עזרה בגוגל שיטס
-
יש לי טבלה שבעמודה השניה היא מקבלת שעה ותאריך מהאינטרנט
התאים המקבילים בעמודה לידם לוקחים רק את את השעה באמצעות פונקצייתmid
אני מעוניין לעשות מיון לעמודה הזאת באמצעות פונקציית
SORT
ותכלס היא לא ממיינת לי אלא היא מביאה את הנתונים מעורבבים
(אציין שהתאים מכוונים על פורמט "שעה" בלשונית "עיצוב")
ניסיתי לגייס את פונקצייתTIMEVALUE
כדי שתמיר לי את השעה ולעשות סינון לפי המספרים האלה וזה גם לא צלח
וכן ניסיתי באמצעותTEXT
כדי להמיר וזה ג"כ לא הצליח
האם שייך למיין באמצעות נוסחה,
תאים שמכילים פורמט של שעה שהגיעו אליהם באמצעות נוסחה?
תודה מראש.
@Y-Excel-Access -
@למה-מה-קרה
הנה נוסחה לדוגמה שבה תוכל להשתמש כדי לחלץ את השעה מחותמת זמן בתא A2:=HOUR(A2)
לאחר מכן תוכל להעתיק את הנוסחה הזו אל התאים האחרים בעמודה הסמוכה כדי לחלץ את השעה מחותמות הזמן המתאימות.
כדי למיין את הנתונים על סמך ערכי השעות שחולצו, אתה יכול להשתמש בפונקציה SORT. הנה נוסחה לדוגמה שממיינת את הנתונים על סמך ערכי השעות בעמודה B בסדר עולה:
=SORT(A2:B10, 2, TRUE)
בנוסחה זו, A2:B10 הוא טווח התאים שברצונך למיין, 2 מציין שברצונך למיין בהתבסס על הערכים בעמודה השנייה (כלומר, ערכי השעה), ו-TRUE מציין שברצונך למיין בסדר עולה.
שים לב שכאשר אתה משתמש בפונקציה SORT, עליך לציין את טווח התאים שברצונך למיין, כולל שורת הכותרת (אם רלוונטי).
-
@טוב-להודות
סליחה אם לא הובנתי נכון
אבל כוונתי לפורמט של שעה עם דקות ושניות
אבל בגלל שזה מגיע מתא אחר ע"י נוסחה אני לא מצליח למיין אותם בסדר יורד באמצעות נוסחתSORT
-
@למה-מה-קרה תשתמש בפונקציות הבאות
TIME(HOUR(A1),MINUTE(A1),SECOND(A1))
כי MID זו פונקציה שמחזירה ערך של מחרוזת טקסט ולכן אתה לא יכול למיין את התוכן כמו מספר. משא"כ בפונקציה TIME שהיא מחזירה ערך מספרי של שעה ולכן תוכל למיין את התוכן שלה.
-
@למה-מה-קרה
@avi-rz מצוין!קצר יותר ויעיל יותר - בלי לתפוס עמודות וחישוב יותר פשוט:
=SORT(A1:C26,MOD(A1:A26,1),TRUE)
(A1:C26 זוהי הטבלה למיון, ו A1:A26 כאן זה עמודת השעה)
הסבר:
ביישומי OFFICE - אקסל וכו' וגם בגוגל שיטס יש מוסכמה שתאריך הוא מספר המייצג ימים ושעות הם חלקי היום. (זה מתעד כמה ימים עברו מ 30/12/1899, תוכל לראות את המספר אם תהפוך את התאריך לפורמט מספר)
אם כן הכי פשוט למצוא את הזמן - למצוא את השבר בלבד - שארית החילוק מ - 1. ולמיין לפיו.
מציאת שארית מתבצעת על ידי הפונקציית MOD.בנוסף, בפונקציית SORT הממיינת אפשר לקבל גם עמודה אחרת בגודל הטבלה שלנו, שעל פיה נמיין.
לכן נבצע את החישוב של בדיקת השארית כעמודה נוספת - וכדוגמה למעלה.שים לב כי השעות ממויינות לפי 12 בלילה, אם תרצה למיין לפי השעה 5 - שזוהי השעה בה בהרגשה האנושית באמת עובר היום (לאפוקי שעת השקיעה/צאת להלכתית ו12 לבינלאומית) תכתוב את זה כך:
=SORT(A1:C26,MOD(A1:A26 - 1/24*5,1),TRUE)