מאקרו רץ בלולאה
-
Private Sub Workbook_Open() Sub FindCycles() Dim i As Integer Dim j As Integer Dim k As Integer Dim date1 As Date Dim date2 As Date Dim date3 As Date Dim rangeToCheck As Range Set rangeToCheck = Range("B12:AG12") For i = 1 To rangeToCheck.Count - 2 For j = i + 1 To rangeToCheck.Count - 1 For k = j + 1 To rangeToCheck.Count date1 = rangeToCheck.Cells(i).Value date2 = rangeToCheck.Cells(j).Value date3 = rangeToCheck.Cells(k).Value If date1 = date2 And date2 = date3 Then MsgBox "Found a cycle of 3 identical dates: " & date1 ElseIf DateDiff("d", date1, date2) = DateDiff("d", date2, date3) And DateDiff("d", date1, date2) > 0 Then MsgBox "Found a cycle of 3 dates with equal time differences: " & date1 & ", " & date2 & ", " & date3 End If Next k Next j Next i ' החלק הבא יכול להיות מוסיף חפיפות לפי המחזוריות End Sub
-
@one1010 שתי הערות בקוד הנ"ל.
- האם הוא צריך למצוא רק תאריכים רצופים כמו שכתבת? כי זה נראה שהוא מוצא גם אם הם לא רצופים (וגם בלי קשר לצבע שלהם).
- הבעיה שלו זה שגם אם הוא מוצא שלוש שדות ריקות הוא מתייחס לזה שהם שווים, צריך להוסיף לו תנאי שאם שלושתם ריקים שיתעלם.
בשביל לפתור את זה שהוא רץ לנצח (אגב, לא לנצח אלא עד שגומר לרוץ על כל הטווח שמוגדר לו) צריך לשנות את השורה הזו:
If date1 = date2 And date2 = date3 Then
לזה:
If date1 = date2 And date2 = date3 And date1 <> "00:00:00" And date2 <> "00:00:00" And date3 <> "00:00:00" Then
וככה אם השדות ריקות הוא יתעלם מהם.
-
@ארי דבר ראשון תודה!
לעצם מה שכתבת, עד עכשיו הוא כן חישב רק את מה שצבוע בצהוב.
באמת עזר שינוי הקוד והוא לא מחשב עכשיו שדות ריקות.
מה שכן, עד עכשיו הוא חישב לי 3 תאריכים שווים מסומנים [15.01 15.02 15.03] עכשיו פתאום הוא הגיע לתוצאה מוזרה: 15.01 15.02 18.03יש לך הסבר לזה?
ולגבי הלולאה, זה עדיין לא עזר, מופיע לי הודעה עם התוצאה וכל פעם שאני לוחץ עליה אישור היא קופצת מחדש...
אשמח לעזרה!!
תודה רבה! -
@one1010 כתב במאקרו רץ בלולאה:
לעצם מה שכתבת, עד עכשיו הוא כן חישב רק את מה שצבוע בצהוב.
לא אמור להיות קשר לקוד, הוא רץ על לולאה בלי קשר לצבע.
לגבי התאריכים, זה קשור לזה שבחודש 2 יש רק 28 יום, וממילא בין ה15/1 עד ל15/2 יש 31 יום, וגם בין ה15/2 ל18/3 יש 31 ימים.
בלולאה, איזה הודעה הוא מקפיץ לך? את אותה ההודעה?אולי יש לך קובץ דוגמא, כי לי בקובץ דוגמא שעשיתי זה עובד מצוין. מצרף דוגמא.
-
@ארי כתב במאקרו רץ בלולאה:
איזה הודעה הוא מקפיץ לך?
זאת:
וכשאתה לוחץ אישור הוא מציג אותה שוב?
-
@one1010 אכן כך.
יש פתרון?!
עשיתי את הקוד הבא, אבל הוא כותב לי שלא נמצאו תאים...
Sub SumYellowCells()
Dim rng As Range
Dim cell As Range
Dim sum As DoubleSet rng = Range("A7:AG355") ' For Each cell In rng.SpecialCells(xlCellTypeConstants, 2).Cells If cell.DisplayFormat.Interior.Color = RGB(255, 255, 0) Then ' זיהוי תאים מודגשים בצהוב If cell.HasFormula Then ' בדיקה אם התא הנוכחי הוא מחזורי If InStr(1, cell.Formula, "SUM(") = 0 Then ' בדיקה אם התא הוא מסכם עצמאי sum = sum + cell.Value End If End If End If Next cell MsgBox "The sum of yellow cells that are not circular references is: " & sum
End Sub
רק שים לב כמו שכתבתי למעלה שהוא מציג גם תאריכים לא צמודים.
כמו איזה?
-
@one1010 מה אתה מנסה לכתוב? שהוא יעבור בלולאה רק על התאים שאתה בוחר?
לא בלולאה, אלא שיחפש מחזוריות בתאים צבועים מתוך כל הגליון
תאריכים לא צמודים כוונתי הייתה שאם לדוג' בתא B12 יש תאריך ובתאים D12 וF12 יש אותו תאריך הוא יודיע עליו, ולאו דוקא בתאים צמודים זל"ז.
אני לא רוצה שיזהה 15-18 לחודש הראשון אלא מחזוריות בחודשים נפרדים. כמו 15 לחודש בראשון ובשני ובשלישי וגם 15 בראשון 16 בשני ו17 בשלישי
-
@one1010 הקוד הזה עובד לך?
Sub SumYellowCells() Dim rng As Range Dim cell As Range Dim sum As Double Set rng = Range("A7:AG355") For i = 1 To rng.Count If rng.Cells(i).Interior.Color = RGB(255, 255, 0) Then If rng.Cells(i).HasFormula = False Then If InStr(1, rng.Cells(i).Formula, "SUM(") = 0 Then sum = sum + rng.Cells(i).Value End If End If End If Next i MsgBox "The sum of yellow cells that are not circular references is: " & sum End Sub
הוא אמור לעבור בלולאה על כל התאים בצבע צהוב (בטווח שבין A7 לAG355) ולסכם אותם (בתנאי שהם לא נוסחה ולא סיכום).
משום מה נראה לי שהקוד שהבאת בתחילת השרשור לא קשור לקוד שאתה צריך...
הקוד ההוא עובר בלולאה (בשביל לבדוק כמה תאים חייבת להיות לולאה שעוברת עליהם) ואם הוא מוצא שלושה תאים עם אותו תאריך הוא מקפיץ הודעה, וכן אם הוא מוצא שלושה תאריכים שיש ביניהם אותו הבדל של ימים גם כן מקפיץ הודעה.
איך זה קשור לקוד שהבאת מקודם שמסכם את כל התאים בצהוב?@one1010 כתב במאקרו רץ בלולאה:
וגם 15 בראשון 16 בשני ו17 בשלישי
נראה לי שבשביל זה אתה צריך משהו יותר מתוחכם ממה שאני יודע....
-
For i = 1 To rangeToCheck.Count - 2
For j = i + 1 To rangeToCheck.Count - 1
For k = j + 1 To rangeToCheck.Count- השורות האלו גורמות לי צמרמורת...לכאורה יש כאן חוסר יעילות גדול בכמות הבדיקות שנעשית.
- אני מודה שלא התעמקתי בכל השרשור, וממילא לא הבנתי מה בדיוק הבדיקה, אבל אני מוכן לעזור לך אם תפרט בדיוק מה אתה רוצה שהקוד יעשה, מא' ועד ת'.
-
@OdedDvir כתב במאקרו רץ בלולאה:
אני מודה שלא התעמקתי בכל השרשור, וממילא לא הבנתי מה בדיוק הבדיקה, אבל אני מוכן לעזור לך אם תפרט בדיוק מה אתה רוצה שהקוד יעשה, מא' ועד ת'.
הקוד שאני רוצה הוא לכאורה מאד ארוך, לכן זה יהיה מוגזם שתעזור לי בהכל....
אבל אולי שלב שלב...
אני רוצה קוד שיזהה תאריכים מסומנים בצהוב ובמידה וביניהם יש מחזוריות מסויימת שחוזרת על עצמה 3 פעמים שיסמן אותם.
לדוגמא 15.01 15.02 15.03
וגם 15.01 16.02 17.03
וכן עוד כאלו בסגנון הזה