האם rdpwrap תחליף לשרת RDP ?
-
@dovid
אל תכעס עלי, אבל אני לא יכול להתאפק מלצחוק,
מלראות את ההתרגשות של החסיד הגדול של הממסד - "פורץ" את המגבלות של MS שמיוצרות בכוונה תחילה,
ומגיע לתוצאה שבכל לינוקס חינמי מאז ומעולם היא פשוטה ומובנת מאליה ונמצאת bulid-in.טוב. זה לא ברצינות. אל תיקח אותי קשה.
גם אני התרגשתי בדיוק כמוך - כשטעמתי לראשונה את הקסם של RDPWarp.
רק שאני לתומי חשבתי שאם אזוב הקיר - עבדכם הנאמן - מכיר אותה, אז וודאי שארזי הפורום מכירים אותה.
אם הייתי יודע לרגע שעד היום @magicode ו @dovid לא הכירו אותה, מזמן הייתי משתף פה עם כולם, וכן - בהתרגשות!ואולי אנצל הזדמנות זו לאתגר את הקהל הקדוש במציאת פתרון ל"בעייה" דומה - מעניין לעניין באותו עניין:
כידוע, הגישה מהרשת לתיקיות משותפות ברשת החלונאית הקרוייה סמבה,
מוגבלת (ושוב, בכוונה תחילה ע"י Micro$oft) לעד 20 כניסות בו זמנית.
האם מישהו מכיר איזה SambaWarp שיודע לחנך אותם קצת?תודה!
-
ההתרגשות שלי היא לא מעקיפת ההגבלה של MS. ההתרגשות היא שלא ידעתי שקיים כזה דבר הרבה שנים, על אף שאני די רלוונטי ובעניינים.
אני עדיין חסיד של הממסדיות של MS, ולכן אני לא אשים זאת במחשב שיקר לליבי, ואני מבין היטב את קספרסקי שפצח בסדרת שיעולים בעקבות הרכיב הנפלא הזה. אני לא שם את כספי על קרן כמה מפתחים עם מצב רוח, שחוללו HACK די שגרתי (כלומר אין לי התפעלות טכנולוגית, חוץ מעניין הריבוי שסנים לאותו משתמש שלא חלמתי על זה אפילו תיאורטית אבל רק בגלל שלא ראיתי זאת מעולם). -
@איש-אחד אמר בהאם rdpwrap תחליף לשרת RDP ?:
ומגיע לתוצאה שבכל לינוקס חינמי מאז ומעולם היא פשוטה ומובנת מאליה ונמצאת bulid-in.
אתה חושד בי שלא ידעתי שבלינוקס זה אפשרי, נו נו. אם אתה סבור שלינוקס כך כך טוב (ובעצם גם אם לא), למה אתה מחפש שיתוף קבצים לwindows?
-
@clickone אמר בהאם rdpwrap תחליף לשרת RDP ?:
@dovid זה לא האק.
זה כביכול מימוש מלא של RDP.לא מספיק מבין בזה. על פניו (לפי גודל הקבצים, קלות ההתקנה,העדר דרייברים) זה משתמש עם תכונות שישנם בכלים של מערכת ההפעלה, וזה סוג של HACK.
https://github.com/stascorp/rdpwrap/issues/26 -
@dovid אני רואה שלקחת אותי קשה.
אני לא חושד בך שאתה לא מכיר את לינוקס, ממש לא!
וגם אני לא הולך לסגור את הבסטה עם מיקרוסופט, כמובן שגם אצלי כל המחשבים השימושיים מריצים Windows,
וגם אם יש לי ים של תלונות על התוכנות וההתנהלות של מיקרוסופט, זה לא ישנה את העובדה שאם אין לך Windows אתה לא קיים.
ובנוסף, כמו שאתה יודע, נכון להיום המערכת הכמעט יחידה שאני מתכנת בה (מעבר לסקריפטים פשוטים) זה "ויז'ואל בייסיק".סתם הצחיק אותי המצב שדווקא אתה נהנה מלקדם מערכת של מיקרוסופט לכיוון יכולות לינוקסאיות.
אבל די. נרגעתי. > -
בלי קשר לאם לקחתי קשה או לא, אתה יכול לשים מחשב עם לינוקס (עם ההפצה הכי מתאימה למשימה הזו) עם דיסקים קשיחים טובים ולהשתמש בו בשביל השיתוף קבצים.
https://www.howtogeek.com/176471/how-to-share-files-between-windows-and-linux/ונכון, אני במקומך לא הייתי עושה זאת
-
@magicode תלוי מה הצרכים האישיים שלך.
אצלי השרת משמש ים מטרות. הוא לא נמצא במשרד, אלא בחוות שרתים, שבגדול יכולה להיות נתונה לביקורת כל רגע נתון הרבה יותר מהמשרד. (טוב, לא כ"כ )
לא הייתי שם IIS על ווינדוס 10 רגיל.... למרות שהוא יכול להתאים לזה בקלות. -
@dovid הדיון שם לא היה על פריצה, אלא אם זה חוקי מצד הרישיון, וכמו שכתבתי.
גם הDLL המקורי של מייקרוסופט שוקל כמה KB ולא GB....בדיוק על זה הדיון שם. האם זה מספיק כדי שמבחינת רישוי זה ייחשב לכניסה שלא שייכת למייקרוסופט, או שמא זה שאתה בפועל ניגש למערכת ולא משנה איך אז אתה חייב רישוי.
היה לי וויכוח על זה לפני כמה שנים עם מייקרוסופט.
הם טענו שאם יש לי רישיון, "טכנית" לפי הרישוי, אסור לך לבקש ממני לבדוק רגע משהו, אני חייב לצאת, ואתה תיכנס עם המשתמש שלך.
שאלתי את הנציג אם הוא מקפיד על זה, והוא הודה לי שלא.
עצוב שזה מצחיק