים יותר (והרבה יותר) טוב
תנסה לעלות תמונה עם אנשים מאחורי סורגיםהמודל של גוגל לא אומן על התמונות של נטפרי
אם תאמן את גוגל במשך תקופה ארוכה על התמונות של נטפרי הוא אמור להגיע לתוצאות שיעברו את נרנדה (כיוון שמחשב לא מתעייף ולא מוטעה על ידי משהו שתופס לו את העין) -
@משתמש-תמים אבל הוא אומן בזיהוי אנשים והוא לא זיהה אותם
אבל ייתכן שהוא מאומן לזהות דווקא את מי שבפריים -
אני חושבת שבעוד כמה שנים בודאי רוב הדברים מהסוג הזה יעברו לבינה מלאכותית,
ולאחר כמה שנים כבר לא יכירו משהו אחר -
ברימון משתמשים כבר עם בינה מלאכותית עבור הסינון ומה אני יגיד לכם טויגעט אויף כפרות....(מקווה שכתבתי נכון)