באקסל - סינון לפי מינימום פעמים אותו נתון
-
יש לי באקסל מאות שורות, בכל שורה יש בעמודה X מספר זיהוי של הלקוח [לדוגמא טלפון/ת.ז.], ובעמודות אחרות פרטים של הזמנה/הרשמה/קנייה שהוא עשה.
אני רוצה לסנן, שכל אלו שלא עשו הזמנה לפחות פעמיים - יוסרו מהרשימה, כלומר שמעתה יהיו ברשימה רק שורות כאלו שמספר הזיהוי שמופיע בהם בעמודת הזיהוי המספר הזה נמצא לפחות פעמיים כלומר בשתי שורות לכה"פ.
האם והאיך אוכל לעשות זאת ? [אציין כי אני רוצה באקסל ולא בגוגל שיטס.]
בתודה מראש למסייעים. -
יש לי באקסל מאות שורות, בכל שורה יש בעמודה X מספר זיהוי של הלקוח [לדוגמא טלפון/ת.ז.], ובעמודות אחרות פרטים של הזמנה/הרשמה/קנייה שהוא עשה.
אני רוצה לסנן, שכל אלו שלא עשו הזמנה לפחות פעמיים - יוסרו מהרשימה, כלומר שמעתה יהיו ברשימה רק שורות כאלו שמספר הזיהוי שמופיע בהם בעמודת הזיהוי המספר הזה נמצא לפחות פעמיים כלומר בשתי שורות לכה"פ.
האם והאיך אוכל לעשות זאת ? [אציין כי אני רוצה באקסל ולא בגוגל שיטס.]
בתודה מראש למסייעים.@בסייעתא-דשמיא
פתרון לא אופטימלי - אם אין לך נפק"מ מבחינת זמן החישוב:
צור פונקצית MAP שתבצע COUNTIF על כל תא בעמודת A לאורך טווח השורות שבהם יש נתונים, וקנן אותה בתוך פונקצית FILTER. והתנאי יהיה >1 , כלומר שהת"ז מופיעה לפחות פעמיים.שים לב שעדיין יכול להיות שיהיה בשורה אחת ת"ז ובשורה אחת טלפון.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות